VF kat sol
VF kat sağ

21 Şubat 2016

Derin PKK ve PYD/YPG-PKK/TAK

Ankara patlamasını Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi. Yani “PKK/PYD/YPG eylemini TAK diye üstlenmişler”.

Doğal bu... Bu ülkenin legal ve meşru medyasında bile PYD/YPG'nin böyle bir eylemin arkasında olamayacağı konuşulabiliyorsa, terör örgütlerinin hedef şaşırtmaya yönelik hamlelerini eleştirme hakkımız olamaz.

Bu nedenle bu ayrıntıya takılmayalım...

TAK-ÖCALAN BAĞI!

Bu eylemsel ilişkinin arkasındaki başka bir ayrıntıya kilitlenelim asıl.

TAK, PKK'nın gençlik yapılanması diye bilinen YDG-H gibi kendilerini doğrudan terörist başı Abdullah Öcalan'a bağlı kabul eden bir örgüt.

Bütün eylem ve söylemleri, Abdullah Öcalan'ın çizdiği perspektifle orantılı.

PKK'nın parlamentodaki bileşeni olan parti mensuplarını ve belediye başkanlarını tıpkı YDG-H üyeleri gibi sorgulama ve halk arasında Öcalan'a ihanet ettiğine inandıklarını sorgusuz sualsiz infaz etme hürriyetine (!) sahip hissediyorlar kendilerini.

DERİN PKK...

Bu arada TAK'ın oluşum süreci ile Öcalan'ın hayatını teminat altına almayı öncelik kabul eden “Derin PKK” arasındaki ilişkiyi de göz ardı etmeyelim.

Derin PKK'dan kastıma gelince...

“Terör diplomasisiyle hem Öcalan'ın hayatını teminat altına almayı ve hatta özgürleştirmeyi amaçlayan, hem de bölgenin en büyük Terör Baronu Öcalan'ın bölge üzerinde kurmak istediği hegemonya alanını genişletme stratejilerini hayata geçiren kanat” diyebiliriz. Tabi Küresel oyunun taşeronluk görevinin ifası sırasındaki ilişkilerin de bu kanat üzerinden yürüdüğünü bir kenara not edelim.

Ve ne yazık ki bu kanat, “Çözüm Süreci” denilen garabette meşrulaştırılmaya kadar sürüklendi.

Halkla halkın sorunları ve demokrasi açıkları görüşülüp, terörle mücadele edilmesi gerekirken, o süreci Kürt Sorunu parantezine hapsederek, PKK, Derin PKK, Öcalan ve PKK Muhiplerine yaslayanlarla Derin PKK arasındaki ilişkiyi de es geçmeyelim bu arada.

DERİN PKK-ANKARA PATLAMASI İLİŞKİSİ

Peki ne ilgisi var Ankara Patlaması ile diyeceksiniz...

Asıl ilişki burada beliriyor oysa.

PYD/YPG'den PKK/TAK'a uzanan eylem organizasyonunun merkez kumandası Derin PKK...

Derin PKK, organize ettiği Ankara Patlaması ile bir yandan Türkiye'ye terör ve bileşenlerinin muhatap alındığı yeni bir çözüm masası diretirken, öte yandan da Küresel sistemin dizayn sürecinin taşeronluğu görevini yerine getirdi.

Hiç kuşkusuz, Türkiye'nin PYD'nin Kuzey Suriye Tel Abyat-Afrin-Cezire hattı ve Azez'deki ilerleyişine müdahalesi ve Azez'de yoğunlaşan top atışlarıyla PYD/YPG unsurlarını imhası, PKK'nın üslendiği küresel tetikçilik görevini akamete uğratan bir hamleydi.

Bu hamlenin Moskova-Washington-Brüksel hattına  tesir etmesi bu tezi güçlendiren bir gelişmeydi.

ASIL SAVAŞ ENERJİ

Denklem o kadar kolay ki aslında. Bunu dün de vurguladım bu sütunda.

Bölgede oynanan oyun, enerji koridorunun kontrol ve enerji kaynaklarının küresel sistemdeki dolaşımına hakim olma savaşı. Bu oyunun aktörleri 1 yıla yakın zaman zarfında kendilerini iyiden iyiye açık ettiler. Aktörleri faş olan her oyunun senaryosu da o aktörlerin pozisyonları gereği faş olur.

Bu çıplaklık içerisinde, o oyunun aktörlerinin onlarca yıldır taşeron olarak kullandığı bir terör grubunun farklı bileşenleri üzerinden gerçekleştirdiği eyleme fail aramak da safdillik.

Bu perspektiften bakınca, Ankara patlamasını üstlenen TAK'ın, PKK/PYD gerçeğini perdeleme hamlesinin bir ürünü olduğu gibi akıl dışı bir savunmaya ne gerek var.

TAK demek PKK demek. TAK demek PYD demek. TAK demek YPG demek.

Türkiye'de PKK, Brüksel, Washington, Berlin, Londra ve Moskova gibi batı başkentlerinde PYD, Suriye'de YPG olan bir taşeron terör grubunun faili olduğu Ankara Patlamasını Abdullah Öcalan'a doğrudan bağlı bir örgüt üzerinden üstlenmiş olmaları bile düştükleri paniğin işareti.

Hal böyle olmasa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara Patlaması'na yönelik tepkilerini dile getirirken üstüne basa basa “Terörist Başı” demesinin ne anlamı vardı...

Ankara Patlaması ile birlikte; Mardin'de şaşaalı bir şekilde açıklanan ve PKK ve Öcalan Muhiplerinin de iştahını kabartan “yeni sürecin” buzdolabına konulduğu havasının hakim olduğu bir atmosfere girmemiz bile size bir şeyler anlatmıyor mu?

zihnicakir@gmail.com

@zihnicakir