08 Kasım 2015

Antalya'da güzel şeyler oluyor

Bu haftayı Antalya da geçirdik. Hem işlerimizi gördük hem de dostlarımızla görüştük. Antalya hareketli  şehir. Yaz sezonun yavaş yavaş sona erdiği bu günlerde yeni heyecanlar var şehirde. Birkaç gün sonra G 20 Zirvesi başlayacak. Dünya liderlerinin katılacağı bu önemli etkinlik için başta emniyet birimleri olmak üzere şehir hazır durumda.

Antalya deyince ilk akla gelen etkinliklerin “Altın Portakal Festivali” geliyor. Bu yıl 52. Si yapılacak olan Festival yine hareketli geçeceğe benziyor. Geçtiğimiz yıl yaşanan  sansür tartışmasından sonra  bu yıl 150 ye yakın belgesel protesto için katılmadı. Bu yılın jüri başkanı Ömer Vargı. Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında, Kısa Film Seçkisi ve Belgesel Film Seçkisi'nde gösterilecek filmler belli oldu.

10 Kısa Film

200'e yakın başvuru arasından seçilen filmlerden oluşan Kısa Film Seçkisi'nde, Türkiye coğrafyasının dört bir yanından, birbirinden farklı öyküleri, özgün bir sinema dili ve benzersiz bir anlatımla sunan 10 kısa film yer alacak. Bu yıl Uluslararası Yarışma filmleri öncesinde 800 kişilik Aspendos salonunda, ulusal ve uluslararası film profesyonelleri ile sinemaseverlerin katılımıyla gerçekleştirilecek gösterimlerde seyirciyle buluşacak olan filmlerden biri, halkın oylarıyla belirlenecek Kısa Film İzleyici Ödülü'nün de sahibi olacak.

12 Belgesel

Festival de gerek bu yılki yarışmalı bölümlerine başvuran, gerekse de gösterim talebinde bulunan kısa, uzun ve orta metrajlı belgeseller arasından seçilen, birbirinden farklı temalarda yetkin örneklerden oluşan Belgesel Film Seçkisi'nde ise 12 film yer alıyor. Belgesellerde kısa filmlerde olduğu gibi geniş bir halk kitlesi tarafından izlemesi amaçlanıyor.

AKBÖHONDER ALKIŞLANACAK ÇALIŞMALAR YAPIYOR

DER

Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER)kurulduğu günden beri çok önemli çalışmaların altına imza atıyor. Düzenledikleri panel, konferans ve birçok etkinlikle böbrek hastalıkları konusunda dikkat çekmeye çalışıyorlar. Dernek Başkanı Mehmet Şahan, ülkemizin ilk böbrek nakli yapılan kişilerden biri. Nakilden sonra kendini tamamen bu konuya vakfetmiş. Dernekteki arkadaşlarıyla birlikte il il, ilçe ilçe gezerek böbrek hastalıkları konusunda algı uyandırmaya çalışıyorlarlarken, aynı zamanda da halka böbrek bağışı için çağrıda bulunuyorlar.

Antalya da yaptığım birçok ziyaret arasında AKBÖHONDER' de vardı. Dernekte hareketlilik vardı. Baktım aşure dağıtıyorlar. Yönetim ve gönüllüleri kendi aralarında imece usulü yapmışlar. Gelen geçen herkesi davet ediyorlardı aşure için. Başkan Mehmet bey, yarından sonra da önemli bir konferansımız var katılırsan bizleri memnun edersin deyince neden olmasın dedik.  Konferansa da katılım güzeldi. Konuşmalardan önce biraz eğlence olsun diye gençlerden oluşan harika bir Türk Halk Müziği konseri de izledik.  Konuşmacılar önemli isimdi biri Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Nefroloji Profesörü Ramazan Çetinkaya ve Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Bölümü Müdürü Profesör Bülent Aydınlı idi. İki hocada böbrek sağlığı ve nakilden sonra ki hayat konusunda çok önemli bilgiler verdiler.

Mehmet sahan

Ülkemizde ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ve Turan Çolak'ta etkinliklerde, AKBÖHONDER'i ve Başkan Başkanı Mehmet Şahan'ı yalnız bırakmıyorlar.

HASTANENİN SARI MELEKLERİ

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde güzel bir uygulama daha var. Sarı Melekler tamamen gönüllülerden oluşan bir ekip. Sarı önlükleri ve yüzlerinde eksik olmayan gülümsemeleriyle hastane koridorlarında koştururken görürsünüz onları.

Hastalara psikolojik ve lojistik destekte bulunuyorlar. İhtiyaçlı olan hastaların gerksinimlerini gidermeye çalışıyorlar.  Hasta bezi, koltuk değneği, tekerlekli sandelye gibi birçok ihtiyacı hayır severler sayesinde gideriyorlar. Gerçekten büyük hizmet yapıyorlar.  Hem AKBÖHONDER hem de Sarı Melekleri güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum.