VF kat sol
VF kat sağ

TÜRKSAT neyi bekliyor?

TÜRKSAT neyi bekliyor?
Haber Tarihi : 10 Ekim 2015 06:00:54
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında terör örgütü propagandası yapan tv kanallarının engellenmesi istendi. Turkcell, Tivibu ve Digiturk karara uyarken devlete ait TÜRKSAT ve Doğan Grubu’na ait D-Smart ise direniyor.

Yeni Söz | Özel haber

MAHKEME: YAYINI DURDURUN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu” tarafından yapılan bir soruşturma kapsamında terör örgütü propagandasını yaptıkları gerekçesiyle Kanaltürk, Samanyolu, Mehtap, S Haber, Bugün, Yumurcak ve Irmak isimli televizyon kanallarının yayının durdurulmasına karar verdi.

ÖZEL KALDIRDI DEVLET SESSİZ

‘FETÖ' propagandası yaptıkları gerekçesiyle yayınlarının durulması talebini ilk olarak Turkcell tv, Türk Telekom'a ait Tivibu uydu. Digiturk'e ise talebi yerine getirerek söz konusu kanalların yayınlarını kesti. Ancak devlete ait TÜRSAT, hâlâ hukuk kararını uygulamadı.

AYDIN DOĞAN NEYİ BEKLİYOR?

Mahkemenin hakkında çok sayıda ‘terör' soruşturması yürüttüğü ‘FETÖ' örgütünün propagandasını yaptığı belirtilen televizyon kanallarının yayınını durdurulması kararına yüzde yüzü devlete ait TÜRKSAT'ın yanı sıra Doğan Holding şirketlerinden dijital platform yayıncısı D-Smart da uymadı.

TÜRKSAT NEDEN DİRENİYOR

“Fethullah Gülen ‘Terör Örgütü' (FETÖ)”ne yönelik soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu, geçtiğimiz Nisan ayında da Türksat AŞ'ye bir yazı göndererek Gülen cemaatine ait örgütün yayın kuruluşlarını yayını durdurmasını istemiş ancak TÜRKSAT, Savcılığın talebini yerine getirmemişti.

TÜRKSAT PAZARTESİ KARAR VERECEK

Yeni Söz'e özel açıklamada bulunan Türksat Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Celal Tunalı, şirketin yönetim kurulunun Pazartesi günü toplanarak talep hakkında bir karar vereceğini söyledi.  Savcılığın Nisan ayındaki talebine neden uyulmadı soru üzerine ise Tunalı, bu konuda konuşamayacağını zira kararı yönetim kurulunun verdiğini belirtti.

Yazıda, "Paralel Yapı'ya ait televizyonlar, radyolar, internet siteleri, görsel ve yazılı yayın organlarının devlete ait uydular üzerinden yayın yaparak topluma ulaşmasında devlet imkanlarını kullandığı ve bunun engellenmesinin istenildiği" kaydedildi.

Nisan ayı içerisinde gönderilen yazıya henüz cevap gelmediği öğrenildi.