26 Ağustos 2016

Alçağın kollandığı bir memlekette patlayan bombanın sırrı mı olur…

Bir zaman sonra ülkede dönen dolapları yazmaktan, oynanan oyunları açıklamaktan, yüzlere takılan sahte maskeleri düşürmekten kalem de yoruluyor.

Bırakın olan ve maalesef bitmeyenler üzerine uzun uzun analizler, açıklamalar yapmayı, ortalıkta insan kılığında dolaşan posaları tanımlayacak söz dahi bulmakta zorlanıyor insan.

Hain, bedhah, melun, habis, alçak, şerefsiz, onursuz, kepaze, pespaye, namert, kalleş, aşağılık…

Kanlı eylemlere sürülen, beyinleri ve yürekleri esir Cizvitleri, Haşhaşileri, ahlâksız müritleri hangi söz en iyi şekilde tanımlayabilir?

Hangisi bedenimize ateş üstüne ateş salan kökü kazınası soysuzları adlandırmaya kâfi gelir?

Hangisi içine çekilmeye çalışıldığımız şu cehennemi karabasanı yaşarken yüreklerimizde biriken öfkeyi dindirmeye yeter?

Hangisi ölümcül kalkışmaları dahi nefretlerine endeksleyen ve hala yok ‘siz beslediniz' yok ‘birlikte yürüdünüz' yok ‘ne istedilerse verdik' dediniz suçlamalarıyla katilleri meşrulaştırdığını göremeyen aklı-evvellerin gerzekliğini tanımlayabilir?

Ya da hangisi rezil rüsva eylemleri efendilerinin büyük planları için üzerimizde uygulamaya kalkan FETÖ, PKK, DEAŞ, TAK, PYD, DHKP-C türü taşeronları adlandırmaya yeter?

‘Biz olaylar olurken bunun gerçek olup olmadığını veya bir internet oyunu olup olmadığını ciddi olup olmadığını anlayamadık. Son derece şaşırtıcıydı' diyecek kadar ciddiyetsiz, densiz ve kahpe ağababalara hangi söz tam olarak uyar?

Son 14 ay içerisinde bu ülke tam 25 kez canlı bomba ve bombalı araç saldırısına uğradı. Yetmedi, son yüzyılın eşi benzeri görülmemiş kanlı bir işgal girişimine tanık oldu.

Sadece 15 Temmuz'da demokrat ABD ve AB ülkelerinin kınamayı dahi beceremedikleri işgal girişiminde ölenlerin sayısı 250'ye yaklaştı.

25 bombalı saldırıda hayatını kaybeden polis, asker ve sivil sayısı son Cizre saldırısında ölen 11 polisimizle birlikte toplam 414.

Binlerce yaralımız var. Yüzlerce sakatımız... Yüzlerce eli, ayağı kopmuş, ağzı, gözü, kulağı arızalı gazilerimiz var.

***

Memlekette manzara bu iken, ben oturmuş ortalıkta insan kılığında dolaşanları tanımlayacak en hakkaniyetli kelime ne olabilir diye çabalıyorum.

Hain mi? bedhah mı, melun mu, habis mi, alçak mı, şerefsiz mi, onursuz mu, aşağılık mı?

Yoksa şairin dediği cinsten tanımlamalar mı ortalıkta dolaşan insan posalarını en iyi şekilde isimlendirir?

Engerek, çıyan, yılan, sırtlan, çakal, tilki, kurt, akbaba, leş kargası…

Eline silah tutuşturulup milletin canına düşürülmüş piyonundan, cafcaflı arabalarıyla dünyaya demokrasi, özgürlük, hak hukuk dersi veren, sahte gülücüklü cehennem zebanilerini hangi söz en iyi tanımlar?

Ne laf olsun diye ne can sıkıntısından değil onlara isim bulma çabalarım.

Aksine neyin döndüğünün ve kimin dost, kimin sahte müttefik,  kimin FETÖ'cü kripto, kimin onları koruyup, kollayan içimizdeki alçak olduğunu net olarak koyabilmek önemli.

Çünkü ancak kimin ne mal olduğunu gördüğümüzde anlayabileceğiz neden sürekli bombaların patladığını ya da 15 Temmuz'un olduğunu.

***

Karanlık bir odada ha bire yumruk sallayan alçak bir düşmanı tanımlayacak kelime bulmakta zorlanıyor kalemim.

HDP'nin 5 Haziran'da Diyarbakır'daki mitingiyle başlayıp, 15 Temmuz ile zirveye ulaşan, Van, Elazığ, Bitlis, Gaziantep ve Cizre ile süren bombalamalarla kalleşçe canımızı yakan bir düşmana.

Hain, bedhah, melun, habis, alçak, şerefsiz, onursuz, kepaze, pespaye, namert, kalleş, aşağılık fark etmiyor aslında. Karanlık-sever düşman cephesi hepsini hak ediyor çünkü.

FETÖ denen cehennemi örgüt, aldığı emirleri beynini ve ruhunu tutsak etmiş ve hala makam ve mevki bahşettiğimiz müritlerine servis ediyor. Onların yardım ve yataklığıyla da PKK, DEAŞ, TAK, PYD, DHKP-C istedikleri bombayı istedikleri yerde patlatıyor.

İşin özeti bu.

O yüzden katiller sürüsünün yüzünü görebilmek;  hangi düşmanın nerede, ne yaptığını, kiminle iş tuttuğunu ortaya çıkarabilmek için karanlık odanın lambasını bir an önce yakmak gerekiyor.

Yani bazı ahlaksızlar hala ısrarla es geçseler de, patlayan bombaların önün kesmek için öncelikle ve ivedilikle FETÖ'ye bulaşmış herkesi nerede olurlarsa olsunlar deşifre etmek gerekiyor.