Türkiye için savaş sebebi

Türkiye için savaş sebebi
Haber Tarihi : 25 Ağustos 2017 02:47:17
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Kuzey Irak'taki gelişmeler, Kerkük referandumu, terör, küresel silah ticareti, Neo Nazi Almanya'sında yükselen Türkiye düşmanlığı, Türk dış politikası ve atletli şov gibi konulara temas eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “IKBY'nin halk oylaması kararı Türkmenlerin, Türkiye'nin tamamen aleyhinedir. Bu referandum Türkiye için gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır” dedi. MHP'nin dış politikada hükümetin ve devletin yanında olduğunun altını bir kez daha çizen Bahçeli, dünyayı kana bulayan ve küresel silah ticaretinin başını çekenlerin ABD, Rusya, Çin, Fransa ve Almanya olduğunu belirtti. CHP'ye “ne giyerseniz giyin ama siyaseti iç çamaşır seviyesine düşürmeyin” uyarısında bulundu.

HAİNLERİN BAŞINA DÜNYA YIKILMALI

MHP Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin ve İran'ın havadan Kandil ve Sincar'a operasyon düzenleme taahhütlerinin bazılarını ürküttüğünü kaydetti. Bahçeli, “Kandil, Sincar, Afrin ve melanetin yerleştiği her nere varsa yok edilmelidir. Kandil dümdüz edilmeli, ihanet söküp atılmalı, hainlerin başına dünya yıkılmalıdır. Afrin-Ayn El-Arab bağlantısını kuramayan terörizm bekçilerine öldürücü vuruş derhal yapılmalıdır” uyarısında bulundu.

TÜRKMENLERİN VE TÜRKİYE'NİN ALEYHİNE

IKBY'nin 25 Eylül'de yapmaya hazırlandığı halk oylamasına sert tepki gösteren Bahçeli, “Barzani'nin Türkmen şehirlerini de kapsayan referandum hazırlığının sonuna kadar karşısında yer almak gerek. Bilinmelidir ki bu muhtemel referandum, Kürdistan provasıdır. Bu referandum Türkmenlerin, Türkiye'nin tamamen aleyhinedir. Bu referandum Türkiye için gerekirse savaş sebebi sayılmalıdır. Türk devleti sınır ötesinden silah çeken, bomba fırlatan, Türkiye'nin bölünme dinamiklerini harekete geçirmeyi aklından geçiren kim varsa haddini bildirmeli, kafasını koparmalıdır” dedi.

DÜNYAYI 5 ÜLKENİN SATTIĞI SİLAHLAR KANA BULUYOR

Küresel silah ticaretinin kesintisiz yükselişine dikkat çeken Bahçeli, “2016'da silaha harcanan para 1 trilyon 686 milyar dolar. En büyük silah üreten ve satan ilk beş ülkenin ABD, Rusya, Çin, Fransa ve Almanya olması kanlı bulmacanın, çok bilinmeyenli bulanık denklemin çözümü hakkında ipucu veriyor. Silah satışının yüzde 74'ünü bu 5 ülke yapıyor. ABD silah ticaretinden tek başına yüzde 33 pay alıyor. Almanya'da, ABD'de, Rusya'da üretilip canilerin önüne atılan kanlı silahlar beşeriyetin ve coğrafyaların mahvına hizmet ediyor” şeklinde konuştu.

HÜKÜMETİN VE DEVLETİN YANINDAYIZ

Hükümetin izlediği dış politikaya da tam destek veren MHP Lideri Bahçeli, “Türk milleti, Almanya'nın şamar oğlanı, kum torbası, stres topu, canı sıkılınca azarlayacağı tutsak ve aciz bir yığın, kuru bir kalabalık değildir. Herkes haddini bilecektir. Türkiye Cumhuriyeti önüne gelenin posta koyacağı, parmak sallayıp hizaya getireceği yeni yetme çadır devleti hiç değildir. Bu çerçevede MHP, dış politikada hükümet ve devletin yanındadır, Almanya'ya karşı izlenen politikaları doğru bulduğundan, samimiyetle desteklemektedir” şeklinde konuştu.

ALMANYA SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Alman siyasetçilerin kendi iç siyasetleri uğruna büyük hatalar, skandal açıklamalar, terör örgütlerini destekleyici sorumsuz ve sakat tavırları olduğunu hatırlatan Bahçeli, “Almanya yeri gelince demokrat, yeri gelince özgürlükçü, yeri gelince gelişmiş ülke pozuna bürünürken, terör örgütlerine el altından vermiş olduğu örtülemez katkı ve desteklerle de suçüstü yakalanmaktadır. FETÖ Almanya'dadır, PKK Almanya'da cirit atmaktadır. Adil Öksüz isimli teröristin Türkiye'den nasıl çıktığı, hangi yol ve vasıtalarla çıkarıldığı, kimlerle telefonlaştığı muammadır, gizemini korumaktadır” diye konuştu.  

SİSTEMATİK, DEFOLU, KARA BİR KAMPANYA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tutuklanacağı iddialarına da karşı çıkan Bahçeli,  ana muhalefet liderinin tutuklanmasıyla ilgili polemiklerin siyasi havayı kirlettiğini belirterek, “Bilinçli, sistematik, defolu, kara bir kampanya tedavülde. CHP ise bundan siyasi çıkar sağlama hevesinde. Türkiye'yi yabancı ülkelere şikâyet eden Sayın Kılıçdaroğlu'nun, ortada fol yok, yumurta yokken, yalnızca Cumhurbaşkanının anlık bir beyanından anormal sonuçlar üretmesi, muhalefetin güçlenmesini kelepçeye bağlaması bize göre trajikomiktir” dedi.  Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafı için de, “Buna yorum gerekmez, kim neyi giyiyorsa giysin ancak siyaseti iç çamaşır seviyesine düşürmemek lazım” yorumunu yaptı.