29 Eylül 2021

'Aç canavara (HDPKK) tahabbüb, onun merhametini değil, iştahını artırır'

Türkiye’nin toprak ve kimlik bütünlüğünün parçalanması anlamına gelen “Kürt açılımı” taraftarı olduğunu beyan eden CHP ve müttefiki siyasî partileri ikaz etmeyi millî bir vazife addediyoruz:                                                                   

Aç canavara (HDPKK’ya) tahabbüb, yâni sevgi göstermek siyaseten de olsa, müdârâ icabı da olsa hayırlı bir netice hâsıl etmeyeceği bellidir. Bediüzzaman Hazretleri diyor ki: “Aç olan canavara karşı tahabbüb etsen, onun merhametini değil, iştihasını açar. Sonra döner, geliyor; tırnağının, hem dişinin kirasını senden ister...” (Sözler, Lemeât bölümü, s.659)

Bu sebeple HDPKK canavarına merhamet ve muhabbet değil, onu yok edecek tedbirler almak gerek. Şartlar icabı düşmana güler yüz göstermek ve idare etmek gibi birçok mânaya gelen “müdârâ” yoluyla HDPKK’ nın uslu duracağını ve devletle iyi geçineceğini sanmak basiretsizliktir. Dahası, özerklikten başlayıp siyasî sınırların belirlenmesi talebinde bulunacağını hesaba katmamak gaflet ve dalâlettir. 

AÇ CANAVAR (HDPKK) SEMİZLEŞİRKEN…

“Açılım politikası” yla semizleşen HDPKK’nın Türkiye’yi kanlı bir iç savaşa sürüklediği, binlerce asker ve polisimizi şehit eden bir canavara dönüştüğü ve Güneydoğu bölgemizin vatan topraklarından koparılmasına ramak kaldığı o korkunç yıllar unutulmuş değil. Bu facianın ardından devlet HDPKK adlı canavarın dişlerinin ve tırnaklarının çekilip boynunun kırılması gerektiğini anladı. Canavarlık iştihasının artacağı kesin olan HDPKK’nın çok önceden tenkil edilmesi ve ortadan kaldırılması lâzımdı. Aç canavara tâviz verilirse devamını ister ve istekleri hiç bitmez. “Düşmana merhamet eyleme asla / Merhametten doğan hep maraz olur.”                                               

CHP VE MÜTTEFİKLERİ HDPKK’YLA “FLÖRT” EDİYOR

Devlet, HDPKK canavarıyla savaşını sürdürmeye devam ediyor. Bu kanlı canavarı tamamen yok edebilir mi? Veya birçok uzvunu keserek iş göremez hâle getirebilir mi? Önümüzdeki günlerde göreceğiz? Bu savaş devam ederken, CHP ve müttefiki siyasî partilerin HDPKK’yla “flört” etmesi çok fenâ!  CHP ve müttefiki siyasî partiler bu hainâne “açılımı” uygulamaya koyarlarsa şayet Türkiye’nin millî bütünlüğünün sarsılacağı günler yeniden gelebilir. Hem de bu kez daha fenâ bir şekilde sarsılacağız. 

“AÇILIM” İHÂNETTİR VE TÜRKİYE’Yİ KÜÇÜLTMEKTİR

Kürtlerle tarihî ve dinî kardeşliğimizin yeri vardır. Fakat HDPKK’nın ayrılıkçı Kürt açılımı bölücüdür. Evvelâ “özerk kimlik” talepleri yeniden başlayacak. Mahallî idarelerde özerklik, Kürtçe eğitim, sonra Vali ve Kaymakamların sözde Özerk Kürt Yönetimi’nce belirlenmesi… Böyle bir talebin ardından Türkiye’de neler olur, gerisini anlatmaya gerek var mı? Bin yıllık tarihî kimliği ve itibarı olan Türkiye diye bir devlet kalır mı ortada?

“AÇILIM” IN BEDELİ AĞIR OLUR

“Açılım”la ilgili ikazımızı CHP ve müttefiklerine yapmak ve bölünmenin eşiğine gelinen hâdiseleri bir daha hatırlatmak istiyoruz. HDPKK o kadar semirmiş, şişmiş ve azgınlaşmış ki onca gücüne rağmen devlet bu canavarın azgınlaşıp ülkeyi bölme noktasına geldiğini nasıl görmekte gecikti. Bu habis ve kanlı canavarın icra-ı faaliyet eylediği Güneydoğu Anadolu’da HDP’li belediye personellerinin çoğu PKK’nın mensubu oluyor, kılık değiştirerek Kandil’e hizmet ediyor ve bölücü faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Bu ağır meselenin altından kalkma çabası içinde olan devlet tek kimlikli Müslüman Türk devletinin bekası için HDPKK’ya karşı bütün siyasî partilerle Millî Mücadele’deki gibi bir olmanın gerektiğini anlatmalıdır. Yoksa bunun vebali ağır olur.(ilbeyali@hotmail.com)