Yusuf Yücel kimdir?

Yusuf Yücel kimdir?
Haber Tarihi : 08 Eylül 2021 15:48:51
Son Güncelleme Tarihi : 00 00 0000 00:00:00

1987 yılında, İstanbul ilinin Bakırköy ilçesinde dünyaya gelen Yusuf YÜCEL; Sporla ilgili bir çevrede doğmanın da etkisiyle henüz çocuk yaşta sporla tanıştı. 1999 yılında güreş branşında Minikler İstanbul Yarışması'nın üçüncüsü oldu. Sporcu azmi ve bu uğurdaki disiplinli çalışmaları ona bir sonraki yıl aynı yarışmanın birinciliğini getirdi. Bu başarılarından sonra ilköğretim yaşamı boyunca ulusal ve uluslararası birçok yarışmada dereceler elde etti. Aynı başarılarını Avcılar Endüstri Meslek Lisesinde sürdürdüğü eğitim hayatı esnasında da tekrar etti.

Esas gayesi ve hayali olan sporu bir meslek edinme hedefini gerçek kılmak için Aksaray Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda lisans öğrenimine başladı. Üniversiteye adımını attığında otuz altı defa ülkesini temsil etmiş başarılı bir milli sporcuydu. Ardından sporla ilgili her düzeyde tecrübe edinme ve hizmet üretme fırsatı yakaladı. Bu süreçte birçok kurum, kuruluş, federasyonda; yönetici, başkan vekili, eğitmen, koordinatör, organizatör, beden eğitimi öğretmeni, vb unvanlar altında Türk sporuna ve gençliğine faydalı olmak için görev aldı.

Sporu sadece yarışma faaliyeti olarak görmekle kalmayıp, fitness, okçuluk, masa tenisi, cimnastik, badminton, squash, bocce gibi spor dallarıyla da ilgilendi. Bu disiplinlerde eğitmenlik belgeleri aldı ve çeşitli düzeyde faaliyetler gösterdi. KOSGEB, Kızılay, AFAD gibi kurumlarda sosyal sorumluluk projelerinde görev aldı ve bu kurumların faaliyetlerinde gösterdiği yeterlilikler neticesinde birçok sertifikanın sahibi oldu.

Yenibosna Olimpik Sporcu Yetiştirme Gençlik ve Spor Kulübünün Kurucu Başkanlığını üstlenerek, bizzat spora teşvik ve öncülükte bulundu.

2013 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesinde lisansüstü eğitimine başladı. Okulu, ülkesi ve şahsiyeti adına bu süreçte de önemli başarılara, görevlere imza attı. Yüksek lisans eğitimi sırasında üniversitesinin Öğrenci Konsey Başkanlığına layık görüldü. Ayrıca; Marmara Bölgesi Gençlik Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanlığı vazifesinde bulundu.

Sporu yaygınlaştırmak, spor kültürünü gençlere aşılamak maksadıyla 19 ülkede, ülkesinin 81 ili ve 533 ilçesinde çalışmalarda bulundu, spora ve sporculara destek oldu.

Eğitime verdiği önemi spora verdiği önemden hiçbir zaman ayrı görmedi ve sporu eğitimin mütemmim parçalarından birisi kabul ederek her daim spor eğitimi ve sporla eğitimi bir arada sürdürdü. Bireysel gelişimini de her daim ön planda tuttuğundan 2016 yılında başladığı doktora eğitimini devam ettirmektedir.

Hâlen Genel Müdür sıfatıyla bünyesinde bulunduğu ve İstanbul’da altı şubesi bulunan Atom Karınca Cimnastik Okullarının  kurucularından birisidir.  

2017 yılında dünya evine girdi ve bu mutlu evlilikten Hafsa Liva, Âmine Elif, Mehmet Yağız isimli üç çocuğu oldu. Çocukları da kendisi gibi talihliydi; onlar sporcu bir ailede, sporla iç içe bir şekilde büyümekteler.

Yusuf Yücel, 2019 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığınca antrenör olarak atandı ve bu görevine İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak devam etmektedir.

        Özgeçmişinde özet olarak belirtilen çalışmalarıyla; lisans, ön lisans ve doktora eğitimiyle; başta T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere birçok kurum ve kuruluşta yer aldığı yönetici, idareci, başkan, başkan vekili, eğitmen sıfatıyla; yurt dışı ve yurt içi saha tecrübesiyle; 2016 yılında üstlendiği Türkiye Ragbi Federasyonu başkan vekilliği deneyimiyle, kongrelerde, milli maçlarda, toplantılarda spora ve sporcuya hatırı sayılır hizmetlerde bulundu.

        Yusuf YÜCEL, kişisel donanımı, mesleki yetkinliği, spor çevrelerindeki muteber konumu ve geniş kitlelere ulaşan iletişim ağı ile, kendisine Türkiye Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanlığını hedef olarak tayin etti. Ülkemiz gençliğinin bedenen, ruhen ve toplumsal olarak daha sağlıklı yetişmesini katkı sağlayacak hizmetler üretmek ve sporun ülkemizde yaygın tabanlı olarak yaşam biçimine dönüşmesini sağlamak, bu gayelerle hizmet üreten diğer federasyon ve kamu kuruluşlarıyla etkin paydaşlık ilişkisi kurarak ulusal ve uluslararası ölçekli projelere önderlik etmek amacıyla yola çıktı.