VF kat sol
VF kat sağ

Yahudi işgalciler anne ve kızı şehit etti

Yahudi işgalciler anne ve kızı şehit etti
Haber Tarihi : 12 Ekim 2015 12:31:06
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

İşgal ordusunun bu sabah (11 Ekim Pazar) erken saatlerde Gazze kentinin Ez-Zeytun Mahallesi'nde direnişe ait bir alana düzenlediği hava saldırısında alan civarında bulunan bir evin yıkılması sonucu Filistinli hamile bir kadın ve kızı şehit olurken aile fertlerinden üç kişi de yaralandı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, beş aylık hamile olan 30 yaşındaki anne Nur Hassan ile iki yaşındaki kızı Rahaf Yahya Hassan'ın işgal uçaklarının gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu evlerinin yıkılmasıyla şehit olduklarını, aynı aileden üç kişinin de yaralandığını açıkladı.

Görgü tanıkları, evin yakınlardaki direniş alanına F-16'ların attığı iki füzenin yol açtığı patlamanın şiddetiyle ailenin üzerine yıkıldığını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin edindiği bilgiye göre, işgal uçakları Gazze kentinin güneyinde İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'na ait Bedr ve Ebu Cerrad alanlarına hava saldırısı düzenledi.

Gazze kentinde büyük bir patlama sesinin işitildiği ve daha sonra sesin işgal ordusunun düzenlediği hava saldırısından kaynaklandığının anlaşıldığı belirtildi.

İŞGAL ORDUSUNUN UÇAKLARI GAZZE'DE

İşgal ordusuna ait uçakların Gazze semalarında uçmayı sürdürdüğü ve hava saldırılarının yeniden başlamasından endişe edildiği kaydedildi.

İşgal ordusunun hava saldırıları, dün akşam geç saatlerde Gazze Şeridi'nden Askalan'a atılan füzenin Demir Kubbe füze savunma sistemi tarafından düşürüldüğünü duyurmasının ardından gerçekleşti.

Öte yandan, işgal donanmasına ait hücumbotlardan dün akşam geç saatlerde Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Es-Sudaniyye sahilleri ve güneyindeki Han Yunus sahillerine ateş açıldı.

Geçen yıl Ağustos ayı sonlarında yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasını sürekli ihlal eden işgal donanmasının açtığı taciz ateşi sonucu ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.