VF kat sol
VF kat sağ

20 Kasım 2015

Bir güzel kuruluş; Yeryüzü Mühendisleri

Ülkemizde çok güzel ve oldukça faydalı kurumlar oluşmaya başladı. Hayırda yarış var adeta.  Meslek grupları kendi aralarında organize olarak ülke içinde ve dünyanın her köşesine yardım olup koşuyorlar. Yeryüzü Mühendisleri de bu gönüllü kervanın en önemli halkası arasına çoktan girmiş durumda.

Afet durumlarında acil müdahale yapan birçok yardım kuruluşumuz var artık. Bu yardım kuruluşları, gıda yardımından, tıbbi müdahalelere, hastane ve okul inşaatlarından, enkaz ve kurtarma çalışmaları, dünya miraslarının ve doğanın korunması kadar birçok farklı alanda faaliyet gösteriyorlar.

merYapılan bu büyük organizasyonlarda zaman, emek ve ekonomik kayıpları önlemek ve amaca yönelik çalışma yapmak için ihtisaslaşmış yardım kuruluşlarına ihtiyaç doğmuştur.

Yeryüzü Mühendisleri, söz konusu çalışmalarda sürekliliği, koordinasyonu, verimliliği sağlamak ve uzman bakış açısı ile yardım faaliyetlerinde mühendisliğin, mimarlığın ve çeşitli teknik disiplinlerin ihtisas konuları ile ilgili çalışmalar yapmak ve bu sahada hizmet eden diğer sivil toplum kuruluşlarına mühendislik hizmeti vermek üzere kurulmuştur.

Yeryüzü Mühendisleri varoluş gerekçelerinin ilki olan insani değerleri yüceltme ve insanı merkez alan bakış açısı gereği dünyanın her yerinde; aldığı eğitimi, bilgiyi ve uzmanlığı insanlık yararına kullanma değerlerine sahip mimar, mühendis ve teknik insanlarla birlikte yardım kuruluşları ve diğer organizasyonlarla işbirliği ile sorumluluklarının bilincinde olarak insanlığa hizmet vazifesini yerine getirmektedir.

Uzman gönüllüleri bir araya getirerek ulusal ve uluslararası yardım kuruluşu ve organizasyonları ile birlikte atılacak doğru adımlarla yeryüzündeki yardıma muhtaç insanlara etkili ve kalıcı çözümler üretmek için, yeryüzünün neresinde mahrum ve muhtaç bir insan varsa, orada olmak üzere yola çıktı.

Üstyapı, su, çevre, gıda, enerji, afet, ar-ge, üniversite komisyonlarımız branşlarında uzman mimar ve mühendislerimizle ülkemiz ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde çözüm üretmeye projeler oluşturmaya devam ediyoruz. Derneğimiz bir yandan da geleceğin mimarı öğrencilerimize yönelik çalışmalar yapmakta bu minvalde İçişleri Bakanlığı destekli “Üniversite-Sanayi iş birliği” isimli peojeyi uygulamalı olarak yürütüyoruz.

Ne güzel bir amaç uğruna kurulmuş bir dernek. Bilgilerini diğer kurumlarla paylaşmaktan mutluluk duyan bir kurum. Yukarıda ki bilgileri Derneğin Genel Sekreteri sevgili dostumuz Nidai Sevim'den aldık. Nidai Sevim'de yıllardır tarihimiz ve kültürümüz için son derece önemli olan sadaka taşları üzerine çalışmalar yapıyor. Bu konuda uzmanlaşmış durumda. Sadaka Taşları, sağ elin verdiğini sol el hissetmemeli düsturunun en büyük örneğidir.

Nidai Sevim

İstanbul Zeytinburnu Topkapı da hizmet veren bu güzel derneğin başkanı ise  Dr. Ömer Faruk Kültür beydir.

Sevgili Nidai Sevim dostuma, tüm gönüllü mühendislere ve Başkan Dr. Ömer Faruk Kültür'e bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.