18 Ağustos 2016

Cemaatler Hedefte mi?

Yeni Asya gazetesi, Yeni Asyacılar olarak bilinen Risale-i Nur cemaatleri çerçevesinde bir Cemaat olarak kendini tanımlamak ve konumlandıran yapının yayın organıdır. Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gazetenin yayın politikası cemaat içinde bir bölünmeye de yol açmıştır.

Yeni Asya çizgi olarak hükümetin karşısında duruş sergilemiş bir yayın organıdır. Elbette herkesin iktidar kliği çevresinde olması istenemez ve beklenemez. Lakin başta Kazım Güleçyüz olmaz üzere bir çevre ısrarla Hükümeti yıpratmak için Yeni Asya gazetesini kullanmıştır.

Yakın tarihe bakınca Yeni Asya, Demirel iktidarının ayakta durması için elinden geleni yapmıştı, Özal dönemin de dahi bu özelliğini korumuştur. Demirel ve DYP dışındaki tüm yapılara kapısını kapatarak boğazına kadar siyasete dalmıştır.

Güleçyüz, son dönemde kapatılan Zaman gazetesiyle dayanışma adına gazetesini tetikçi haline getirmiş, bu halin de muhaliflik olarak kabul edilmesini murad etmiştir.

Güleçyüz son yazısında, “Cemaatler niye hedefte?” diye bir başlık atarak gri propaganda yapmaya çalışmaktadır. Senaryo iyi yazılmışsa eğer “rivayetler” dilden dile dolaşır”, ilkesi çerçevesinde hareket ederek suyu bulandırma çabasına yön vermiştir.

“Gri propagandanın amacı, kusurlu, noksan ve belirsiz bir şeyi, tam ve yeterli göstermek olabilir. Yahut tam, yeterli ve açık olan bir şeyi şüpheli göstererek gölgelendirmek, değerden düşürmek amaçlanır. Her türlü çelişki bu yöntemde ustaca kullanılır. Çelişki yoksa bile, varmış gibi davranılır. Böylece zihinlerde istenen soru işareti uyandırılır.” Tanımına Güleçyüz'ün bu yazısını koyun cuk diye oturduğunu göreceksiniz!

Dolayısıyla bu tür olayları analiz ederken, aslolan hedef ülkede yaratılmak istenen psikolojik etkidir. Güleçyüz beyefendi de ülkede Cemaatlerin hedefte olduğunu iddia ederek Örgütün ekmeğine yağ sürmektedir. Yazıyı okurken aklıma firari Emre Uslu'nun yönlendirme amaçlı yazdığı “Dün Kürtler bugün Cemaatler” kitabı geldi. Kitabı okuyan varsa hemen kitabın içindeki başlıklardan birinin“Cemaâtler neden hedef seçildi?” olduğunu da hatırlayacaklardır. Amaç ve taktik aynı halkı cemaatler hedefte yalanıyla galeyana getirip operasyonların önünü kesmek. Adamlar boşuna yıllarca istihbarat okumamışlar.

Güleçyüz muhtemelen savunma yazısında şöyle diyecektir, ben daha önce yazdığım bir kitabı peyder pey günlük yazı olarak paylaşıyordum, biz de iddia makamı olarak soralım “ bu kitabınızı paylaşırken, ‘Cemaatler niye hedefte?' başlığının tamda bu konunun tartışıldığı ve örgütle ilgili konuların bu derece sulandırılmaya getirildiği bir anda olması ne kadar tesadüftür?”

Güleçyüz cevap verir mi bilemem! Lakin birileri Güleçyüz'e, “eee, Babam ne yapmaya çalışıyorsun” diye sorar her halde…