VF kat sol
VF kat sağ

17 Şubat 2016

Balıkesir’de Paralel Oyunlar ve Fetullahçıların “Edip Ağası”

AK Parti'nin seçim çalışmalarına katkı sağlamakla suçlanıp bu yönde yapılan yargılamada ceza almış ve görev yaptığı hemen her ilde AK Parti'li olmakla suçlanmış bir Vali, AK Partili bir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından neden hedef alınır? Cevaplanması gereken bir soru bu!

 17-25 Aralık Küresel Casusluk ve meşru iktidara darbe girişiminden sonra Fetullahçı Terör Örgütü'nün algı operasyon merkezine dönüşen bir sitede ilginç bir videoya rasladım.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman'ı hedef alan sözlerini içeren videoda, akıllara zarar ifadeler var.

Peki kim o Vali?

Fetullahçı Terör Örgütü'nün hedefindeki bir mülki amir...

Sadece o mu? PKK'nın da hedefindeki bir Vali...

O da yetmedi; Doğan Medya başta olmak üzere muhalif kanadın bir numaralı düşmanı bir Vali.

Zaten dehşete düşüren ve devlet adabı ve nezaketini ayaklar altına alan videodaki iddiaları gündeme taşıyan da Doğan Medya'dan Yalçın Bayar.

Bayar, 15 Ekim 2015 tarihinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün “Yerel Medyayı Kontrol Etme” projesi kapsamında faaliyet gösteren kimi medya organlarının iddialarını taşımış köşesine.

Vali Yaman'ı linç algısına dönüşen ve “2009 Yerel Seçimlerinde Tunceli'de, AK Parti'nin seçim çalışmalarına yardım etmek maksadıyla seçmenlere beyaz eşya dağıttığı” suçlamalarını yinelemeyi ihmal etmeyen Hürriyet yazarı Yalçın Bayar, Vali'nin bu suçlama ile Yargıtay'daki yargılama sonrasında ceza aldığını ve 5 yıl içerisinde yeni bir suç işlemesi durumunda ertelenen cezasının da çektirileceğine vurgu yaparak yol göstermiş.

Peki AK Parti'nin seçim çalışmalarına katkı sağlamakla suçlanıp bu yönde yapılan yargılamada ceza almış ve görev yaptığı hemen her ilde AK Parti'li olmakla suçlanmış bir Vali, AK Partili bir Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından neden hedef alınır? Cevaplanması gereken bir soru bu.

İşte asıl kıyamet de bu sorunun cevabını ararken kopuyor...

Balıkesir'de AK Parti il ve ilçe yönetimlerinde görevli bir çok isim ile Büyükşehir ve İlçe Belediyelerindeki kimi bürokratlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un Fetullahçı Örgütle ilişkili olduğu iddiasını atıyor ortaya. “Edip Ağa” lakabından kastın da Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının “ağalığı” olduğunun vurgulandığı iddialar arasında, Edip Uğur'un oğlunun, 17-25 Aralık sonrasında bile Fetullahçılara yakın İş Adamları Derneği üyesi olduğu, onlarla ittifak halinde Sanayi Odası Başkanı seçildiği ve 31 Mart 2014 tarihinde babasının Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi üzerine bu görevden ayrıldığı notları da var.

Bu arada Fetullahçı Terör Örgütü'nün en güçlü olduğu illerin başında Balıkesir gelirken, bu örgüt mensuplarının sorun yaşamadığı tek AK Partili'nin de Edip Uğur olduğu belirtiliyor.

Uğur'un FETÖ ile ilişkili olduğu yönündeki iddialar ile bunun aksini söyleyenlerin iddialarını bir kenara bırakıp, Fetullahçıların algı merkezine dönüşen internet sitesindeki videoya yeniden dönelim...

Başkan Uğur'un videoda öne sürdüğü iddiaları araştırdığımızda, Vali Mustafa Yaman'a atfedilen suçlamalara dair Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada Kovuşturmaya Yer Olmadığı kararı verildiğini öğreniyoruz. Üstelik, Uğur'un iddialarının Fetullahçı yerel medyada gündeme getirilmesi üzerine, Vali Yaman'ın kendisinin savcılığa müracaat edip soruşturulmasını talep ettiği de öne sürülüyor. Kesin olan ise Kovuşturmaya Yer Olmadığı kararı verildiği...

Ortada Kovuşturmaya Yer Olmadığı kararı olmasına rağmen, sözde proje tanıtım toplantısı altında mesnetsiz çıkan iddialarla Vali Yaman'ı hedefe oturtan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un bu videosunun, FETÖ örgütünün operasyon merkezlerinden birine dönüşen internet sitesinde yayınlanması, Aydın Doğan medyası başta olmak üzere AK Parti muhalifi medya tarafından köpürtülmesi, birçok soru işaretinin cevabını veriyor; ama galiba en cevaplanmaz olan soru, “Edip Ağa'nın birinci derece yakını bir ismin Pensilvanya'da Fetullah Gülen'in HİZMETKARLIĞINI yapıp yapmadığı” sorusu.

Kim bilir belki “Edip Ağa”nın kurduğu korku imparatorluğunun esaretinden kurtulacak güvenlik ve istihbarat bürokrasisi, bu sorunun cevabını ivedi olarak bulur.

Gerçi Balıkesir'deki Fetullahçı Terör Örgütü yapılanması ve Edip Ağa gerçeği ile ilgili çok önemli tanıkların “itiraflarının” bile güvenlik ve istihbarat bürokrasisi ile birlikte yargıyı harekete geçiremediği ortadayken, bu beklentimiz biraz ütopik ama yine de bir umut diyoruz...

zihnicakir@gmail.com

@zihnicakir