VF kat sol
VF kat sağ

13 Mart 2020

1. Uluslararası Aşı Gerçekleri Sempozyumu 8 Mart Pazar günü gerçekleşti

Gerçekleşene kadar birçok zorluk yaşadık; lobi baskısının sonucu önceden anlaşılan salon sözleşmesi iptal edildi ve haksız söylemler ile muhattap olmak durumunda kaldık.

 

Bizler buzdağının görünen kısmıydık, görünmeyen kısmını ise Su Asaad yaşadı...

‘Vaxxed' filmini bunca olumsuzluk yaşarken çevirisini yapıp insanlara göstermek, Hpv aşısı sonrası yaşadıklarını insanlara bir kere daha duyurmak istedi çünkü insan, bildiklerinden sorumludur. Hiç pes etmedi, bir kere bile geri adım atmayı düşünmedi.

 

Böylesine güçlü bir kadının arkasında durmamak olmazdı!

Açılış konuşmasında hepimizi duygulandıran Su Asaad'a tekrar cesareti, emeği, kararlı duruşu ve bizlere yanlarında olma şansı verdiği için teşekkür ediyorum, bugün olsa yine yardımına koşarım, yarın olursa yine koşacağım.

 

Avukat Safa Aslaner hukuki haklarımızdan bahsetti ve aşıların zorunlu olduğu "sanılan" yıllardan başlayarak, artık zorunlu olmadığı "bilinen" yıllara gelme sürecini net ve anlaşılır şekilde bizimle paylaştı. Aslında aşılar hiçbir zaman zorunlu değildi, bu gerçek çok derinden etkiledi beni ve geçmiş yıllarda zorunlu sanan aileler için gerçekten çok üzgünüm... Kendisine tekrar çok teşekkür ediyorum, gücümüze güç kattınız Safa Bey, gururumuzsunuz.

 

Steve Hinks, Sane Vax kuruluşunun yöneticisi ve acılı bir Baba, gözyaşları içerisinde kızının Hpv aşısı öncesi ve sonrası yaşadıklarını paylaştı bizimle. Bir Anne olarak o babanın üzüntüsünü paylaşmaktan başka birşey gelmedi elimden, umarım kısa zamanda iyileşir ve eskisi kadar umutlu, mutlu bir hayatı olur. Ayrılırken ailesi ve kızı icin dua edeceğimi belirttiğimde gözleri dolu dolu teşekkür etti, çok naif bir insan, iyi ki tanımışım.

 

Joan Shenton ünlü İngiliz Tv programcısı. Hpv aşısı sonrası kızların, ailelerin ve doktorların beyanlarını " Kurban Edilen Genç Kızlarımız " adlı belgeselde toparlayıp, insanların gerçeklerle yüzleşmesi için mücadele eden çok değerli biri, kendisiyle tanışmış olmaktan çok mutluyum.

 

Prof. Dr. Sezai Şahmay da konuşmacılar arasındaydı.

En son ne zaman bu denli hayranlıkla birini izleyip dinlediğimi inanın hatırlamıyorum.

Sezai Hoca net biri, fikrini savunurken bahane arkasına saklanmayan, hepimizin hasret kaldığı Hekim gibi Hekim. Anne olarak duygularıma rehber oldu bu değerli Baba. Kendi evladından da örnekler vererek aslında herşey yapılabilir, herşey tavsiye edilebilir ama bu işin bir de vicdani ve mantık boyutu olduğunu tekrar hatırlattı hepimize, herkese. Hpv aşısı sonrası ülke ülke Rahim ağızı kanserinin görülme sıklığını şemalar ile göstererek, teker teker açıkladı. Her genç kız ve annenin de bilmesini istediğim bir mutluluğu paylaşmak istiyorum, Hpv aşısı piyasaya sürüldüğünde, daha sizin haberiniz, bizim haberimiz yokken Sezai Hoca sizin için savaşmış, bizim için savaşmış. Aslında bizi, bizim haberimiz yokken korumuş. Ben onu izleme, tanıma fırsatı yakaladım. Çok mutluyum, çok gururluyum.

Ve çok sıkışık bir zamanda geldiğini belirtti başta, doğumdan çıkıp geldi ve dönmesi gerekiyordu, giderken herkesi kendine hayran bıraktığının farkında değildi... Var olun Hocam, ömrünüz güzelliklerle dolsun, Allah sizi korusun.

 

2 salon iptal edildi baskılar yüzünden, normal şeyler bunlar, herkesten cesur olmasını bekleyemeyiz...

 

Şehir dışından, yurtdışından katılanlar vardı, öyle samimi bir ortamdı ki inanın sempozyuma değil resmen aile buluşmasına katılmışız...

 

Arka planda durmayı tercih edip desteğini asla esirgemeyen Orhan Bey'e, Bahadır Bey'e, konuklarımızın katılımında, salon içi ve dışında yardım ve varlıklarıyla bizi destekleyen Olbia Travel Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bedir, eşi Beste Bedir, Operasyon Sorumlusu Orhan Yaşar ve Metin Seyhan'a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Yeminli Anne'm, Umida'm, çevirilerde de yardımcı olan Doula Tuğba, en güzel şekilde sempozyumu kayıt altına alan Ezgi A., herşeye koşan Zeynep Tuğçe, Destek için şehir dışından gelen Gökçe'm, desteğini esirgemeyen Ezgi K., heryere yetişen Asel'im, dikkatiyle herşeye yetişen Didecanım, mesafeden dolayı gelemeyip manevi olarak yanımızda olan Sonaycanım, varlığıyla,  çalışmaları ile ve desteğiyle her zaman yanımızda olduğunu bize her daim hissettiren Asena.. .İyi ki tanımışım, sizinle bu sempozyumda yük paylaşmak, tek vücut olmak gurur vericiydi, en kısa zamanda tekrarlamak umudu ile..

 

Bizi tanımadığımız ailemizle buluşturdun Su Asaad, yaptıkların, göze aldıkların için teşekkür edecek kelime bulamıyorum, iyi ki varsın.

Unutma her zaman seninleyim, yanındayım

Seninle gurur duyuyorum.