03 Kasım 2017

ByLock, Mor Beyin, Milli Görüş ya da yeter artık sulandırmayın!

Hakkında FETÖ soruşturması veya tutuklaması olanlarla ilgili öylesine çok dedikodu dolaşıyor ki, bazı insanlar bunların gerçek olduğunu sanıyor.

Baştan başlayalım.

Adam Tayyip Erdoğan'a hayran, “canımı bile veririm uğruna” diyordu. Oğlunda, kızında, kardeşinde veya damadında ByLock çıktığı için tutuklanmış. Hatta kendisi de oğlunun FETÖ'cü olduğunu bal gibi biliyor.

Aynı adam aile efradını devşirip; millete, memlekete, İslam'a düşman kılan alçak FETÖ liderine değil, Tayyip Erdoğan'a bedduaya başlıyor bu kez de…

Arkadaşımın kayın biraderi FETÖ'den tutuklanmış. Herkes tutuklamanın doğruluğuna inanıyor… Tek inanmayan baba… Şahsiyetsiz baba her gün Erdoğan'a beddua seansları düzenliyor utanmadan. Önüne gelene de oğlunun FETÖ'cü olmadığını, ByLock iftirasına maruz kaldığını anlatıyor. Pek çok kişi doğru sanıp yayıyor yalanları. Bu sadece küçük bir örnek.

Bir de ‘Milli Görüşçü'ydü modası var. Neredeyse her tutuklanan için Milli Görüşçü diyorlar.

FETÖ, en çok kimi sevmez sorusunun iki cevabı var. İlki bütün Müslümanlar! İkincisi ise Milli Görüşçü Müslümanlar!

En çok sızdıkları ve kılığına girdikleri gruplardan biri de üzgünüz ki Milli Görüş. Şimdi en çok bu kılığa sığınıyorlar siyasette, bürokraside, akademide, medyada…

17/25'den sonra terörist başı Gülen'i savunan bazı “Milli Görüşçü”lerin Erdoğan'a kızdıkları için eleştirdikleri sanılıyordu. Şimdi anlaşıldı ki, meğer Milli Görüş'e sızmış FETÖ'cülermiş bunlar…

BAZI YAZILIMLAR BYLOCK'A MI ERİŞİYOR?

Üç-dört gündür “Türkiye'de bir Hoding'in tüm kullanıcılarına gönderdiği mail…” diye başlayan bir spam/zararlı mesaj dolaşıyor sosyal medyada.

Yalan daha ilk cümlede başlıyor. Hatta öylesine derin bir kin ile yazılmış ki, holding bile yazmayıp hoding yazmışlar.

Ayrıca ilk paylaşan kişi ve yayanlar hakkında soruşturma başlatılan mesaj doğru olsaydı, “tüm kullanıcılarına” değil, “tüm çalışanlarına” olurdu.

Söz konusu metin T. Koray Peksayar adlı “bilirkişi”nin Av. Ali Aktaş'a hitaben “Mor Beyin Adlı Uygulama Geliştirici Ekip ve Uygulamaları Hakkında Bilgi Notu” başlıklı çalışmasından hareketle kaleme alınmış.

Burada bahsedilen yalanlara göre, “Mor Beyin Yazılım” firmasına “Alper Yıldız” isimli kişinin hazırladığı ücretsiz yazılımlar indirilip yüklendiğinde bu uygulamalar FETÖ'nün eski haberleşme yazılımı Bylock sunucularına yönlendiriyormuş.

Şimdi burada durup gerçekleri bir göz atalım:

BİR: FETÖ'cüler 17/25 ile birlikte ByLock kullanımına son verip, başka yazılımlara yöneldiler.

İKİ: 2013 sonu itibariyle ByLock sunucularına erişmek imkânsız. Yani tam 4 yıldır ByLock kullanılmıyor.

ÜÇ: Değil ama farz edelim ki aktif, yine bir anlam ifade etmez. İnternete açık her türlü sunucu ve cihaza birileri erişmeyi deneyebilir. Denemek ve erişmek, kullanıcı olmak anlamına asla gelmez.

DÖRT: Kaldı ki ByLock yüksek güvenlikli bir yazılım. Çat kapı girilmez. “Mor Beyin Yazılım” ve “Alper Yıldız” tarafından hazırlanan yazılımlar bile olsa giremez. Diyelim ki doğru, herkesin tek kullanıcı adı ve şifre ile sunucuya bağlanması gerekir. Bu da sucunu tarafından saldırı olarak algılanacaktır.

BEŞ: ByLock'a girmek herhangi bir yazılıma girmeye benzemez. Authorization / yetki için, kullanıcı adı ve şifrenin yanı sıra, kullanıcının yetki seviyesini de belirleyen, daha yetkili ByLockçu birinin vereceği özel referans şifre gerekir. Bunlar olmadan uygulama içine girilemez ve işlem yapılamaz.

ALTI: Sunucu, her kullanıcının hangi yolu izleyerek girdiği, kimlerle yazıştığı ve neler yazıp okuduğunu kaydetmekte, teknik ifadesiyle ‘log tutmaktadır.' Bu nedenle bu işlemler, söz konusu metin ve bilirkişi iddiasındaki gibi yürümemekte. İddia edilenler tabiri caizse “duvara toslama” hamlesi olup, bunlar zaten ilgili makamlarca ByLock kullanıcısı olarak kabul edilmez/edilemez.

