Yahudi'den itiraf: Rusya'nın saldırıları İsrail'e katkı sağlayacak

Yahudi'den itiraf: Rusya'nın saldırıları İsrail'e katkı sağlayacak
Haber Tarihi : 30 Eylül 2015 21:16:11
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Rusya IŞİD'i değil sivilleri vuruyor

Rus Savunma Bakanı, Rus Hava Kuvvetleri'nin Suriye'de IŞİD hedeflerini vurmaya başladığını söyledi.

Amerikalı yetkililer, Moskova'nın Washington'a bir saatlik gelişmiş operasyon bildiriminde bulunduğunu söyledi.

Pentagon'dan bir yetkili Rusya'nın yürüttüğü bu operasyon için Amerika'nın hava sahanlığını boşaltmak durumunda kaldığını açıkladı.

Yetkililer Rusya'nın Suriye'nin Humus şehri yakınlarındaki IŞİD mevzilerini vurduğunu söylüyor. Ancak yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Humus'un Telbida ne IŞİD ne de Nusret Cephesi kuvvetleri bulunmakta.

Rus uçaklarının hedef aldığı Humus kırsalındaki Telbida'da ilk edinilen bilgilere göre tamamı sivillerden oluşan 16 ölü ve 30'a yakın yaralı bulunmakta.

Rusya'nın saldırıları İsrail'e katkı sağlayacak

Ria Novosti haber ajansına konuşan Rusya Yahudi Federasyonu yetkilisi Boruh Gorin, Rusya'nın Suriye'deki IŞİD mevzilerine düzenleyeceği hava operasyonlarının İsrail'in güvenliğine katkı sağlayacağını söyledi.

IŞİD'in uzun zamandan beri yalnızca Suriye'nin problemi olmadığını belirten Gorin, Rusya'nın hava operasyonu kararını 'sorumlu' ve 'doğru' bir davranış olarak tanımladı.

Rusya'nın Tel-Aviv Büyükelçiliği'nden bir yetkili de İsrail'in, Rusya'nın Suriye'de gerçekleştireceği hava operasyonları konusunda bilgilendirildiğini aktardı. (TIMETURK)