VF kat sol
VF kat sağ

Türkiye seçim güvenliği için 250 noktada ek tedbir alacak

Türkiye seçim güvenliği için 250 noktada ek tedbir alacak
Haber Tarihi : 31 Ağustos 2015 09:08:17
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Türkiye seçim güvenliği için 250 noktada ek tedbir alacak

Seçim öncesi yol güvenliğinin sağlanması için kontrol ve arama noktalarının artırılması kararı alındı.

Seçim tarihinin 1 Kasım olarak belirlenmesinin ardından; PKK terör örgütünün saldırılarını artırdığı Diyarbakır, Ağrı, Hakkâri, Van gibi illerdeki emniyet birimleri valilerle koordineli olarak seçim güvenliğinin nasıl sağlanacağı, sandıkların il ve ilçe merkezlerine nasıl taşınacağı, vatandaşların oylarını nasıl kullanacağı üzerinde çalışma yapmaya başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü de seçimle ilgili alınacak tedbirleri içeren kapsamlı bir genelge hazırladı.

'KORUMA KALKANI'

Çalışmalar kapsamında, seçim öncesi yol güvenliğinin sağlanması için kontrol ve arama noktalarının artırılması kararı alındı. Her 10 kilometrede bir güvenlik ve arama noktası oluşturulacak. Güvenlik birimleri, 250 yeni arama ve kontrol noktasında denetim yaparak PKK terör örgütünün yol kesip arama yapmasının önüne geçecek.

Seçim günü sandıkların terör saldırılarından korunması amacıyla okul çevrelerinde koruma kalkanı oluşturulacak. Oyların köylerden ve ilçelerden merkeze taşınması için zırhlı araçlar görevlendirilecek. Bombalı saldırı ihtimaline karşı oy verme noktaları eğitimli köpekler ve uzmanlar tarafından aranacak.

'PARTİLER HASSAS OLMALI'

Habertürk'e konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, seçim güvenliğine ilişkin olarak ek tedbirler alınacağını belirterek "Partilerin de seçim müşahitlerini belirlerken hassas davranması gerekir. Vatandaşın özgür iradesinin sandıklara yansıması için elimizdeki imkânları en uç noktaya kadar kullanacağız" dedi.