Vefa sadece bir semtin adı değil

Vefa sadece bir semtin adı değil
Haber Tarihi : 26 Haziran 2015 07:20:29
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Vefa sadece bir semtin adı değil

Beynindeki tümörün alınmasının ardından felç olan Aynur Baltacı, eşinin uyguladığı aromaterapi ve refleksoloji masajları ile yeniden yaşama tutundu.

Beynindeki tümörün alınmasının ardından felç olan Aynur Baltacı, eşinin uyguladığı aromaterapi ve refleksoloji masajları ile yeniden yaşama tutundu.

Enver Baltaş (43),  eşi ve iki çocuğunun annesi Aynur Baltaş'ı (37) 5 yıl önce baş dönmesi şikayetiyle hastaneye götürdüklerini, yapılan tetkiklerin ardından doktorların eşinin beyninde büyük bir tümör olduğunu, hemen ameliyat edilmezse yaşam riskinin bulunduğunu anlattıklarını ifade etti. 

Baltaş, eşini psikolojisinin bozulmaması için "Beyninde küçük bir su toplaması var, basit bir operasyonla alacaklar" diyerek, hastaneye götürdüğünü belirtti. Baltaş, "Sabahlara kadar Allah'a eşimi bana ve çocuklarına bağışlaması için dua ettim" dedi.

Ameliyat sonrası eşinin felç olduğunu aktaran Baltaş, "Araştırmalarım sonucu aromaterapi ve refleksoloji masajlarının iyi geleceğini öğrenince buna yöneldim. İşi gücü bir kenara bıraktım, arabalarımı sattım. Artık tek hedefim vardı, hanımı kurtarmak" diye konuştu.

Aromaterapi ve refleksoloji masajlarını eşine doğru uygulamak için kurslara da gittiğini dile getiren Baltaş, oradan aldığı bilgilerle eşine düzenli olarak masaj yaptığını söyledi.

Eşi için şehir değiştirdi

Çevresindekilerin eşinin durumu nedeniyle üzüldüklerini, bunu da kendisine yansıtarak moralini bozduklarını anlatan Enver Aktaş, bu nedenle Adana'dan Ankara'ya taşındıklarını söyledi.

Eşinin Ankara'da spora gittiğini, ilk adımı atmasının bir senelik sürecin ardından gerçekleştiğini belirten Baltaş, şöyle konuştu:

"En büyük sevincimiz ikinci ayda eşimin ağız yoluyla beslenmesi oldu. Sonrasında da ikinci sevincimiz, o ilk adım oldu. Çocuğunuz olur da 'gel gel' dersiniz, bunların hepsini yaşadık. Her günü böyle böyle atlattık. Şükürler olsun beşinci yılımızı tamamladık. Yüzde 80 iyileşme gerçekleşti ama daha da iyiye gideceğine inanıyorum. Artık kendisinin, evinin ve çocuklarının işini görüyor. Hep beraber yeniden ilk evlendiğimiz huzurlu aileye döndük."

"Kadınlar Allah'ın emanetidir"

Enver Baltaş, her gün medyada kadına yönelik şiddet haberlerinin çıktığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Özellikle eşe yönelik cinayet haberlerini duyuyoruz. Resulallah, Veda Hutbesi'nde net bir şekilde bildirmiş, 'Kadınlar Allah'ın emanetidir' diye. Bunu bile bile bir erkek eşine yanlış yapabilir mi? Eşinin kötü olmasını ister mi? Tabii iki taraf da bu bilinçte olmalı. Ayrıca imzanın bir hükmü vardır, 'iyi günde kötü günde' diyoruz. Biz de iyi günü kötü günü düşündüğümüz için, iyi günde mutluyduk da kötü günde hemen yan çizip kaçmak var mı? Kötü günde de beraber olmak, mutluluğu yaşatmak lazım."

Hasta yakınlarına da seslenen Baltaş, "En güzel şey sevgi, hastanın psikolojisi düzelmeden, hastanın düzelmesi mümkün değil. Bunu bilmelerini istiyorum. Hastanın psikolojisini düzeltsinler. Kötü durumda olan hastaların yakınlarına özellikle seslenmek istiyorum 'vah tüh' olayını kaldırsınlar, kötürüm muamelesi yapmasınlar, normal olarak algılayıp, hastayı hayatın içine çeksinler" değerlendirmesinde bulundu.

Aynur Baltaş da zor bir süreçten geçtiğini, eşinin kendisine çok yardımcı olduğunu ve destek verdiğini belirtti. Baltaş, gözündeki kayma problemi ve yüz felci dışında bir şeyi kalmadığını, spor ve eşinin masajlarının iyileşmesinde katkı sağladığını kaydetti.

Aynur Baltaş, benzer rahatsızlıkları olan hastalara, kendilerini bırakmamaları, azimli olmaları ve spor yapmaları tavsiyesinde bulundu.