02 Ağustos 2016

Devleti ele geçirmek

Herhangi bir dini, siyasi, ekonomik grubun devleti ele geçirme gayesi ilk başta normal bir siyasi gaye gibi görünse de derin düşünüldüğünde aslında bunun sapık ve yıkıcı bir gaye olduğu idrak edilir! Bir insanın veya grubun halka, toplumu var eden geniş insan gruplarına ideolojik telkini ve oluşan şartlara göre geliştirdikleri yeni  toplum modelini sunuşla gerçekleşecek, bir parti programı veya bir inkılapla halkın yeni ruhunun devleti kuşatması farklı bir şeydir. Burada halkın örtüştüğü ve onay verdiği bir eylem mevcuttur. Sorun bir grubun on yıllar süren sabır, takiye, kin ve plan ile siyasi, hukuki ve askeri kurumlara sızarak tepeden devleti ele geçirme gayesidir. 

Peki insan veya grup neden böyle bir sızmaya ihtiyaç duyar? Çünkü tüm toplumu kuşatacak, insanların fikri, ekonomik, hukuki dertlerine derman olacak herhangi bir modellerinin olmadığını bilmektedirler. Kitlesini göklerden emir aldığına inandırmış bir şizofren ve onun duruma göre maske takan milyonlarca müridi! Zaten kuşatıcı, herkese hitap eden ve kitlelerin dertlerine derman fikirleri olsa ve bunu özgüveni olan akıllı insanlar gibi tebliğ etseler zaten bin bir türlü ayak oyununa ihtiyaç kalmaz, dengeli bir sevgi, sempati ve muhalefet ortamında fikirler yayılır, katılan katılır, katılmayan muhalefet eder! Zaten ahlakı olan bir grup kimseye iş, kariyer, rütbe, para var ederek gönül çelmez, ahlakı olan bir halkta çocuklarımız iyi ders çalışıp iyi üniversiteler, iyi askeri okullar okusun da hayatlarını kurtarsın diye can parelerini sapık tarikatların kucağına atmaz. Bir insan bir şeye inanır ve bu inanç için canını bile seve seve verir. Bir inanca o inancın ahlakını yaşatmak için bağlanılır, o inanç ve ahlak belki sizi işsiz güçsüz itibarsız bırakacaktır ama yaşattığınız ahlaktan duyduğunuz şeref size iki cihanda da yetecektir.

15 Temmuz bize karşımızdaki canavarın ahlakilik taşıması bir yana apaçık bir şeytanizmin kölesi olduğunu gösterdi. Bu darbe -Allah korusun- başarılı olsaydı ne ile karşılaşacaktık? Hiçbir toplum projesi olmayan, hiçbir refah modeli olmayan, hiçbir tefekkürü olmayan bu insanlar kime ne verebilecekti? Önce kendilerinden olmayan bütün kamu personelini işten atıp kendi tabiilerini hukuksuzca kamuya yerleştirip çaycısından genel müdürüne devleti ele geçireceklerdi. Ardından kendilerinden olmayan bütün şirketlere el koyup ülkedeki ekonomiyi çökertip Amerikan ve İsrail istekleri doğrultusunda ayrılıkçı gruplarla masaya oturacaklardı. Bu işten karlı çıkan tek grup ülkemizin kan emici kompradorları ve Amerikancı liberal gazetecileri olacaktı. Ülkemizin bütün ahlaklı vatandaşları işkencedeyken onlar yüksek maaşlarla FETÖ'cü Nutuk'lar atacaklardı. Her kanalda günde en az 10 saat Fethullahın nursuz suratını görecektik.

Bundan sonra yapmamız gereken ülkemizdeki muhabbet kültürünü geliştirmek ve özellikle kökü dışarıda bütün dini ve ideolojik teamüllere karşı mümince dikilmek olmalıdır.