06 Ağustos 2015

Bomba atmayan başkanı nasıl öldürdüler?

can@kemalozer.com

@cankemalozer

Bundan 70 yıl önce, kurucusu Malta Şovalyesi ve sahibi bir Siyonist olan Monsanto'nun geliştirdiği atom bombasını ilke olarak Japonya'nın Hiroşima şehrinde kullanmıştı.

Sonuç tam bir vahşet...

Bu katliamın emrini veren kişi Amerikan'ın çiçeği burnunda başkanı Bakanı Harry S. Truman.

Turuman, Baptist kilisesine mensup ve Belton Lodge Mason Locası üyesi bir kişi.

Kendinden önceki başkan olan Franklin Delano Roosevelt, Amerikalıların en sevdiği başkanlardan biri.

Gerçek böyle midir bilmiyoruz, ama savaşa girmeme konusunda hayli direnen Roosevelt'e tuzak kurularak Japonların Pearl Harbor'a saldırtıldığını iddia edenler var.

İşi ilginç kılan nokta ise atom bombasını kullanmak istemeyen Roosevelt'in görevinin başında aniden hastalanıp ölüvermesi...

Roosevelt ölür ölmez yerine ise yerine atom bombasının kullanılması emrini imzalayan yardımcısı Mason Truman geliverir.

Tarih böyle "tesadüf"lerle dolu ne yazık ki!

Katil Truman'ın emri ile kullanılan atom bombasını üreten Monsanto, aynı zamanda Vietnam savaşında kullanılan, bitki, hayvan ve insan tüm canlıları yakıp kavuran Turuncu Madde'nin de üreticisi.

Bu kadar mı? Elbette hayır!

Bugün insanları kısır ve kanser yapan rBGH hormono, engelli doğumlara yol açan Roundup'u üreten ve genetiği değiştirilmiş tohumları yaygınlaştıran da o.

Meyse konumuz bu değil, ama meselenin az bilinen bir yönüne de bu vesileyle temas etmiş olduk.

Truman emrini verdiğinde bir anda tam 140 bin kişi ölür.

Bu sayı pek çok savaş yahut atom bombasının atıldığı, 1939-1945 arasında yaşanan İkinci Cihan Harbi'nde ölen 50 milyon civarındaki insan sayısı karşından pek de önemli bir rakam değil. Onu önemli kılan şey, tek bir bomba ile öldürülen en yüksek rakam olması.

Bu hadisede bizim dikkatimizden kaçmaması gereken en önemli nokta, sadece ölenlerin sayısı değil. Aksine bu emri verenin vahşet tasavvuru ve gelecek nesillere bıraktığı sosyolojik, psikolojik ve biyolojik riskler olmalı.

Sadece rakamlara takılıp kalmak, belki de katillerin arzu edip, yönelttiği yön.

Küçük bir çıkar için dünyayı ateşe vermekten imtina etmeyen batının günümüzde kullandığı biyolojik, radyolojik terörü karşısında herkesin daha bilinçli ve duyarlı olması şart.

Hiroşima ve Nagazaki'yi, 'her yıl şu kadar kişi öldü' diye anarak hatırlanın kimseye yararı yok.

Hem Vietnam 'da kullanılan Turuncu madde, hem de Japonya'ya atılan atom bombası yüzünden binlerce insan tahammül edilmez acılar çekti, yüz binlerce çocuk engelli doğdu ve doğmaya devam ediyor.

Bunları unutmamalı lakin. Bugün tüm insanlığa uygulananlar, Japonlara atılan bombadan daha vahşi ancak pek çoğumuz bunun farkında değiliz.