VF kat sol
VF kat sağ

YDS sonuçları açıklandı!

YDS sonuçları açıklandı!
Haber Tarihi : 14 Nisan 2016 10:04:02
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

YDS sınavı sonuçları açıklandı. Milyonlarca adayın haftalarca beklediği sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandığı duyuruldu.

Adayların beklediği ÖSYM YDS sınavı sonuçları şimdi açıklandı. Milyonların merakla beklediği Yabancı dil sınavı (YDS) sonuçlarına internet üzerinden ulaşılabilir.

YDS SONUÇLARI İNTERNET ÜZERİNDEN ÖĞRENİLECEK

27 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2016-YDS İlkbahar Dönemi) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup Fransızca Testi Temel Soru Kitapçığındaki 8. sorunun iptal edilmesine, Bulgarca Testi Temel Soru Kitapçığındaki 7. sorunun “C” olarak girilmiş cevabının “E” olarak ve 23. sorunun “C” olarak girilmiş cevabının “D” olarak değiştirilmesinekarar verilmiştir. 2016-YDS (İlkbahar Dönemi) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

SONUÇLAR İNTERNET SİTESİNDE

Sınav sonuçları, 14 Nisan 2016 tarihinde saat 12:00 ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

YDS ÖSYM TARAFINDAN YAPILMAKTADIR

Yabancı dil sınavı ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Daha önceki senelerde uygulanmakta olan KPDS ve ÜDS sınavlarında da yabancı dil sınavı dahil edilmemiştir. Kamu kuruluş ve kurumlarının önde olmak üzere bütün özel sektörde aynı zamanda üniversitelerde geçerli olan bir yabancı dil sınavı düzenlenmektedir. Yabancı sınavının seviyesi bütün adaylar için geçerli olmaktadır ve sınav yüzlerinden değerlendirilmektedir. Sınavda 90 puan ile 100 puan arası alan adaylar A seviyesinde, 80 puan ile 89 puan arası puan alan adaylar B seviyesinde, 70 puan ile 79 puan alan adaylar ise C seviyesinde bulunmaktadırlar. Sınavda 60 puan ile 69 puanla alan adayların seviyesi D seviyesidir ve son olarak ta sınavda 50-59 puanları puan alan adayların seviyesi E olarak belirlenmektedir.