Ülker'in üniversitesinden paralel istifası

Ülker'in üniversitesinden paralel istifası
Haber Tarihi : 26 Ekim 2015 14:03:20
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Mütevelli Heyeti Başkanlığını Murat Ülker'in yaptığı İstanbul Şehir Üniversitesi'ne, paralel örgüte yakınlığıyla bilinen rektörün getirilmesi istifa getirdi.

Ahmet Davutoğlu ile özdeşleşmiş olan Bilim Sanat Vakfı'na ait Şehir Üniversitesi'ne Murat Ülker operasyon yaptı.

Ahmet Davutoğlu'nun büyütüp geliştirdiği Bilim Sanat Vakfı'na görüş ayrılıkları nedeniyle Mütevelli Heyeti Başkanlığı'nı Murat Ülker'in operasyon yaptığı kaydediliyor.

Ülker'in Vakfa yönelik müdahalelerinin ardından Bilim ve Sanat Vakfı'nca kurulan Şehir Üniversitesi'ne paralel devlet yapılanmasına açıkça destek veren Ali Atıf Bir üniversite rektörlüğüne getirildi.

Kamuoyundna yükselen tepkilere aldırmayan Ülker, milletle inatlaşarak Şerait düşmanı biri rektör yaptı.

Dün kayyum atanan Bugün Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapan ve en son 1 Ekim'de Murat Ülker'den aldığı teklifle köşe yazarlığını bıraktığını yazan Bir'e tepki olarak dün üç akademisyen birden istifa etti.

ÜÇ İSİM BİRDEN İSTİFA ETTİ

Vizyonu ve felsefesi belli olan Şehir Üniversitesi'nin rektörlüğüne Ali Atıf Bir'in getirilmesi üniversitenin akademik kadrosunda büyük huzursuzluğa yol açtı.

Şeriat düşmanı ve pararlelci yapıyla içli dışlı bir rektör atanmasına ilk tepki Prof. Dr. Burhanettin Duran, Doç. Dr. Fahrettin Altun ve Prof. Dr. Medaim Yanık'tan geldi.

Üniversitenin kadrosunda yedi yıldır bulunan üç akademisyen yayınladıkları bir mektupla üniversiteden istifa ettiklerini belirttiler.

Üniversitenin 7 kişilik kurucu akademik kurulunun 3 üyesi olan akademisyenler yayınladıkları istifa mektubunda "Kurucuları arasında yer aldığımız ve yaklaşık 7 yıldır hizmet verdiğimiz İstanbul Şehir Üniversitesi'nden bugün itibariyle istifa ediyoruz" dediler.

PARALEL DEVLET YAPILANMASI'NA DESTEK VEREN BİR İSMİ KABUL ETMİYORUZ

Ali Atıf Bir'in rektörlüğe getirilmesi ardından istifa eden akademisyenler gelinen noktada üniversitenin kurucu felsefesinden uzaklaştığını ve bundan rahatsız duyduklarını belirterek "Üniversite Rektörlüğüne Ali Atıf Bir gibi İstanbul Şehir Üniversitesi'nin misyonu, vizyonu ve değerleriyle açık bir karşıtlık içinde olan, "YÖK türbanla mücadelede sonuna kadar haklı. Türban üniversiteye girerse Türkiye Şeriatla savaşı kaybeder" gibi ifadelerle anti-demokratik ve özgürlük karşıtı cephede yer alan ve bugüne dek "paralel devlet yapılanması"na destek veren bir ismin getirilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Ve "biz yokuz" diyoruz." açıklamasında bulundular.

İŞTE İSTİFA MEKTUBU Kurucuları arasında yer aldığımız ve yaklaşık 7 yıldır hizmet verdiğimiz İstanbul Şehir Üniversitesi'nden bugün itibariyle istifa ediyoruz.

İstanbul Şehir Üniversitesi, iyi, doğru ve güzeli aramak, "insan, toplum ve doğayı anlamak, bu arayış ve anlayışın ürünü olan bilgileri tüm insanlıkla paylaşmak misyonu etrafında kurulmuştu. Bölgemizin ve Türkiye'nin saygın üniversitelerinden biri olma vizyonuyla öne çıkmak isteyen üniversitemiz, bu anlamda ciddi bir mesafe kat etti. Kısa bir süre içinde Türkiye yükseköğretim alanı içerisinde adından söz ettiren bir vakıf üniversitesine dönüştü.

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin bu başarıyı elde etmesinde üniversite yöneticilerinin, akademik personelinin, öğrencilerinin ve idari kadronun emeklerinin ve fedakarlıklarının büyük bir etkisi oldu." İstanbul Şehir Üniversitesinin 7 kişilik kurucu akademik kurulunun 3 üyesi olarak bizler, gelinen noktada üniversitenin kurucu felsefesinden uzaklaştığını görüyor ve bundan ciddi bir rahatsızlık duyuyoruz.Üniversite Rektörlüğüne Ali Atıf Bir gibi İstanbul Şehir Üniversitesi'nin misyonu, vizyonu ve değerleriyle açık bir karşıtlık içinde olan, "YÖK türbanla mücadelede sonuna kadar haklı. Türban üniversiteye girerse Türkiye Şeriatla savaşı kaybeder" gibi ifadelerle anti-demokratik ve özgürlük karşıtı cephede yer alan ve bugüne dek "paralel devlet yapılanması"na destek veren bir ismin getirilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Ve "biz yokuz" diyoruz.Öğrencilerimizin, çalışma arkadaşlarımızın bizi anlayışla karşılayacağını umuyor, İstanbul Şehir Üniversitesi'nin bu dar boğazdan bir an önce çıkmasını temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Prof. Dr. Burhanettin Duran Doç. Dr. Fahrettin Altun Prof. Dr. Medaim Yanık