21 Şubat 2021

​Countdown

 

Ne zaman öleceğinizi bilmek ister miydiniz? Peki ya bu çok yakın bir tarih olursa mesela yarın.

Ne yapardınız? Sanırım bir insan için en zor şey ölüm tarihini bilmek olabilir.

Countdown, bir uygulamadan hayattaki son günlerini yaşadığını öğrenen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir hemşire, insanların en zaman öleceğini tahmin eden bir uygulamayı indirir. Uygulamada, yaşamak için sadece üç gününün kaldığını öğrenen genç kadın, bu sırada gizemli bir siluetin kendisini takip ettiğini fark eder. Genç kadın, zamanı dolmadan önce peşindekinin ne olduğunu anlayıp, hayatını kurtarmanın yolunu bulmaya çalışmaktadır.

Yönetmenliğini ve senaryo yazarlığını Justin Dec'in yaptığı filmin başrollerinde ise Talitha Eliana Bateman, Elizabeth Lail ve Jordan Calloway yer alıyor.

Her ne kadar filmin konusu güzelde olsa filmdeki konu işlenişi hayal kırıklığına uğratıyor. Filmin sonu bekleneni karşılamıyor. Filmdeki tek güzel ayrıntı Elizabeth Lail’in oyunculuğu denebilir.

Korkutucu olacak sahneleri tahmin ettiğiniz için hiç etkilenmiyorsunuz. Genel  olarak klişe öğeler kullanılmış  korku filmleri sınıfında yer alsa da daha çok gerilim filmi olarak sınıflandırmak daha doğru olur.

Filmin tanıtımını izlediğinizde çok daha fazla beklentiye giriyorsunuz işte belki de filmin en büyük hatalarından birisi bu.

IMDB puanı  5,4 olan film 6.500.000 dolar bütçeyle çekilmiş, 48.021.766 dolar hasılat elde etmiştir.