VF kat sol
VF kat sağ

11 Nisan 2019

Aşıya karşıyım, çünkü ben bir anneyim!... (4)

Aşıların belirtilen yan etkilerinden birkaçını yaşadı kızım ama başka annelerin babaların yaşadıklarımızın binde birini dahi yaşamaması için daha çok okumaya, daha çok araştırmaya başladım. Üç dilde araştırıyorum, gece gündüz okuyorum bazen okuduklarım ağır geliyor etkisinden çıkamıyorum, günlerce baş ağrısıyla savaşıyorum ama bir “Allah razı olsun” sözü her sıkıntıma derman oluyor.

Seve seve yapıyorum bunları çünkü bu zamanın savaşı at veya deve üzerinde çölde düşmana ok atmakla değil. OYUNLARINI BOZMAK, OYUNLARINA ALET OLMAMAK ve KENDİMİZİ, AİLEMİZİ, SEVDİKLERİMİZİ BU SİNSİ ENDÜSTRİYE KURBAN VERMEMEKTIR.

Anne babası sizsiniz!

Bu çocuk sizin!

İnanın aşıdan kaynaklı bir sorun yaşamanız durumunda hiç kimse sorumluluk almaz.

Firmaya dava dahi açamazsınız çünkü size haklı olarak “ani bebek ölümü sendorumu bile yazılı prospektüste, okusaydınız”  diyerek sorumluluk almayı kabul etmeyecekler.

Tıpkı bana “SORSAYDINIZ” dedikleri gibi..

Her biriniz teker teker uyanana kadar ben savaşmaya devam edeceğim!

Aşı yaptırmıyorum, farkındaysanız bu savaş sadece sizin evlatlarınız için.

Aşı yaptırmak veya yaptırmamak sizin kararınız zira risk varsa seçenekler bir kere daha gözden geçirilmelidir.

Yaptırsanız da yaptırmasanız da okuyun, araştırın ve sorgulayın lütfen, inanın kaybınız olmaz. Aşı yaptırmaya devam ederseniz hem riskleri hem de çocuklarınıza neler enjekte ettirdiğinizi öğrenir, hazırlıklı olmaya çalışırsınız ama bu baya yıpratıcı olabilir.

Aşı yaptırmaya devam etmezseniz de evladınızı nelerden koruduğunuzu öğrenir, bir kere daha şükredersiniz. Evet zor olacak farkındayım, size önerdiğim iki seçenek de kolay değil, biliyorum öğreneceklerinizden korkuyorsunuz, ben de çok korkuyordum ama görmezden gelinen bilgileri kabullenmeye başladığınız zaman doyamayacaksınız araştırmaya. Sürekli okumak, araştırmak, kıyaslamak isteyeceksiniz. Her edindiğiniz bilgi size yeni bir bakış açısı kazandıracak.

Ben dersimi aldım!

Ağır bedeller ödemeden uyanmanız için benim yaşadıklarım size de ders olsun diye mücadele ediyorum.

Hiçbir anne babanın evladıyla sınanmasını  istemem özellikle de içeriği araştırılmadan çocuklara yapılmasına izin verilen aşılar yüzünden..

Şunu da söylememeliyim ki “Endişelenmiş bir anne en âlâ araştırmacılardan daha sağlam ve sağlıklı bilgilere ulaşabilirmiş”, bizzat şahidim. Oturup ağlasaydım ilerleyemezdim, araştıramazdım, harika insanlarla tanışamazdım ve sizlerle paylaşacak bilgiler edinemezdim. Her ne yaşadıysanız eminim çok zordu ama ayağa kalkma zamanı geldi artık. Hiç tanımadığınız bir çocuğu bile kurtarabilirsiniz ama bunun için dinimizin ilk emrini uygulamakla başlamak zorundayız, sonrası gelir evelAllah “اقرأ – OKU”

Unutmayın, aşı tıbbı ve hukuki zorunluluk değildir.