'Vicdanımızı kaybettik'

'Vicdanımızı kaybettik'
Haber Tarihi : 01 Kasım 2015 08:57:25
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Moskova'da katıldığı konferansta ' insanlığın en büyük sorunlardan birisinin, vicdan ve merhametin kaybolması olduğunu belirterek, merhameti söylem olmaktan çıkartıp eğitime katmamız lazım' dedi.

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "8. Uluslararası Teoloji Konferansı" açılış programına katılan Görmez, "İslami Eğitim Temeli Olarak Kuran'da İnsan Sevgisi" başlıklı konuşma yaptı.  Görmez, İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının akmaya devam ettiğini belirterek, "Bütün bunların en temel sebeplerinden birisi, insan onuruna saygının kaybolmasıdır. Biz Rabbimizin insana verdiği değeri kaybettiğimiz için insanlık olarak bu konumdayız" ifadelerini kullandı.  İnsanlığın yaşadığı en büyük sorunlardan birisinin, vicdan ve merhametin kaybolması olduğunu dile getiren Görmez, "Bugün biz Müslümanlar da merhametimizi kaybetmiş vaziyetteyiz. Başka insanların gelip bizden öğreneceği merhameti biz kaybettik" diye konuştu.

‘İnsanlığın merhamet eğitimine ihtiyacı var'

Görmez, merhametin söylem olmaktan çıkartılıp eğitime dahil edilmesi gerektiğini vurgulayarak "Bugün bütün insanlığın sadece merhamete değil, merhamet eğitimine ihtiyacı var" değerlendirmesinde bulundu. Moskova Merkez Camisi'nde önceki gün cuma hutbesi veren Görmez: "Bugün İslam coğrafyasında yeniden barış ve esenliği, merhamet ve şefkati, kardeşlik ve dostluğu, hak ve adaleti, ahlak ve fazileti egemen kılmaya ihtiyacımız var. Birliğe, beraberliğe, yardımlaşmaya ve dayanışmaya ihtiyacımız var" değerlendirmesi yaptı.