Ülke can, Aydın Doğan cam derdinde

Ülke can, Aydın Doğan cam derdinde
Haber Tarihi : 10 Eylül 2015 07:43:18
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Aydın Doğan kırılan camlarının derdinde

Türkiye üst üste gelen şehit haberleri nedeniyle yas tutuyor. Milletin yüreği bu topraklar için can veren evlatları için sızlıyor. Ama Aydın Doğan teröre verdiği destek yetmezmiş gibi ülke gündemini bir kapı camıyla meşgul ediyor.

Türkiye, eli kanlı terör örgütü PKK'nın ardı ardına şehit ettiği evlatlarına ağlıyor. Terör destekçisi Aydın Doğan ise biri tarafından kırılan kapı camıyla gündemi meşgul etmeye çalışıyor.

 Hürriyet'in kırılan camı için yaygara kopartan Aydın Doğan'ın, STAR Medya Grubu Başkanı Murat Sancak'a yapılan alçak saldırının ardından bir zil takıp oynamadığı kalmıştı.

Dağlıca'da 16 yiğit asker ülkesi için şehit oldu, Aydın Doğan'ın gazeteleri, ortalığı kapısının kırılan camı için velveleye verdi, şehitler için değil camı için ağladı. Eli kanlı teröristler Iğdır'da polislere kalleş bir saldırı düzenledi, 13 polisimiz şehit düştü, Aydın Doğan kendini bilmez birinin kırdığı cam için yas tuttu. Tunceli'de PKK'lı teröristler kızının yanında polisi kurşun yağmuruna tuttu, polis şehit oldu. Doğan, bu alçaklığı değil, kırılan cam için yaptığı açıklamayı manşetten yayınladı.

Göremedi

Aydın Doğan'ın cici çocuk ilan ettiği Demirtaş, alenen Taner Yıldız'ı tehdit etti. “PKK kazanacak, asker yenilecek” dedi.  Aydın Doğan bunu görmedi, gizledi. “Camım da camım” diye tutturdu. HDP'li bakanlar terörle mücadeleye “Devlet terörü” dedi. Aydın Doğan'ın medyasında bununla ilgili tek satır haber yoktu. Ama Cam kırıldı, Doğan yaygarayı koparttı. Terör destekçisi HDP'nin milletvekili Şafak Özanli, teröristlere yiyecek götürürken yakalandı, Aydın Doğan, teröre verilen desteğin değil, üç kuruşluk camının hesabını sordu.

Oralı bile olmadı

Cici çocuğun eş provakatörü Figen Yüksekdağ, terörist cenazesini omuzladı, “onların şehadeti bizi diri tutuyor” dedi. Aydın Doğan, oralı bile olmadı, tek derdi kırılan camıydı. BDP'li Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret İngiliz basınına skandal bir açıklama yaptı, " Türkiye'ye karşı iç savaş yürütüyoruz" dedi. Ama Aydın Doğan camı için zırladı.

Akıllarına ‘terör' geldi

Teröriste ‘terörist' diyemeyen Hürriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin trajikomik bir açıklama yaptı. PKK'da moral bozukluğu olmaması için etkisiz hale getirilen teröristlerin görüntülerini montajlayan gazetenin başındaki isim Ergin hükümete, “Terörle arana mesafe koy” dedi. PKK ile kol kola giren Demirtaş'ın ‘Cici çocuk' olarak göstermeye çalışıldığı Hürriyet'in tepe isminin yaptığı açıklama, sosyal medyada alay konusu oldu.

Türkiye'ye karşı iç savaş yürütüyormuş

TSK unsurları ve Özel Harekat polislerinin terör örgütü PKK'ya karşı operasyonlar düzenlediği Cizre'de, Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) bağlı Eş Belediye Başkanı, İngiliz Vici News televizyonuna verdiği röportajda, "İç savaş Cizre'den başlayacak" dedi. Vice News'in, "Türkiye'de iç savaş çıkacak: Kürt direnişinin merkezine hoşgeldiniz" başlığıyla sunduğu haberde Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in görüşlerine yer verildi. Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, “Bir söz vardır barış olacaksa Cizre'den başlayacaktır ve savaş da olacaksa o da Cizre'den başlaycaktır”dedi. İmret sözlerini, “Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz” diye sürdürdü. 7 Haziran seçimlerinden bu yana Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarında, HDP'nin kazandığı belediyelerin PKK ve PKK'nın şehir yapılanması YDG-H'ye destek verdiği güvenlik kaynaklarınca ortaya çıkarıldı.

Demirtaş'tan alçak tehdit

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK terör örgütünün günlerdir sürdürdüğü hain saldırılara en ufak bir tepki göstermedi, aksine hükümete saldırdı. Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı da açıkça tehdit etti. 16 askerimizin eli kanlı terör örgütü PKK tarafından şehit ediliği Dağlıca üzerinden gözdağı vermeye çalışan Eş Başkan Demirtaş, “Şehit olmak isteyen, Dağlıca'da bir gece nöbet tutsun" dedi. Demirtaş'ın Dağlıca saldırısı üzerinden askere ve siyasilere “Buraya gelen yaşamaz” mesajı veren skandal sözleri kısa sürede büyük tepki topladı. Demirtaş, Cizre'de terör örgütüne yönelik operasyonu değerlendirirken, teröriste canlı kalkanlık yapmak isteyen HDP'li milletvekillerinin güvenlik nedeniyle ilçeye alınmamasını eleştirdi.