‘Yananlardan mısınız, yakanlardan mısınız?’ artık biliyoruz!

‘Yananlardan mısınız, yakanlardan mısınız?’ artık biliyoruz!
Haber Tarihi : 22 Şubat 2017 11:41:43
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

Televizyon dünyasının Darbükatör Baryam’ı, sanat zurnasının son deliği, bronz heykellerin iki büklüm “denyosu”, içki deryalarının kılçıklı kefali ve son dönem Kemalist sazanların usta avcısı Müjdat Gezen’in, üniversiteyi bitirip de bir baltaya sap olamamış, cebindeki parasını nereye savuracağını bilmeyen sanat sevici yeni yetmeleri yolduğu, sözde sanat merkezi özde kümes bozması “merkez”, geçtiğimiz günlerde muhtemelen bir meczup tarafından bir miktar benzin dökülüp ateşe verilmek suretiyle zarara uğratıldı.

Ve tabii ki tam da referandum öncesi CHP'lilere ve hayırcılara gün doğdu. 1993'te iktidarda olan CHP, o dönem Madımak'a tıktığı insanları, gerillaları eliyle ateşe vermiş, 37 insan çıkan olaylarda ölmüştü. (Gerçi CHP ölenlerden biri garson, ikisi de Sivaslı olduğu için “34 aydının” öldüğünü kabul eder) Bu olay Türkiye'de Müslümanlara baskı ve işkence için Kemalistlerin eline tam istedikleri kozu vermişti.

İşte Müjdat Gezen'in “yakıldığını” iddia ettiği sözde sanat merkezi, tam 24 yıl sonra Kemalistlere resmen “gündoğdurdu”. Fırsatı ganimet bilen Sözcü paçavrası, dünkü manşetinde “Madımak Kafası” diyerek, o günlere ve o kafalara ne kadar ihtiyacı olduğunu itiraf etti. Ama kazın ayağı öyle değil. Ne Türkiye eski Türkiye, ne de medya artık sadece onların kontrolünde. Üstelik artık “sosyal medya” diye bir şey var. Gezen'in “Madımak”ını ziyaret eden CHP'liler, işte o sosyal medyadan kendilerini ele verdi. Fotoğraftan, yanmış kapı önünde çekilen fotoğraftaki CHP'lilerin keyiflerinin yerinde olduğu görülüyor. İkinci madımak olmadı belki ama, belli ki bu da onlara yetmiş. İnsan bu fotoğrafa bakınca da otomatik olarak “Yananlardan mısınız, yakanlardan mısınız, artık biliyoruz!” demekten kendini alamıyor.

Untitled-2_202