‘Tut Elimden’

‘Tut Elimden’
Haber Tarihi : 21 Eylül 2020 21:12:40
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Yazarımız Erdi Özgül’ün kaleme aldığı ‘Tut Elimden’ kitabı Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY) tarafından yayımlandı. 

Tut Elimden kitabının arka kapak yazısında şöyle diyor: “Eski zamanlarda, Hindistan'da filleri yetiştirmek için onları küçükken kalın bir zincirle kazığa bağlarlarmış. Tabii yavru bir filin bu zinciri koparabilmesi, kırabilmesi ya da kazığı söküp atabilmesi imkânsızdır. Küçük fil önceleri bu zincirden kurtulmak için tüm gücüyle uğraşır, defalarca dener ama sonucu değiştiremez. Bu nedenle de özgürlüğüne kavuşamaz. Yıllar geçer, fil büyür ve kocaman olur. Bağlı olduğu kazığın ve zincirin onlarca katına gücü yetebilir artık. Ama fil asla böyle bir girişimde bulunmaz. O özgür olamayacağına inanmıştır, artık kırılamayan şey, filin zinciri değil inancıdır. Merhaba sevgili okur, kitabın arkasını çevirip bu kesiti okuduğuna göre mücadeleci ruha sahip birisin ve zincirleri kırmak istiyorsun demektir.

Peki mücadele ederken hâlâ; Başarısız olmaktan mı korkuyorsun?

Sevgisizlikten mi şikayetçisin?

Başkalarıyla kıyaslanmaktan mı yoruldun?

Hayatın yüksek puanlardan ibaret olmadığını mı düşünüyorsun?

Etrafındakilerin istediği değil de kendi istediğin bölümü mü okumak istiyorsun?

Zekâ türünün farkında olunmasını mı istiyorsun?

Duyarlı bir ebeveyn mi olmak istiyorsun?

Bu gibi sorularla meşgulsen ve daha önceleri meşgul olduysan doğru yerdesin. Hayat arabesk cümlelerle geçirilecek kadar kıymetsiz değil. Sizlerle aynı yollardan geçmiş birisi olarak, sizlere hayata dair tecrübelerimi de içeren naçizane tavsiyelerim olacak. Umarım kendinizi bulacağınız başlıkla karşılaşırsınız. Okumaya başlarken sevgi dolu olun lütfen. Çünkü sevginin aralayamayacağı kapı yoktur.”

ERDİ ÖZGÜL Kimdir?

1991 Malatya-Merkez doğumludur. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2014 yılında Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Mezuniyet sonrası bir dönem Milli Eğitim'de görev yaptı. Çeşitli Vakıf ve STK'larda dersler verdi. Çeşitli yerel gazetelerde köşe yazıları yayınlandı; yazmaya hâlâ devam ediyor. Şu an; Eyüpsultan Belediyesi Bilgi Evlerinde idareci olarak görev yapıyor. Çalışmalarının çoğu kişisel gelişim ve eğitim üzerine devam etmektedir.

MOCKUP