VF kat sol
VF kat sağ


Diş macunları ve misvak

Diş macunları ve Misvak

Nükleer santrallerden bile daha tehlikeli olan, Tıp ve Farmakoloji bilim adamlarının bilip de yıllardır gizlediği gerçek ne?

Televizyondaki diş macunu reklamlarında " Beyaz ve sağlıklı dişler için, içinde fluorid olan diş macunlarına ihtiyacımız vardır "  diyen beyaz önlüklü diş hekimlerini bilirsiniz.  Diş macunlarında kullanılan Sodyum Flourid maddesi nedir ve hangi sanayi ürünün atığıdır? Yazımda bu sorulara cevap bulacaksınız.

Sodyum flourid 19. yüzyılda yaygın bir deyimle "Şeytan zehiri " olarak bilinir ve fare zehiri olarak kullanılıyordu. Bir çok endüstri kolunun atık ürünü olan Sodyum silikflourid ile birlikte elde edilen Flourid özellikle boksit'den elde edilen alüminyum üretimi endüstrisinin bir atığıdır.

Depolanması oldukça güç ve maliyetli bir işlem olduğundan, bu zehiri ucuz ve kârlı bir yöntemle ortadan kaldırmak gerekiyordu… 20. Yüzyılın ikinci yarısından sonra kapitalizm düzeni bu zehirli atığın depolama maliyetlerinden kurtulmak için Flouridli diş macunları masalını ortaya atmıştı. Başta ABD olmak üzere dünya çapında bir dizi üniversitenin diş hekimliği ve halk sağlığı bölümlerinde, diş sağlığı için Flouridin faydaları üzerine araştırmalar yönlendirmiş ve sonuçta her ülkede Flouridli diş macunları, diş hekimleri kuruluşlarının onayını almıştır.

Arsenikten 15 kat daha fazla zehirli olan bu madde maalesef tüm dünya ülkelerinde üretilen diş macunlarında kullanılıyor. Dişleri beyazlattığını, ağızdaki zararlı mikroorganizmaları etkisiz hale getirdiğini iddia eder dururlar… Ağızdaki hem faydalı hem de zararlı organizmaları etkisiz hale getirdiği doğrudur. Bu madde ABD'de içme sularına dahi eklenmekte ve kanser hastaları da çığ gibi artmaktadır…

Kitlesel düşünce kontrolünde Flouridin kullanıldığını biliyor musunuz?

Flourid, semap olarak bilinen ve ilaç endüstrisinde sakinleştirici ilaç üretiminde kullanılan bir malzemeyi içeriyor. Bu ise Flourid üretimiyle sarin ve somon olarak bilinen sinir gazlarının üretimini mümkün kılıyor. Bu üretimin geliştirmesini 2. Dünya savaşı sırasında Hitler Almanyasında, Yahudileri yok etmek için Zyklon B adındaki ceyanide kökenli gazı üreten Alman kimya fabrikası I.G.Farben'de gerçekleştiriliyor.

Bu fabrika Sodyum Flouridden sarin gazı üretim teknolojisini 1939 yılında ALCOA adlı Amerikan Alüminyum üretimi yapan şirketten alıyor. Nazi bilim adamları Flouridi içme sularına katıyor ve zihin kontrolü ile ilgili deneylere başlıyordu. Flouridin beynin belli bölgelerini uyuşturduğunu ve bireyin direnme gücünü kırdığını tespit ediyorlardı. Bu keşiften sonra Sodyum Flourid Nazi toplama kamplarındaki içme sularına karıştırıldı.

Beynimizde bulunan Epifiz bezi, biz uyuduktan sonra gece saat 23.00 ile 05.30 arası Melatonin hormonunu salgılar. Çocuk ve gençlerde büyüme hormonu olarak duyduğunuz bu hormon, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunu dolaşım sisteminde Çinko miktarını artırarak yapar. Gün boyu hasar gören hücrelerin onarılması, tamir edilmesi şarttır. Melatonin salgılanmazsa, büyüme yavaşlar, bağışıklık sistemi zayıflar, başta Kanser, Tümör gibi hastalıklar kendisinin zorunlu olarak gösterir. Melatonin salgısının düzenli salgılanması için, karanlık bir odada yatılması da zorunludur. Diş macunlarında, dişleri beyazlatmak için kullanılan maddelerden birisi de, cam tozlarıdır. Dişlerinizi adeta zımparalarken, diş etlerinize de oldukça zarar verir. Yıllardır dişlerini, macunlarla fırçalayanların ağzında; diş çürükleri, protezler, diş eti kanamaları eksik olmaz. Neden acaba?

Diş macunlarında bulunan Sodyum Florür maddesinin sizde ve çocuklarınızda yaptığı tahribat bu kadar açık ve netken hala kullanmaya devam edecekmişsiniz?

Medicine adlı tıp dergisinin 54. Sayısında : "Misvak dişlerde meydana gelen plağı, hem mekanik olarak hemde plağı teşkil eden maddelerle reaksiyona girerek temizlemektedir. Misvak, dişleri beyazlatan, ve koruyan maddeler, slika, alkoloidler, uçucu nebati yağlar, reçine, sakızlar, taninler ve antrakinonlar ihtiva ettiği, dişleri temizlemenin yanı sıra, diş etlerini stimüle edip, şişme ve kanamaları iyileştirdiği anlaşılmıştır " denilmiştir. Misvak ağız içindeki asit salgısını düzenler, hipoglisemik etkisi (şeker düşürücü ) ve pankreası aktifleştirici, içinde bulunan kalsiyum ve fosforla beynin çalışma mekanizmasını ve zihinsel keskinliği artırıcı etkisi vardır.

Misvak, tükürük bezlerini dengeler, safra akımını düzene sokar. Hazımsızlığa da faydalıdır.

Misvakta bulunan kloritler, tartarın oluşumunu ve dişlerde meydana gelmiş lekeleri ortadan kaldırır.

Diş etlerini kuvvetlendirir, görme keskinliğini artırır. Balgam giderir, genel vücut ve zihin rahatlığı sağlar.

Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) bir Hadis-i Şerifinde:

" Misvak ile ağzı ve dişi temizlemek, ölümden başka her derde devadır." Buyurarak misvak kullanımının sağlığımız açısından önemini özlü bir ifade ile izah etmiştir. Sevgili Peygamberimizin bu kadar övdüğü, şifa hazinesi Misvakı alalım ve bütün ailemizin kullanımına sunalım. Sevgili Peygamberimiz diş ve ağız sağlığına çok önem vermiştir. Sadece sabah ve akşam değil, her abdest öncesi misvak ile dişlerimizi temizlememizi tavsiye etmiştir. Yani  günde mümkünse beş kez.

Selam ve dua ile…