Yargının sivil imamlarının darbe yazışmaları ortaya çıktı

Yargının sivil imamlarının darbe yazışmaları ortaya çıktı
Haber Tarihi : 05 Haziran 2017 15:07:40
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

FETÖ'nün yargı camiasındaki yapılanmasından sorumlu sivil imamların, örgüt mensuplarının gizli haberleşme sistemi ByLock üzerinden, 2015 sonları ve 2016 başlarında, 'askerlerin darbe yapacağı'na ilişkin mesajlar attığı belirlendi.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ömer Köroğlu hakkında FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle düzenlenen iddianamede, örgütün yargıdaki yapılanması gözler önüne serildi.

Yargı camiası içindeki yapılanmada, 2010'dan sonra terör örgütü içerisinde yer alan yargı mensuplarının sohbet gruplarında bulunan, yargı mensuplarına örgütün talimatlarını ileten ve yargı mensuplarına talimatlar veren, örgütün finasmanı için para toplayan kişiler, "yargının sorumlu imamları" olarak isimlendirildi.

Yargı mensubu olmayıp, genellikle eğitimci olarak bilinen ancak herhangi bir eğitim kurumunda çalışmayan, sadece örgüt içinde yer alan yargı mensuplarından sorumlu olarak çalışmak suretiyle örgüt yapılanmasında görev alan bu kişiler gerçek isimlerini hiçbir zaman kullanmadı.

Örgüt adına yaptıkları bu görev nedeniyle oluşan masrafları örgütten karşıladıkları, maaşlarını örgütten aldıkları belirlenen yargı imamları, İzmir, Erzurum, Ankara, İstanbul ve Gaziantep bölgesi şeklinde yapılandı.

FETÖ mensubu hakim, savcı hatta yüksek yargı üyelerinin, bu kişilerin emir ve talimatlarını, isteklerini sorgulamadan, karşı gelmeden yerine getirdikleri de belirlendi.

ByLock yazışmaları çözüldü

İddianamede yer alan, yargı imamlarının çözülen ByLock yazışmaları, darbe teşebbüsünden yaklaşık 1 yıl önce, örgüt üyelerinin darbeden haberdar olduğunu ortaya koydu.

Yargı mensuplarının sorumluluğunu üstlenen bazı kişilerin, şifreli haberleşme programı ByLock üzerinden, 15 Temmuz darbe girişiminden önce darbeye ilişkin yapılan hazırlıklar, yapılacak eylem ve tasarruflarla ilgili paylaşımlarda bulundukları tespit edildi.

Buna göre, yargı mensuplarının sorumlusu olarak örgüt tarafından görevlendirilen Yusuf Doğan'ın, kendisiyle aynı göreve örgüt tarafından atanan Hacı Uzdil'e ByLock programı üzerinden "Darbe olacak, gidişat o" şeklinde mesaj yolladığı tespit edildi. Doğan, mesajlarda, "Başka yerlerden not geliyor, darbe olacak gidişat o. Aylık erzak al eve koy, makarna, un, şeker. Özel not atacağım ama kimseyle paylaşma. Abla okusun problem yok, dağılmasın yeter." ifadelerini kullandı.