"Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı" yarın Ankara'da başlayacak

"Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı" yarın Ankara'da başlayacak
Haber Tarihi : 17 Ekim 2023 13:18:48
Son Güncelleme Tarihi : 17 Ekim 2023 14:40:32

Uydu ve savunma sanayi sektörünün önde gelen kuruluşları, yarın Ankara'da başlayacak "Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı"nda buluşacak.

Türksat AŞ'den yapılan açıklamaya göre, şirket tarafından düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu "Yakın Yörünge ve Küp Uydu Çalıştayı" ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Sektör liderlerinin katılımıyla yakın yörünge ile küp uydu alanlarındaki son gelişmelerin değerlendirileceği çalıştay, yarın başlayacak ve iki gün sürecek.

Küp uydu üretimi ve yer kesimi teknolojileri başta olmak üzere "Yeni Uzay" kavramı çalıştayda ele alınacak.

Gelecekteki fırsatların değerlendirilmesi ve Türkiye'nin önde gelen firmaları arasında yakın yörünge uyduları alanında birliktelik oluşturulması da çalıştayın amaçları arasında yer alıyor.

 Deneyimler ve fırsatlar konuşulacak

Çalıştayda, çeşitli konularda panel ve oturumlar düzenlenecek.

Türkiye'nin geçmişte gerçekleştirdiği küp uydu projeleri ve bunlardan elde edilen sonuçlar, "Türkiye'nin Küp Uydu Deneyimleri" oturumunda değerlendirilecek.

Takım uyduların sunduğu fırsatlar ve bu alanda karşılaşılan zorlukların inceleneceği "Takım Uydular: Bileşenler, Fırsatlar ve Zorluklar" oturumu ise iki bölümden oluşacak.

"Uzay Durumsal Farkındalık ve Tehditler" panelinde, uzayı izlemek ve değerlendirmek için kullanılan teknolojiler ve trafiği yönetme stratejilerinin yanı sıra uzay çöpleri gibi tehlikeler ele alınacak.

Ayrıca, çalıştayda "Yeni Uzay Kavramı ve Gelecek Öngörüleri", "Uzay Hukukunda Güncel Gelişmeler", "Fırlatma Konseptleri ve Teknolojileri", "Yakın Yörünge Uydularının İşletilmesi ve Yer İstasyonları", "Uzay ve Model Uydu Vizyonerleri: Yeteneklerin İzinde" başlıklarıyla panel ve oturumlar gerçekleştirilecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteğiyle düzenlenen çalıştay için ASELSAN ve PLAN-S platin sponsor olurken Türkiye Uzay Ajansı (TUA), TÜBİTAK, ROKETSAN ve TUSAŞ da altın sponsor olarak yer alacak.

Etkinliğe ilişkin ayrıntılı bilgilere "https://simdi.turksat.com.tr" internet sitesinden ulaşılabiliyor.