​Valiz Nasıl Temizlenir?

​Valiz Nasıl Temizlenir?
Haber Tarihi : 09 May 2021 17:54:28
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Seyahatiniz esnasında neler yapacağınız, nerede konaklayacağınız ve valizinizin hangi eşyalarla doldurulacağı gibi birçok ayrıntıya vakit harcıyor olabilirsiniz. Fakat yolculuğunuzun en önemli adımlarından birisi de düzenli valiz temizliği ve yerine düzgün şekilde kaldırılmasıdır. Sırt çantaları ve valizlerin yolculuk sonrasında mutlaka temizlenmesi gerekir.

 

Valiziniz kumaş materyalleriyle dizayn edilmişse, seyahatiniz sırasında birçok toz ve kire maruz kalması mümkündür. Koruyucu ürünler kullanmazsanız veya temizlik yapmazsanız, valiz üzerindeki bu maddeler bir süre sonra kaplamalara zarar vermeye başlar. Ayrıca valiziniz tekerlekliyse, yoldayken tekerleğe takılabilen kir ve döküntüler zaman içerisinde sertleşmeye başlar.

 

Valizinizi açarken zorlanıyorsanız muhtemelen toz ve kirden dolayı bir problem ortaya çıkmış demektir. Valiziniz ile birçok farklı yere girip çıkacağınızdan dolayı evinize zararlı maddeler taşıyabilmeniz gibi riskler de mevcuttur. Sağlığınızı güven altına alabilmek ve yaşam alanlarınızı hijyenik bir şekilde tutabilmek için seyahat sonrasında çantalarınızı dikkatli bir şekilde temizlemelisiniz.

 

İlk Aşamalar

 

İlk etapta valizinizi tamamen boşaltmalısınız. Temizliğe başlamadan önce valizin tamamen boş olduğundan emin olmalısınız. Cep kısımları ve çıkarılabilir astarları da kontrol etmelisiniz. Bu adımları tamamladıktan sonra sökülebilir cepleri ve astarları çıkarabilirsiniz. Çıkarılabilir özelliklere sahip değil ise bırakabilirsiniz.

 

Elektrik süpürgesi yardımıyla valizin içinde bulunan toz ve kırıntılar dahil her şeyi süpürmelisiniz. Göz ve cep kısımlarını da elektrik süpürgesiyle süpürebilirsiniz. Çıkarılabilir cepleri istediğiniz şekilde yıkayabilirsiniz. Ancak üzerlerinde yer alan kullanım talimatlarına uygun hareket etmeyi unutmamalısınız. Eğer elde yıkanması gereken bir ürüne sahipseniz ılık bir su ve az miktarda sabunla işlemi tamamlayabilirsiniz.

 

Valizin iç kısmında meydana gelen lekeleri temizlemek istiyorsanız kullanmadığınız bir diş macunundan destek alabilirsiniz. Tatlı kaşığı kadar karbonat ile az miktar suyu karıştırabilir ve karışımı valizin iç kısımlarını ovalayarak temizlemek için kullanabilirsiniz. İşiniz sona erdikten sonra valizin ıslak ve nemli kalmaması için saç kurutma makinesi ile kurutma işlemini yapabilirsiniz.

 

Dış Kısımlar

 valiz

Valizin dış kısımlarını temizlemeden önce iç ve göz kısımlarının iyi bir şekilde kuruyabilmesi için balkonda ya da hava alabileceği bir alanda bekletebilirsiniz. Böylelikle tamamen kurumuş ve nemli kalmamış bir valiz elde etmiş olursunuz. Kurutma ve havalandırma işlemlerini yapmazsanız kötü koku oluşumu da meydana gelebilir.

 

Sert ve plastik kaplamalı bir valiz kullanıyorsanız bu bölümleri hafif nemli bir bez ile silmeyi deneyebilirsiniz. Daha sonra su izlerinden kurtulabilmek için temiz bir havlu ile durulama ve kurulama işlemini yapabilirsiniz. Valizinizin dışı deri malzemelerden oluşuyorsa çok fazla ıslatmamalısınız. Aksi takdirde valize zarar verebilirsiniz. Deri için özel olarak tasarlanan ürünlerden destek almak istiyorsanız valizinizi doğrudan güneş ışığı alan bir yerde kurumaya bırakmamalısınız.

 

Tekerlek ve Ek Gözler

 

Valizin dış kaplaması kumaşsa nemli bir bezden yardım alarak temizlik yapabilirsiniz. Fakat kumaş valizler diğer modellere göre biraz daha fazla toz toplayabilir. Bu sebeple, üzerlerinde evcil hayvan tüyleri gibi zor temizlenebilecek maddeler bulunuyorsa temizlik öncesinde tüy toplayabileceğiniz bir roll-on tercih edebilirsiniz.

 

Valizin tekerlek ve fermuar gibi bölümlerini ılık sabunlu su ve bez ile temizleyebilmeniz mümkündür. Kir ve çamur gibi kalıntıları temizlemek için tekerlekleri döndürerek hareket etmelisiniz. Suyun valizinize zarar vermemesi için temizlik sonrasında kurulama işlemini ihmal etmemelisiniz.

 

Valiz temizlik işlemleri sona erdikten sonra açık havada bekletebilirsiniz. Cep ve diğer depolama bölgelerinin fermuarlarını da mutlaka açmalı ve hava almasını sağlamalısınız. Kolay temizlenebilir birbirinden özel ve şık valiz modelleri için Valiz Dünyası adresini ziyaret edebilirsiniz.