29 Temmuz 2023

21 Maddede Kerbela Bildirgesi

1-Kerbela Faciası tarihimize düşen kapkara bir lekedir.

2-Kerbela Mezalimi tarihimizin en derin kırılma noktalarından biridir, elim bir yol kazasıdır.

3-Kerbela cinayetinde sayısız dertler ve ibretler mevcuttur.

4-Müslümanlar olarak o günden bugüne yaşadığımız derin krizler Kerbela cinnetinden yeterince ibret alıp, ders çıkarmadığımızın açık bir göstergesidir.

5-Ehl-i Beyti Resulallah’ın Kerbela’da yaşadığı tarifsiz acılar hâlâ sıcaklığını ve tazeliğini korumaktadır.

6-Kerbela faciasını bir bütün olarak okumak bizi şu hakikate götürür:

’’Cennet ucuz değil, cehennem de lüzumsuz değildir.’’

7-Büyük şahsiyetleri büyük kılan şeylerden biri de davaları uğruna çektikleri büyük  çileler ve katlandıkları eziyetlerdir.

8-Kerbela aynasından şu hakikat kıyamete kadar yansımaya devam edecektir: ’’Şehitler ölmez, katiller ise her gün ölür.’’

9-Kerbela ihaneti göstermiştir ki para, makam ve şöhret hırsına kapılan insanların bu uğurda devirmeyecekleri çam, dökmeyecekleri kan  ve almayacakları can yoktur.

10-İman ettikleri dinin Peygamberinin en sevdiklerini hunharca katledenlerin müslümanlardan olmaları ne hazin bir çelişkidir. Öyle Müslümanlık olmaz olsun.

11-Kerbela vahşeti bir kere daha göstermiştir ki insafını ve vicdanını kaybeden insanların yemeyecekleri halt, yapamayacakları alçaklık yoktur.

12-Kerbela dehşetinin bize hatırlattığı mühim gerçeklerden biri de şudur:

‘’Dünyasını yapmak için ahiretini yıkanlar ahmakların ta kendileridir’’

13-Kerbela yangınına körükle gidenler Hz.Hüseyin(r.a) ve yanındakilerin ALLAH ve Rasulü katındaki şeref ve faziletlerini elbette  çok iyi biliyorlardı. Tarih  tekerrür etti. Sadece bilmek yine kurtarmadı.

 

14-Kerbela azgınlığı insanı iman ettiği dinin, peygamberinin, torunu ve ailesini vahşice katledecek kadar canileşebileceğini açıkça göstermiştir.

 

15-Hz.Hüseyin Efendimizi şehirlerine davet eden Kufeli’lerin ‘’Gönüllerinin Hz.Hüseyin ile kılıçlarının ise Yezit ile olması Kerbela faciasının en derin acılarından biri olmuştur.

 

16-Kerbela Katliamında Hz.Hüseyin Efendimiz şehit olmuş, tarih onun şanlı kıyamına şahit olmuştu.

17-Kerbela Meydanında Hz.Hüseyin Efendimizin soylu duruşuyla haykırdığı hakikat şudur: ’’Gerekirse canınızı verin, fakat zulme ve zalime asla yol vermeyin.’’

18-Kerbela laboratuvarının ortaya koyduğu en önemli sonuçlardan biri de şudur: ’’Mazlumun yanında duramayanlar, zalimin arkasında durmuş olurlar.’’

19-Bugün Kerbela’nın dili olsaydı acaba ne derdi, herhalde şöyle derdi: ’’Fani mevkilerini baki makamlarına tercih edenlere yazıklar olsun’’

 

20-Kerbela çölünde Hz. Hüseyin Efendimiz ve etrafındakilere reva görülen zulüm ve işkence insana şu acı gerçeği de söyletmektedir: ’’Maalesef bazen Müslümanın Müslümana gavur etmez ettiğini’’

21-Kerbela savrulmasından çıkarılması gereken en önemli derslerden biri de şudur: ‘’Şeytanın ve nefsin servet, şöhret ve hırs atlarına binenler kendilerini vahşet, dehşet,helaket,felaket, zillet, rezalet, gaflet, dalalet ve hıyanet derekelerinde bulurlar.

 

 

 

 

****

Bu vesileyle başta Hz.Hüseyin Efendimiz olmak üzere bütün Kerbela Şehitlerini hasret, minnet ve rahmetle anıyorum. Allah şefaatlerine nail eylesin. Ümmet-i Muhammedi ve Âlem-i İslâm’ı yeni kerbelalardan, her türlü şer ve belalardan muhafaza eylesin.