VF kat sol
VF kat sağ

16 Ekim 2019

Barış Pınarı gönülleri fethedecek

Bu mübarek seferi milletimize nasip ettiği için Allah'ımıza şükürler olsun.

Stratejist değilim. Ancak iyi bir gözlemci yazar olarak Barış Pınarı Operasyonu hakkındaki bazı tespitlerimi paylaşacağım.

Operasyonun 4 bileşen değeri vardır: İman, kardeşlik, cesaret, beyin.

İman: Milletimiz camilerde, evlerinde milyonlarca kere fetih suresi okumakta, sabah akşam dualar etmektedir. Ordumuz ise gönülleri fethetmektedir. Fetih demek işgal demek değildir. Tarih boyu fethedilen diyarlar, eskisinden daha çok insan çekmiş daha canlı, daha zengin ve daha mutlu beldelere dönüşmüştür.  Beyinleri ve gönülleri İslamiyet'i anlayamamış, ecnebileşmiş ruhlar bu güzellikleri anlayamazlar. Onlar hasetlerinden çatlamakla meşgul olsunlar.

Kardeşlik: Türkmen, Arap ve özellikle Kürt unsurlardan oluşan Suriye Milli Ordusu, kahraman Mehmetçiğimiz ile birlikte üstün bir savaş yeteneği sergilemesini iman ile birlikte yeşeren kardeşlik ruhuna borçludur. TSK ile birlikte savaşan SMO'da övgüleri hak etmektedir.

SMO bileşenlerinde Kürt unsurlara yer verilmesi ve Suriye'deki Kürtlerden operasyona destek gelmesi, ypg/pkk nın Türkiye'nin Kürtlerle savaştığı kara propagandasını çökertmiştir.

Cesaret: Bir gecede 30 km derine inilip M4 karayolunu ele geçirmek demek, gemileri bir gecede karadan denize indirmek gibi büyük bir kararlılık ve cesaret isteyen zirve bir başarıdır. 3-5 km ilerlemek için bile haftalar süren kanlı savaşların olduğu Suriye cephesinde, bu başarı tarihe geçmesi gereken bir ilktir.

Beyin: İman, kardeşlik ve cesaret unsurlarının dâhiyane bir şekilde değerlendirerek, 50 senelik terör devleti planının 3-4 gün gibi çok kısa bir sürede belini kırılmıştır. Böylesi kaliteli bir operasyon planı yaparak aynı üstün zekâ ile yöneten değerli komutanlarımızdan Allah razı olsun.

Ordumuz milli teknolojiler ve organizasyon kabiliyeti üstünlüğü ile bölgenin en güçlü ordusu olduğunu kesinkes ispat etmiştir.

Ülkemiz devler ligine yükselmiş, güçlü bir dünya devleti olduğunu ispatlamıştır. Bundan sonra her sahada ülkemizin önüne büyük fırsatlar çıkacaktır Allah'ın izniyle.

Amerikan askerlerinin çekilmesini sağlamak için, büyük bir sabırla çok önemli bir bürokrasi zaferine imza atan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dünya lideri olduğu tartışmasız bir gerçektir.

BUNDAN SONRA NE OLABİLİR?

Muhtemelen operasyon beklenenden çok daha kısa sürerek, birkaç hafta içinde tamamlanabilir. Kısa süre içinde, Tall Abyad'ın batısında yer alan Ayn al Arab'a (Kobani) ve Ras Al Ayn'ın doğusunda yer alan Kamışlı 'ya doğru genişleyebilir.  

Artık, pkk/ypg Suriye'nin hiçbir yerinde tutunamaz. Muhtemelen kısa süre içinde zaten hainlerin yönetiminden memnun olmayan halk ve aşiretler isyan edeceklerdir.

Esed yönetimi, Şii milislerin desteğini alarak, petrol kuyuları ile zengin Deir ez Zor bölgesine bir saldırı başlatabilir.

Tall Rıfat'tan çekilmeyi kabul etmeyen Rus birlikleri, Türkiye ile anlaşmaya daha sıcak bakacak ve inşaAllah kısa sürede burasıda teröristlerden temizlenecektir.

Amerikan yönetimi, Türkiye'yi değil ypg/pkk yı cezalandırmalıdır / cezalandıracaktır. Çünkü başta Amerika olmak üzere, İsrail, Fransa, İngiltere, Almanya gibi güçlü ülkelerden yüklü miktarda para, silah ve teknik destek aldığı halde, bu kadar kısa sürede çözünen kabiliyetsiz başka bir örgüt yoktur. Amerikan yönetimi ayrıca ülke kaynaklarını ypg/pkk örgütüne kayıtışız şartsız aktaran yetki sahiplerine hesap sormalı ve iç hesaplaşmaya gitmelidir. Eğer böyle yaparsa Sayın Trump, büyük tepkilere rağmen operasyona yeşil ışık yakmakla, kendi ülkesi, kendi insanı için almış olduğu doğru kararı, siyasi kariyeri içinde perçinlemiş olacaktır.

Bundan sonra ypg/pkk ve destekçileri daha da çirkefleşecek, sivillere daha çok saldıracak, daha çok kara propaganda ve bel altı planlar yapacaklardır.

Ülkemizin içine bulunan anti-milli terör destekçileri, en az fetö kadar dış kaynaklı ve hain bakışlı olduklarını ortaya koymuşlardır. Kesk, Disk, Tmmob, Ttb gibi bu tip kuruluşlara karşı en az fetöye karşı alınan tedbirler gibi gerekli tedbirler alınmalıdır.

Allah ordumuzu korusun. Kısa sürede büyük zaferler nasip etsin. Mehmetçiğimize sağ salim görevini tamamlayıp evine dönebilmeyi nasip etsin. Amin.

Suriyeli kardeşlerimize de gönül rahatlığı içinde memleketlerine dönerek barış, huzur ve mutluluk içinde yaşayabilmeyi nasip etsin. Bu bölgeler inşallah bizimde merakla ziyaret edeceğimiz çok güzel medeniyet merkezleri haline gelsin. Amin.