28 Mart 2016

Artık kimse savunmasız değil

Eskiden magazin basının astığı astık kestiği kestikdi. İstediği ünlünün ünüyle birlikte karizmasını da çizer karşısındaki kişiye “kurban” olmaktan başka bir pozisyon bırakmazdı.

Çünkü insanların elinde kitlelere ulaşabilecekleri bir güçleri, seslerini duyurabilecekleri bir araçları yoktu.

Sosyal medya bireye medya karşısında o kadar da savunmasız ve güçsüz olmadığını gösterdi. Şimdilerde durum değişti. Artık sadece medya değil, yeri geldiğinde kişiler de medya organlarının fiyakasını fena halde bozuyor.

Hande Soral'ın frikik isyanı!

Oyuncu Hande Soral'ın rüzgârın da marifetiyle çekilen frikikli fotoğrafını yayınlayan Hürriyet gazetesine isyanı vardı. Soral, isteği dışında ve savunmasız bir haldeyken sinsice çekilen dekolte açısından sakıncalı sayılabilecek fotoğrafı bastığı için Hürriyet gazetesine âdeta demediğini bırakmadı.

Soral, bu haklı isyanıyla da kalmadı, yaşanan olayın istismar ve taciz olduğunu bir anlamda muhabiri eliyle gazetenin tacizine uğradığını sosyal medya hesabından duyurdu. Açıklama pek çok mecrada haber oldu.

Medyadan tamamen korkmak ya da çekinmek eskide kaldı. Sosyal medya, medyanın “firavunvâri” etkisini belli oranda kırdı. İyi ki de kırdı.

Hep medya mı karizmayı çizecek!

DİZİLERDE MÜPTEZELLİK SINIRI

Star'da yayınlanan Kara Sevda dizisi reyting için müptezellik sınırlarını zorlamaya başladı.

Âlemde reyting için neler yapılması gerektiğini yapım şirketleri gayet iyi biliyor. Bizim yapım şirketlerinin iyi bildikleri başka bir konu da Amerika'yı yeniden keşfetmenin anlamsızlığı olsa gerek.

Çıplaklık, öpüşme sahneleri veya ahlak sınırlarını zorlayan senaryo manevraları yapım şirketlerimizi başucu reyting hamlelerinden.

Günü kurtarmanın yolu malum sahneler

Kara Sevda dizisi yayınlanan son bölümüyle bu gerçeği bir kez daha gösterdi. Senaryo mu tıkandı; hikâye yürümüyor mu, koy iki sahne, kap reytingi ve günü kurtar.

Dizinin son bölümünde genç kız, eniştesiyle yakın markaj sahnelerde boy gösterince olan oldu. Bizim medya böyle bir malzemeyi bulur da hiç teper mi; tepmez... Tepmediği gibi hem de tepe tepe kullanır.

Tabii ortalık beklendiği gibi “..Eniştesinin yatağında” manşetlerinden geçilmedi.

Öte yandan ülkede garip garip olaylar oluyor. Yüz kızartıcı mevzular.

Diziler mi toplumu bozuyor yoksa toplumda yaşananlar mı dizileri belli değil.

Gelin de çıkın işin içinden...