Üniversitedeki soytarılara Müslüman öğrenciler müdahale etti

Üniversitedeki soytarılara Müslüman öğrenciler müdahale etti
Haber Tarihi : 13 May 2022 18:41:07
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Ankara Üniversitesi'nde bir grup inek bayramı adı altında İslami değerler ile dalga geçmek istedi. Müslüman öğrenciler salonu basıp tepkilerini gösterdi. Rezalet organizasyonun, mahkemenin verdiği beraat kararından sonra düzenlenmesi dikkat çekti.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde bir grup öğrenci, inek bayramı adı altında İslami değerler ile dalga geçmek istedi. Kürsüye çıkan öğrencilerden biri anlamsız haraketler yaparak 'Ben bir imamım' diye bağırmaya başladı.

Salondaki diğer öğrenciler ise bu saçmalığa alkışla destek verdi.

Üniversitedeki Müslüman öğrenciler ise bu rezalete daha fazla dayanamayıp salona baskın düzenledi. Müslüman öğrencilerin sayısı, diğerlerine göre daha az olmasına rağmen etkinliği durdurmayı başardı.

Mahkemenin kararı cesaretlendirdi

Öte yandan bu provakatif etkinlik en son 2016 yılında düzenlenmişti. 2016 yılındaki etkinlikte kürsüye çıkan ve şu anda Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu’nun yedek üyesi olan Mehmet Can Tan hakkında dava açılmıştı. Ankara 17. asliye ceza mahkemesi, geçtiğimiz yıl Mehmet Can Tan’ın beraatına karar vermiş, karar istinafa taşınmıştı. Mahkemenin verdiği beraat kararı bu skandalı düzenlemek isteyen öğrencileri cesaretlendirdi ve 6 yıl sonra rezalet etkinlik yeniden yapıldı.