09 Mart 2019

Eğitimde çözüm ama “Nasıl”? – 6

MEDENİYET ÇAPINDA SALDIRIYA MEDENİYET ÇAPINDA CEVAP

            Eğitimde isabetli, sağlam, kalıcı ve hızlı çözüm için büyük fotoğrafın hem detayları, hem de bütününe dikkatle bakmak gerek. Medeniyetinin gücüne ve güzelliğine inanan gözlerle…

            Bu medeniyette bu problemi ve hatta daha büyüklerini çözecek güç, güzellik ve cazibe var Allah'ın izni ve yardımıyla.

            Medeniyetimize ve insanî değerlere, yani insanlığa her alanda ve sürekli küresel dehşet verici saldırılar var.

            Çözüm, medeniyet çapında, her alanda, akıllıca ve küresel cevap. Yanlış yerlere odaklanmadan, yüzeysel olmadan, mevziî kalmadan, havanda su dövmeden, oyalanmadan, üst perdeden ahkâm kesip süreçte ve sonuçta verimsiz mesailere düşmeden, nokta atışlarla.

Atılacak, olmazsa olmaz en muazzam adımlardan biri; kurulacak çok kaliteli komisyonlarla; medeniyetimizin tarihten günümüze kadar, bilim, kültür, sanat ve ihtiyaç olan her alandaki bütün seçkin müktesebatı ve medeniyetimizin penceresinden bakarak dünya medeniyetlerinden seçileceklerin ve yeni ortaya konulacakların okul öncesinden başlayarak bütün eğitim süreçleri ve bütün hayatı içine alacak şekilde; süreç ve sonuç almada ihtiyaç olan teknik, metot ve yaklaşımların içine basamak basamak yerleştirilmesidir.

Bir diğer olmazsa olmaz adım, bu güzeller güzeli medeniyetin dert sahibi ve çaplı eğitimcileriyle gönül gönüle ve omuz omuza fedakârane gayretler içinde olmaktır.

Yalnız şunları unutmadan:

  1. Her öğretmen eğitimci değildir. Her eğitimci de öğretmen değildir.
  2. Dertli ve çaplı arasında kalınırsa, kesinlikle dertli tercih edilir.

Dertsiz insandan hiçbir şey olmaz, problem kaynağı olmaktan başka.

            Bu medeniyeti ve insanlığı, inşallah, “insan” kelimesinin içini dolduran insanlar ayağa kaldıracak. Bunun gerçekleşeceğine bütün ruh-u canımla inanıyorum.

            Öyleyse asıl mesele, o insanları bulmak, olabildiğince hızla yetiştirmek, onlara olağanüstü çap kazandırmak ve onlara imkân sunmakta.

            “Arayan ve aramasında ısrar eden bulur.” Eğer bulamıyorsak, kusuru önce kendimizde aramalıyız. Arıyor muyuz? Arıyorsak neyi arıyoruz? Gerektiği gibi arıyor ve aramada ısrar ediyor muyuz?

Yoktan yaratıp, herkese, bildiğimiz bilmediğimiz nice lütuflarda bulunan, bütün noksan sıfatlardan münezzeh olan Sübhan Allah için, gönülden selam, sevgi, saygı, dua ve dua taleplerimle!..