22 Temmuz 2020

COVID-19’un İnsan Yapımı Olduğu İspatlandı

Nobel Ödüllü Fransız Bilim adamı Prof. Dr. Luc Antoine Montagnier, COVID-19'un insan yapımı olduğunu açıkladı. 2008'de HIV virüsüyle ilgili buluşundan dolayı Fizyoloji dalında Nobel Ödülü alan Montagnier, Paris'teki Pasteur Enstitüsü'nün çok önemli araştırmacılarından biri.

 Ünlü Fransız viroloji uzmanına göre bu virüs, HIV aşısı geliştirme sırasında kazara ortaya çıktı. İçinde HIV'den gen parçaları taşıyor ve aynı zamanda sıtmaya yol açan bir parazitten de genler var. Böylece sıtma ilacı klorokinin neden bu hastalığa iyi geldiği de daha kolay anlaşılmış oluyor.

 Norveçli bilim adamı Birger Sørensen ve İngiliz onkolog Angus Dalgleish de Quarterly Review of Biophysics dergisinde yayınladıkları makalede bu virüsün insan yapımı olduğunu açıklamışlardı. Başka bilim adamları benzer tezler ileri sürmüş ve doğal yollarla ortaya çıkan virüslerin bu kadar hızlı bulaşma özelliği taşıyamayacaklarını söylemişlerdi. Genelde oklar Çin'deki Wuhan Viroloji Enstitüsü ile Kuzey Karolina Üniversitesindeki Sars konusunda çalışmalar yapan laboratuvarları gösteriyor. ABD, risklerinden dolayı bu çalışmaları 2014-2018 dönemi için durdurma kararı almıştı. Ancak 2017'de çalışmaların yeniden başlatılması kararı alındı.

Montagnier ile biyomatematikçi Jean-Claude Perez tarafından hazırlanıp “Center for Open Science” dergisinde yayınlanan makaleye göre, bu virüste sürekli mutasyonlar meydana geliyor ve virüs, sonradan eklenen insan yapısı unsurları yok ediyor. Bu da gösteriyor ki, virüs yakın zamanda tehlike olmaktan çıkacak.

 

Aslında COVID-19'un insan yapımı olduğunu söyleyen bilim adamı sayısı azımsanmayacak kadar çok. Hatta bunun biyolojik silah olabileceği konusunda da ciddi şüpheler var. Aslında bugüne kadar gerek aşı çalışmalarında ve gerekse biyolojik silah çalışmaları sırasında çok sayıda sızmalar veya kazalar yaşandı. Ancak bunlar medyada pek yer almadığı için bilinmiyor.