09 Şubat 2017

Anadolu EVET Platformu

Malumunuz ülkemiz bir referanduma doğru gidiyor. Hükümet sistemin değiştirecek bir Anayasa paketi halkın önüne sunuldu. Türkiye'nin dört bir yanında insanlar kendi oylarının rengini sosyal medya aracılığıyla ilan etmeye başlamışlardı, şimdi daha genel çağrılar gelmeye başlandı. Bunların en önemlilerinden biri olan Anadolu “EVET” Platformu, önceki gün Diyarbakır'dan çağrısına start verdi.

Dört dilde “EVET” çağrısı yapılırken, Bizim de imzacısı olduğumuz ve çok önemli noktalara değinen bildirgeyi hiçbir kelimesine dokunmadan paylaşmak isterim.

” Ülke olarak, hükümet sistemi değişikliğini öngören referandum sürecine girmiş bulunmaktayız. Bu referandumun iki seçenekli ancak milletimizin geçirdiği badireler göz önüne alındığında, iki seçeneğe sığdırılmayacak kadar hayati bir öneme sahip olduğunun farkında ve bilincindeyiz. Bu sebeple yaşadığımız zorlu süreçlerin omuzlarımıza yüklediği sorumlulukla kurma zorunluluğunu hissettiğimiz "Anadolu EVET Platformu" kurucuları olarak bizler de tarafımızı belli etmek suretiyle referandum sürecine müdahil olduğumuzu deklare etmek ve tarihsel sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere huzurlarınızdayız.

Toplumumuzdaki her birey gibi bizler de siyasi düşünce ve tercih hakkına sahibiz. Referans noktamız bu bireysel ve demokratik hakkımızdır. Hiç bir siyasi parti veya oluşumun güdümünde olmadığımızı, motivasyonunu milletten alan sivil bir oluşum olarak hareket ettiğimizi belirtmek isteriz.

Darbelerin kirli sayfalarında uygulamasını gördüğümüz ve halka dikte edilen askeri vesayeti temel alan halkı ötekileştirici anayasalar aziz milletimizin derdine deva olmadığı gibi yeni siyasi, sosyal ve ekonomik travmalara yol açmıştır. Bu anayasalardan güç alarak devletin içine kadar konumlanan vesayet odakları Türkiye'nin büyümesinin önünü kapatarak milletin iradesine pranga vurmuşlardır. Bu statükoya dur diyen Gazi Meclisimiz, milletin iradesiyle bütünleşmek amacıyla referanduma sunduğu bu anayasa değişiklik paketi, güçlü bir hükümet sistemi ile teori ile tıkanan değil, pratikle yol alan bir siyasi mekanizma oluşturacağına inanıyoruz.

Platformun kurucuları olarak bizler bu inanç ve sorumluluk bilinciyle hareket etmekteyiz. Zira ülkenin geleceği; kimi siyasi aktörlerle bürokratik oligarşinin beka kavgasına feda edilemez. Bu bağlamda bizler ülkemizin siyasi ve ekonomik alanda daha hızlı bir kalkınma ve gelişme ile "küresel aktör" olmasının önünü açacak olan bu referandum için katkı sunmayı gaye ve dert edindik.

Türkiye'de anayasalar askeri darbelerle tepeden inmeci/jakoben anlayışla halka dayatılarak onaylatılmış, uygulanmıştır. 1924'ten beri anayasalar; ülkede yaşayan vatandaşlarımızı etnik köken, inanç ve mezhep temelinde ayrıştırmış, ötekileştirmiş ve kamplaştırmıştır.

Çok partili siyasi hayatımıza baktığımızda Türkiye ne zaman toplumsal barışı, kardeşliği ve adaleti tesis etmek için bir adım atmış ise vesayet odakları ve çözüm ortakları devreye girmiş, atılan bu adımları durdurmaya çalışmışlardır.

En son 15 Temmuz'da FETÖ ihanet çetesi tarafından yapılmak istenen tarihin en alçak darbe teşebbüsü ile siyasete ve milli iradeye son verilmek istenmiştir.

Tüm bu gerçekler ışığında, milletin ve milli iradenin ülkede tamamen hâkim kılınması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye azmetmiş bulunmaktayız.

Daha güçlü demokrasi, kalıcı toplumsal barış, büyük ekonomi, istikrarlı yürüyüş ve küresel aktör olma adına referanduma sunulacak olan yeni Anayasa değişiklik paketine Anadolu EVET Platformu olarak bizler "EVET" diyoruz.”

Bu bildirge ile EVET deyip, ülkemizin önündeki engelleri aşmak için çabalayan güzel insanların yola koyulduğu bir çalışma başlatmış olduk. Devamı gelecektir. Dört bir yanda çalışmalar hızlanacaktır ve Ülke gereken yere gelecektir, İnşallah…

Selam ile efendim…