Yahudiyi çıldırtan kart

Yahudiyi çıldırtan kart
Haber Tarihi : 30 Eylül 2015 05:13:42
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Para ve dünyaya tamahkâr olan Yahudilerden bıkan Norveçli DNB Bank, Yahudileri eleştiren ilginç bir kredi kartı tasarladı.

Çirkin, büyük burunlu, siyah bir ceket ve ibadet takkesi giyinmiş bir Yahudi'nin kredi kartında altın paralara gülümserken resmedilmiş karikatürü, Yahudilerin tepkisini çekerken, batılı insanların ise desteğini aldı.

SİYONİST AVUKAT İFŞA ETTİ

Norveç'in en büyük bankası olan DNB'nin Alexander Joseph Beckett isimli müşterisine verdiği ve Yahudileri eleştiren kredi kartı, İsrailli avukatlık grubu Hallelu'nin tarafından Facebook'ta yayınlandı. Küresel finans çetesinin tepkisi üzerine geri adım atan bankadan “üzgünüz” açıklaması geldi.

BANKA'DAN AÇIKLAMA

DNB'nin Bank İletişim Başkan Yardımcısı Even Westerveld yaptığı yazılı açıklamada, kart sahibi müşteriyle iletişime geçileceğini, Yahudileri eleştiren kredi kartının bloke edileceğini ve müşteriye tarafsız bir görüntü muhtevasıyla yeni bir kart bastırılacağını kaydetti.

KART İLGİ GÖRDÜ

Yahudilerin para konusundaki aç gözlülüğünü oldukça iyi tasvir eden kredi kartından almak için pek çok müşterinin bankaya müracaat ettiği öğrenildi. Siyonist odaklardan gelecek tepkilerden çekinen banka ise yeni kartlar sağlamaya yanaşmıyor.

BANKA TEDİRGİN

Norveç'in en büyük bankası olan DNB İletişim Başkan Yardımcısı Even Westerveld, Yahudilerin tepkileri üzerine kartın münferit bir hadise olduğunu iddia etti. , Bu özel durum manuel kontrol sistemimizin başarısızlığını göstermiştir. Bundan dolayı derin üzüntü içindeyiz. Bu kart asla basılmayacaktır” dedi.

GÖRÜNTÜYÜ GEÇ FARK ETTİK

Avukatlık örgütü tarafından kamuoyuna açıklanan durum hakkında Hallelu grubuna bir mektupla cevap veren DNB Bank yöneticisi Westerveld, müşterinin yüklediği problemli görüntüyü fark etme konusunda bankasının başarısız olduğunu söyledi.

Westerveld, “Bankamız tarafından bastırılan ve üzerinde bir Yahudinin antisemitik bakış açısıyla çizilmiş resmi bulunan bir Visa kartı konusunda dikkatimiz çekildi. Derhal durumla ilgilendik ve bunun müşterilerimizin istedikleri resimleri seçip yükleyebildikleri ve yazıcıdan çıkartabildikleri yazılım sistemimizden dolayı üretildiğini keşfettik.

Bununla birlikte, ne çeşit resimlerin kabul edileceğine dair kuralları oldukça sıkı olan bir rehberimiz var ve bu manuel olarak kontrol edilmektedir. Maalesef, bu özel durumda manuel kontrol sistemimiz başarısızlığa uğramıştır ve bundan dolayı derin üzüntü içindeyiz. Bu kart asla basılmayacaktır” dedi.

 Kemal Özer / Yeni Söz

anasayfa_1