YÖK Başkanı: Elim kolum bağlı

YÖK Başkanı: Elim kolum bağlı
Haber Tarihi : 13 Ocak 2016 10:15:08
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

YÖK Başkanı Yekta Saraç Dicle Üniversitesi'ndeki iddialar ile ilgili soruşturma açmak için elinin kolunun bağlı olduğunu söyledi. Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ise üniversitede PKK ile Paralel Yapı işbirliği olduğunu belirtti.

Yeni Söz | Özel Haber

Dicle Üniversitesi'nde PKK ve Paralel yapılanma olduğu iddiaları gündemde. Güneş Gazetesi Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde PKK'lı sağlık çalışanlarının yaralı asker ve polislerle ilgilenmediğini ortaya çıkarmıştı. Üniversite ile ilgili daha önce Ak Parti 24. Dönem Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, paralel yapılanma olduğu şeklinde bir iddia ortaya atmıştı. Ancak üniversite görevlileri hakkında henüz işlem yapılmadı, iddialar araştırılmadı, soruşturmaya konu olmadı.

Yayınına bağladığı İçten ile konuyu değerlendiren KRT'de gazeteci Çağlar Cilara, YÖK Başkanı Saraç ile ilgili çarpıcı bir bilgiye ulaştı. Soruşturma açma yetkisi olmasına rağmen elinin kolunun bağlı olduğunu belirten Saraç, İçten'in iddialarının tamamına katıldığını söylemiş.
 
Cuma İçten yaptığı açıklamada, 17 Aralık opeasyonundan önce Dicle Üniversitesi ile ilgili iddialarını dile getirdiğini, toplam 64 iddia ortaya attığını ancak ne Dicle Üniversitesi nede YÖK'ten konuyla ilgili yanıt alamadığını söyledi. İçten, Cumhuriyet savcılarının soruşturma başlatmamış olmamasına da dikkat çekti ve akademisyenlerle ilgili soruşturma izninin YÖK tarafından verilmesini hatırlattı.
 
DİCLE ÜNİVERSİTESİ'NDE PARALEL YAPI-PKK İŞBİRLİĞİ VAR
 
Cuma İçten programda şu iddiaları dile getirdi:
 
"Bu ülkede herkes milletvekillerinin dokunulmazlığını konuşurken, hiçkimsenin öğretim görevlilerinin dokunulmazlığından haberi olmadığı gibi bunu da pek gündeme taşımazlar. YÖK yasasına göre öğretim görevlileri hakkında hiçbir Cumhuriyet savcılığı YÖK izni olmadan bir soruşturma başlatamıyor. Benim iddialarımla ilgili belgeler hala elimde, çok garip bir durum. Dicle Üniversitesi'nde rektör hanım orada göreve başladığından beri paralel yapının da çok ciddi desteği ile birlikte PKK terör örgütü işbirliğine gitmiştir." 
 
Cuma İçten, Diyarbakır'daki PKK'ya yakın bütün oluşumların üniversitede faaliyet gösterdiğini belirtti. Gerek konferans gerekse kültürel faaliyetlerde bulunduklarını açıkladı. Üniversitede PKK propagandasının uzun yıllardır yapıldığını söyledi.
 
YÖK BAŞKANI: "ELİM KOLUM BAĞLI"
 
Cuma İçten YÖK Başkanı Saraç ile aralarında geçen görüşmenin detaylarını anlattı. Saraç, paralel yapıya karşı elinin koulunun bağlı olduğunu söyledi.
 
"Bu konuya herkes gözlerini ve kulaklarını kapattı. Ben şuanki YÖK Başkanının yanına kendim gittim, o zaman milletvekilliği görevim devam ediyordu, neden bu konuyla ilgili adımlar atmıyorsunuz diye sitemlerimi dile getirdim. Çok gariptir, YÖK Başkanı dediki; bütün iddialarına katılıyorum, eksik var fazla yok, bakın YÖK Başkanı diyor bunları. Ben kendi kurumum içerisinde zaten bunlarla uğraşıyorum dedi. Bunu YÖK Başkanı dedikten sonra ben açıkçası bu işin peşini bıraktım. YÖK Başkanı elim kolum bağlı diyorsa bu iş bitmiştir, yapılacak bir şey yok."
 
Cuma İçten, "Savcılara bu konuyla ilgili soruşturma talimatı verilmesi gerekiyor" diyerek sonlandırdı açıklamasını.