VF kat sol
VF kat sağ

27 Ekim 2017

Antalya’dan Kahramanmaraş’a Seyahat Notları

            En Hayırlı Açılış

Beş gün sürecek dopdolu bir seyahat programının ilk durağı Antalya'dayım. Burada büyük bir hayalin hayata geçişine şahitlik ediyoruz. Evrensel Hafızlar Derneği(EHAD) Antalya Şube Başkanı Mehmet Dokuz Hoca, gece-gündüz demeden çalıştı, çabaladı ve muhteşem bir Kur'an Kursu meydana getirdi. Genel başkanından ilçe başkanına, tüm EHAD camiası bu en hayırlı açılış için oradaydı. Her şey çok güzeldi. Daha nice açılışlara inşallah…

  İki Anlamlı İmza

            Antalya'dan sonra Mersin'in şirin ilçesi Aydıncık'tayım. Çıra Yayınlarından çıkan “Fecre Kurulmuş Cümleler” kitabımı büyük bir sevinç ve heyecanla annem için imzalıyorum. Bütün annelerin şahsında ona şunları yazdım: “Beni dokuz ay karnında, son nefesine kadar da kalbinde taşıyan muhterem anneciğimin ellerinden öperek…” Benim için bir diğer anlamlı imza da yine Aydıncık'ta yaşayan, 46 yıldır yatağa bağımlı olduğu halde kitaba ve hayata son derece bağlı olan bir hayat kahramanı, Nuriye Kısa için attığım imza idi.

            Bir Anlık Telaş, Bir Hafta Ateş

            16 Ekim 2017 Pazartesi sabahı, Tarsus'a gitmek üzere Güney Akdeniz firmasının 05:40 Adana otobüsündeyim. Yangından mal kaçırmakla yoldan, yolcu almayı ayırt edemeyen kaptan ve muavinin, daha koltuğuma oturmadan aracı hareket ettirmesinden dolayı, sol ayağım çok sert bir şekilde koltuk demirlerinden birine çarpıyor ve ben tam bir hafta acı çekiyorum.

            İlham Yerinde İmza

            Uzun yıllar, tarihi Ulu Camii'nin duvarlarına sırtımı verdim, Makam-ı Danyal'ı seyre daldım ve cümlelerimi tam bu noktadan kurdum. Şimdi tam burada, Tarsus'tayım. Yıllarca ilham aldığım yerde, dostlarıma kitap imzalıyorum. Tarsus ziyaretleri ayrı bir yazıya konu olacak kadar zengin…

            Meal Üzerine Konuşmalar

            17 Ekim 2017 Salı akşamı Gaziantep'teyiz. Çıra Yayınları sahibi Davut Güler ve Ramazan Boluk ağabeylerle birlikte TYB Gaziantep Şube Başkanı ve Kur'an emekçisi muhterem Mustafa Yıldız hocanın misafiriyiz. Hocayla başta kendi meali olmak üzere, Kur'an mealleri üzerine etraflıca konuştuk. Hoca, sözü titretmeden, açık ve net konuşuyor. Kur'an meali yazmak büyük bir sorumluluk gerektirir. Meal'in sınırları dar olduğu için ideal bir meal yazmak da oldukça zordur, diyor.            

Gayemiz Sermayemizdir

Kahramanmaraş'ta STK gönüllüsü Sebahattin Kala'nın organizasyonuyla iki okulda(Nezihi Öksüz Sağlık Meslek Lisesi ve Merkez İmam Hatip Lisesi) yüzlerce öğrenciye, “İdeal Sahibi Olmanın Başarıya Etkileri” konulu seminer verdim. Gençlere şunları söyledim.

“İdeali olmayanın hali perişan olur.”

“Dava adamı; öldükten sonra da yaşar. Hava adamı ise yaşarken bile ölüdür.”

            “Gayemiz en büyük sermayemizdir.”

            “Aydınlık yarınlar için alnımızdan ter akmazsa gözümüzden yaş akar.”

            “Cehaletin canına okumak için durmadan kitap okumalıyız.”

            “Daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir Dünya için gece gündüz çalışmalıyız.”

            “Müslüman genç, haz ve hız peşinde değil, doğru söz ve kutlu iz peşindedir.”

            “Müslüman genç, sadece kendisini kurtarmak için değil, bütün dünyayı kurtarmak için çalışır.”

            “Müslüman genç, yerinde durmaz fakat sözünde durur.”

            Gündem Kitap Fuarı

            Maraş'ta olduğumuz günlerde orada kitap fuarı vardı ve bu fuar,  Maraş'ın gündemine oturmuştu. Öyle ki ne zaman birkaç kişi bir araya gelse konuşulan ilk konu kitap fuarı oldu. Kültür-Sanat, Edebiyat, Şiir ve Şuur şehri olmak böyle olsa gerek.

            Önemli Ziyaretler

            Kahramanmaraş'ın sayılı iş adamlarından Adem Türkmen, değerli öğretmenlerinden Sebahattin Kala ve Cengiz Ergin Beyefendilerin refakatinde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç Beyefendi ile tanışma imkanı bulduk. Rıdvan Hoca Vakfı'nda Başkan Seyfi Pınarbaşı Beyefendi ile etraflıca meselelerimizi konuştuk. Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Özgül Beyefendi ile şehrin ekonomik durumunu masaya yatırdık. Güreş milli takımımıza 2 yıl antrenörlük yapmış Selim Kale Beyefendi ile keyifli bir akşam geçirdik. Kahramanmaraş İl Müftülüğü Şube Müdürlerinden Osman Aydın Beyefendiye bir nezaket ziyaretinde bulunduk. Yeğeni İstanbul'da vefat eden kadim dostumuz Ramazan Deveci'yi İslahiye'de ziyaret ederek bir nebze de olsa acısını paylaşmaya çalıştık. Merhumeye Allah rahmet eylesin, Yakınlarına da sabr-ı cemil ihsan eylesin.  Hasıl-ı kelam biz kısaca; gezdik ve yazdık fakat Anadolumuzun güzellikleri ne gezmekle biter, ne de yazmakla.

Seyahatimizi safahata dönüştüren bütün dostlarımıza can-ı gönülden teşekkür ediyoruz.