Uzaktan eğitimde süre uzatıldı

Uzaktan eğitimde süre uzatıldı
Haber Tarihi : 18 Aralık 2020 13:35:51
Son Güncelleme Tarihi : 18 Aralık 2020 14:48:09

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu eğitim-öğretim yılında ilkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek" denildi

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni kararlarını açıkladı.

MEB'den yapılan açıklamada, "Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim süreci, okullardaki sınavlar ve yarıyıl tatili takvimiyle ilgili Bakanlığımız tarafından bazı düzenlemeler yapılmıştır." denildi.

Buna göre uzaktan eğitimin süresi uzatıldı, yarı yıl tatilinin tarihi belli oldu.

MEB'İN YENİ KARARLARI

Yeni kararlar şu şekilde duyuruldu:

"Bu eğitim-öğretim yılında ilkokullarda sınav yapılmayacak, karne notları ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek.

İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak'a kadar devam edecek.

22 Ocak'tan itibaren karne dağıtımları eğitim kurumu yönetimlerince farklı gün ve zaman dilimlerine yayılarak planlanacak.

YARI YIL TATİLİ ÜÇ HAFTAYA UZATILDI

25 Ocak Pazartesi günü başlayacak yarı yıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklenmiştir.

Ortaokul ve liselerde birinci döneme ait bir yazılı/uygulama puanı ve performans notları üzerinden ölçme değerlendirme yapılacak.

020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacaktır."