10 Şubat 2023

6 Şubat 2023: Yaşamak da güç yazmak da güç

6 Şubat 2023: Yerin yarıldıkça yarıldığı, fay hatlarının kırıldıkça kırıldığı 7.7,7.6 şiddetindeki depremlerle 7’den 77’ye bir milletin sarsıldığı o tarifsiz acının tarihi.

 

6 Şubat 2023: Yerin adeta beşik gibi sallandığı, insanın harlandıkça harlandığı, darlandıkça darlandığı ve zorlandıkça zorlandığı derin bir hüznün tarihi.

 

6 Şubat 2023: İnsanın bir ömür vererek kazandığı her şeyin bir anda yok olduğu acı kayıpların tarihi.

 

6 Şubat 2023: Sadece evlerimizin değil adeta gök kubbenin başımıza yıkıldığı, moloza dönen servetimizin pamuk gibi bir o yana, bir bu yana atıldığı kalbimize kederin paslı çivisinin çakıldığı insanı heder eden bir kederin tarihi.

 

6 Şubat 2023: İnsanın hep iken hiç olduğu, tok iken aç olduğu, zenginken muhtaç olduğu, herşeyin hiç birşeye döndüğü acziyetin tarihi.

 

6 Şubat 2023: Depremde Pazarcık ve Elbistan’ın merkez üssü acısının ve sorumluluğunun herkes üstü olduğu zor zamanda insan olmanın tarihi.

 

6 Şubat 2023: Kıymet namına ne varsa hepsini elimizden alıp götüren, bir gece ansızın kopan küçük kıyametin dünyada meydana getirdiği büyük  mahşerin tarihi.

 

6 Şubat 2023: İnsanın, üzerinde gezip durduğu toprağın bir anda altında kalışı.

’’Düşmez, kalkamaz bir Allah’’hakikatinin isteyen herkesin  göreceği şekilde bir kere daha tezahür ettiği tarih.

 

6 Şubat 2023: Yaşamakda güç yazmakta güç. Bu diyardan o diyara binlerce göç. Bu göçü seyretmek ne kadar da güç. Hele seyirci kalmak oldukça gülünç. Hiçbir gücün önlemeye güç yetiremediği en büyük göç karşısında içine düşülen güçsüzlüğün tarihi.

 

6 Şubat 2023: Büyük bir afetin, elim bir felaketin,acı bir musibetin bütün bunlara  karşı sabrın ve metanetin tarihi.

 

6 Şubat 2023: Aklımıza ve hayalimize bile getiremediğimiz bela ve musibetlerin hayatımızın tam ortasına yerleştiği bir sükut-u hayalin tarihi.

 

6 Şubat 2023: Nisyan bataklığında isyan derekesine düşmeden,’’ ilahi! üzerinde yürüdüğümüz yeryüzünü çatlatacak ne yaptık, ne söyledik?’’ diyebilmenin hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekebilmenin tarihi.

6 Şubat 2023:  Yine uzun bir şubat gecesi, yine karlı bir şubat sabahı, yine efkarlı bir şubat günü. Hasılı kelam yine şehri şubat, şehri şehadet.

 

6 Şubat 2023: Gördükleri karşısında müminin imanının, inkarcının da inkarının arttığı ayan beyan bir ibretin tarihi.

6 Şubat 2023: Derdimizin insanlık, dersimizin kahramanlık, virdimizin diğerkâmlık olduğu bir şuurun , bir şiarın tarihi.

 

6 Şubat 2023: Şüheda kanlarıyla adeta bir Uhud’a dönen cennet vatanımız için umut olmanın, böylece bütün insanlığa ufuk olmanın bin mazeret değil bir yol bulmanın tarihi.

6 Şubat 2023: Kirasına fahiş zam yaparak onu evinden çıkaran ev sahibiyle kiracısının yıkılan evin kenarında yakılan ateş etrafında birlikte ısındıkları acıda eşitliğin tarihi.

 

6 Şubat 2023: 9 saat ara ile meydana  gelen iki depremin kırılacak ne varsa kırdığı ve o mutlak hakikati bütün insanlığa en yüksek ses ile haykırdığı arzdan arşa haykırışın tarihi.

 

6 Şubat 2023: Bir lokma ekmeğin bir damla suyun,bir nefes sıhhatin bin altından kıymetli olduğu, altının gümüşün ,paranın, pulun geçmediği can pazarının tarihi

 

6 Şubat 2023: Bedenimiz nerede bulunursa bulunsun aklımızın,ruhumuzun ve kalbimizin depremin sallayıp sarstığı yerlerde bulunduğu, ‘’imanda birlik, vatanda dirlik’’ oluşumuzun tarihi

 

6 Şubat 2023: Şiddetli depremlerde nice insanların öldüğü, fakat herşeye rağmen insanlığın hâlâ insanlığın hayatta ve ayakta kaldığı  yepyeni bir dirilişin tarihi.

 

6 Şubat 2023: İçimizin yandığı,dışımızın donduğu ve başımıza baykuşların konduğu izahı mümkün olmayan bir hicranın tarihi.

 

6 Şubat 2023: İmanda kardeş, insanlıkta eş,zor zamanda arkadaş olmanın yani tek bir elde beş olmanın tarihi

 

6 Şubat 2023: Zilzal Suresinin dikkatle okuyarak, verdiği mesajları can kulağıyla duyarak çağlar ötesi çağrısını başüsütüne koyarak kıyametin kıymetine halel getiremediği kıymetlere sahip olmanın tarihi.

 

6 Şubat 2023: Mezara dönüşen mekanların,enkazlar altında kaybettiğimiz canların arşa yükselen feryadı figanların ve cümlesinin meydana getirdiği bitmek bilmeyen gamların tarihi

 

6 Şubat 2023: Kurtulacak bir can için seferber olan bin canın yüreklerinde   hissettikleri tarifsiz heyecanın ortaya çıkardığı o dipdiri vicdanın tarihi

6 Şubat 2023: Afetten ders çıkarmanın bir can daha kurtarmanın, yaraları sarmanın büyük öneminin farkına varmanın tarihi

 

 

NOT:6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah Teala’dan nihayetsiz rahmet niyaz ediyorum. Yaralı olan kardeşlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Aziz milletimize sabrı cemil ve baş sağılığı diliyorum.