16 Ağustos 2018

Bir dolarda gördüklerimiz

Bu günlerde Amerika tarafından ülkemize açılan ekonomik ve psikolojik savaşın adı, resmi, sembolü ve mermisi dolar.

Durmadan yükselişi ile gündemimizi işgal eden bu Amerikan canavarı sadece gündemimizle yetinmeyip hayatımızın tamamını işgal etmeye hazırlanıyor. Bizde devlet millet el ele bize okyanus ötesinden bize kurulan bu kur tuzağına hep birlikte dur demeye hazırlanıyoruz.

Bugün Cumhurbaşkanından dağdaki çobanına bir binanın tuğlaları gibi tek vücut olmuş bir millet bütün samimiyeti ile ve avazı çıktığı kadar bağırarak “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi.... diz çökmeyeceğiz, teslim olmayacağız, boyun eğmeyeceğiz, köle olmayacağız. Onların doları varsa bizimde Allah'ımız var ‘'diye bütün dünya insanlığının o derin uykudan uyanması için haykırarak tarihe yine asil bir not düşüyor.

Evet, Amerika on yıllardır kolejleri, kolası, mutfağı, tıraşı, sinemasıyla değiştirip dönüştürdüğünü düşündüğü fakat 15 Temmuzda aslına rücu ettiğini görünce çılgına dönüp çileden çıktığı bu aziz milleti bu defa dolar mermileri ile cebinden vurmaya çalışıyor.

Bugün hepimiz yine bir dolar harekâtı ve operasyonu ile karşı karşıyayız. Bu gün elimize bir dolar aldığımızda sadece bir para birimi almış olmuyoruz. O bir doların resmettiği öyle şeyler var ki ne bir yazıya sığar ne de bir kitaba… Biz âleme ibret olmasının niyeti ve duası ile dolar canavarının zulüm, kan, gözyaşı ve sömürüyle dolu o çirkin albümünden birkaç fotoğrafı göremeye çalışalım.

Bir dolarda insanlığın baş belasını, emeği ve alın terini sömürerek azmanlaşıp, azgınlaşan zulüm imparatorluğunun iflasını görüyoruz.

Bir dolarda, büyük şeytan Amerika'nın tüm dünyaya küstahça meydan okuduğunu görüyoruz.

 Bir dolarda,  çıkarları yüzünden dünyayı bir çıkmaz sokaklar gezegenine dönüştüren vahşi kapitalizmin o çirkin yüzünü görüyoruz.

 Bir dolarda bir gâvur parasının Müslümana asla faydasının olmadığını, olmayacağını ve olamayacağını görüyoruz.

Bir dolarda, “Tanrı'yı kıyamete zorlayan”, bundan dolayı Müslüman halkları horlayan ırkçı emperyalistlerin insanlık nazarında bir sinek kadar kıymetinin olmadığını görüyoruz.

Bir dolarda haritadan silinen ülkeleri ve ayaklar altında çiğnenen ilkeleri görüyoruz.

Bir dolarda, yerle bir edilen şehirleri, yakılan evleri, yıkılan mabetleri ve insanlık tarihinin bu vakte kadar benzerini kaydetmediği ihanetleri görüyoruz.

 Bir dolarda, bir avuç dolar ve bir varil petrol için oluk oluk akıtılan kanları ve hunharca katledilen masum canları görüyoruz.

Bir dolarda, maddeciliğin vicdanlarını boşalttığı sefih ve sefillerin sinsice cüzdanlarımızı boşalttığını görüyoruz.

Bir dolarda, “bir yumurta pişirmek için Dünya'yı ateşe veren ” menfaatperest çılgınları görüyoruz.

Bir dolarda paralarıyla bizi paramparça etmek isteyen ezeli ve ebedi düşmanlarımızı görüyoruz.

 Bir dolarda, kibriyle, kibrite dönüşenlerin bize karşı hep kin, nefret ve intikam beslediklerini görürüz.

Bir dolarda, yok edilmek istenen devletleri milletleri, medeniyetleri görürüz.

Bir dolarda, 15 Temmuz hain darbesinin F serisi ve daha nice darbelerin gerisini ve ilerisini görüyoruz.

Bir dolarda, “İslam Birliğinin, dinarının, ortak pazarının Birleşmiş Milletlerinin” sadece güzel bir hayal değil İslam âlemi için bir hayat memat meselesi olduğunu görüyoruz.

Bir dolarda, insanlığın bu vahşi kapitalist vampirlerden kurtulmadıkça asla huzur bulamayacaklarını görüyoruz.

Bir dolarda, bugün her şeyi para ile satın alabileceklerini zanneden değer fukaralarına hep bir ağızdan öyle değerler vardır ki onlara sahip olmaya sizin paranız yetmez zira burada sizin paranız geçmez diye haykırmanın tam zamanı olduğunu görüyoruz.

Bir dolarda, mazlum devletlerin ve milletlerin ne yapıp edip,''ey Amerika dolarını da al git'' buradan demedikçe onların mazlum devlet ve milletlerin üzerine üzerine geleceklerini bilmelerinin elzem olduğunu görüyoruz.

Hâsılı kelam;

bir dolarda bin ah, bin eyvah, bin ağıt ve bir kâğıt üzerinde bin üçkâğıt görüyoruz.