YEDİ: Şayet birisi edildiğini iddia ediyorsa, bu kişiler ya cahil, ya kötü niyetli, ya da dertleri başka kimselerdir.

KİM BU BİLİRKİŞİ?

Aslına bakarsanız bu “bilirkişi”nin kim olduğunun bir önemi yok.

Zaten adliyelerdeki bilirkişi sistemi FETÖ'nün en önemli silahlarından biri değil miydi?

Bu raporu yazan T. Koray Peksayar, kendini Ergenekon'u çökerten kişi olarak tarif ediyor.

İnsan sen neymişsin beyim demeden edemiyor?

“Ergenekon'u ben çökerttim!” diyen kişinin bu rapor ve hamlesi “şimdi de ByLock'u çökerteceğim. Yani ByLock tutuklamalarının şaibeli hale getireceğim” demek değil mi?

Av. Ali Aktaş'a rapor yazan ‘bilirkişi'nin amacı, “2013 sonu itibariyle İnternet erişimi olmayan ByLock'un kurulu olduğu sunucunun duvarına ping atanlar bile tutuklanıyor” intibaı uyandırmak, FETÖ davalarını sulandırmak değilse nedir?

Bu gerçek dışı iddiaları ciddiye alıp paylaşmak, hakkında gerçekmiş gibi yazı yazmak, FETÖ değirmenine su taşıyan ve toplumdaki FETÖ tutuklamalarına yönelik güveni yıkıp, mahkeme kararlarını tartışmalı hale getirmek değil midir?

Bu kadar mı safsınız be kardeşim?

Bunları yazısına konu eden kalem şehvetlerinin esiri “Milli Görüşçü” ve “İslamcı” kızgınlıklara kızmayıp da ne yapalım?

HATASIZ DAVA MI OLUR?

“Bu kişi de FETÖ'cüyse…” diye başlayan cümleleri zaman zaman duyarız. Evet, kul hata yapar. Günümüz mahkemeleri, istihbarat ve güvenlik makamları da hata yapar. Biz de zaman zaman çok bariz hataları köşemizde eleştiri konusu yaptık.

Bazen halen içeride görevde olan FETÖ'cülerin suyu bulandırmak, hasımlarından öç almak için yaptığı itibar suikastları de vardır. Ama bütün bunlara bakarak “bu kişi de mi FETÖ'cü” diyemezsiniz. Sizi bilmeyiz ama biz asla demiyoruz.

Zira aramızda öyle çok kripto FETÖ'cü dolaşıyor ki, sanırsınız ki Kemalist, sanırsınız ki Ulusalcı, sanırsınız ki Maocu, sanırsınız ki İslamcı, sanırsınız ki Erdoğancı, sanırsınız ki Milli Görüşçü, sanırsınız Hıristiyan, sanırsınız gazeteci, sanırsınız Erdoğan'ın sırdaşı, sanırsınız ki insan…

Ama hiç biri değil, şerefsiz kripto FETÖ'cü!

Hain Gülen'den de alçak bunlar!

Gülen'in ne mal olduğunu bilmeyen kalmadı. Lakin bu alçaklar hâlâ adam kılığında dolaşıyor aramızda.

Bu yüzden dileriz ki etmesinler, ama mahkemeler de makamlar da hata edebilirler.

Bu basit hatalar yüzünden, insan zannettiklerinizin maskeli yüzüne bakarak her şeyi berbat etmeye devam ederseniz, bilin ki sizlerden de şüphe etmeye başlayacağız. Yeter artık!

KÜÇÜK AMA MÜHİM BİR HATIRLATMA

“Türkiye'de bir Hoding'in tüm kullanıcılarına gönderdiği mail…” diye başlayan yazının tek bir amacı var, davaları sulandırmak. Adli Bilişim uzmanı Halil Öztürkci'nin de günlüğünde yazdığı gibi yukarıdaki metin yalan ve yanlışlarla dolu.

Bu yazı ile fitne ateşi büyütüldü, mahkemelere ve tutuklama kararlarına karşı güven sarsıldı.

Faillerinin kimliği ve gezi bağlantıları ile karanlık bağlantıları tespit edildiği için soruşturma başlatıldı. Yakında tutuklama haberlerini hep birden okuruz.

Bir de adam öyle bir rakam veriyor ki 10 bin kişi veya 10 bin kişiye yakın…

Bu kişi gidip mahkûmlara “ByLock kullanmayıp ‘Mor Beyin Yazılım' firması ve ‘Alper Yıldız' yazılımlarıyla ByLock duvarına toslayanlar kimlerdir” diye sormuş olmalı ve 10 bin kişi de parmak kaldırmalı “biziz” diye.

Ya da bu kişiler bildiğiniz FETÖ'cü ki, doğru olan ikincisi!

Siz siz olun, sosyal medya denilen terör ve istihbarat mecrasından gelen şeyleri başkaları ile paylaşma konusunda acele etmeyin! Yoksa yol açtığınız ateş sizi de yakar!