VF kat sol
VF kat sağ

'Türkler bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı'

'Türkler bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı'
Haber Tarihi : 02 Kasım 2015 13:07:49
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Afganistan depreminden sonra AFAD'ın ülkeye gönderdiği yardımlarla alakalı Afganistan Sağlık Bakanı Yardımcısı Sarwar, açıklamalarda bulundu.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 26 Ekim'de 7,5 büyüklüğündeki depremle sarsılan Afganistan'a tıbbi malzeme yardımında bulundu.
 
Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla getirilen tıbbi malzeme, başkent Kabil'deki Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nda Afganistan Sağlık Bakanı Yardımcısı Abdulbesir Sarwar tarafından teslim alındı. Teslim sırasında Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği Müsteşarı Selçuk Özcan ve AFAD yetkilileri de hazır bulundu.
 
"Türkler bizi hiç zaman yalnız bırakmadı"
 
Afganistan Sağlık Bakanı Yardımcısı Abdulbasir Sarwar, Türkiye'nin ülkesine birçok alanda yaptığı yardım için teşekkür ederek bugün ulaştırılan yardım için ayrıca müteşekkir olduğunu belirtti. Sarwar, "Türkler bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Her durumda bizim yanımızda yer aldı" diye konuştu.
 
AFAD yetkilisi Cemil Özel de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afganistan'ın tekrar böyle bir afet yaşamamasını dileyerek Afgan halkını her zaman kardeş olarak gördüklerini ve yanında olacaklarını söyledi.
 
Afganistan'ın kuzeydoğusunda 26 Ekim'de meydana gelen ve birçok Asya ülkesinde hissedilen 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından Afganistan'da en az 115 kişi hayatını kaybetmiş, 500'ün üzerinde kişi yaralanmış ve 8 bine yakın ev yıkılmıştı.