30 May 2020

Ekrem İmamoğlu’nu eşcinseller mi seçti!

 

Geçtiğimiz günlerde İstanbul büyükşehir belediye başkanı sayın Ekrem İmamoğlu ile bir röportaj yapıldı.

Eşcinsel evlilikleri onaylıyor musunuz?

Sayın İmamoğlu'nun vermiş olduğu cevap şu ”toplum içindeki insanların yaşamlarına destek olmaya yönelik bir yapım var, görevim de bunu gerektiriyor. Tabii ki eşcinsel vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini korumak gibi bir sorumluluğumuz var. Ama şunu söylemem gerekir ki, eşcinsel evliliğe izin verilmediği hususunda, henüz toplumun hazır olmadığının altını çizmek isterim.”

Sayın İmamoğlu çok net bir şekilde konuyla ilgili düşüncesini ifade etmiştir. Şimdi bu ifadelerin ne anlama geldiğini biraz daha detaylı anlatırım ama ondan önce sayın İmamoğlu'nu göreve taşıyan sürece bir göz atalım.

Malumunuz milliyetçi muhafazakar kökenli olduğu toplumun önüne sık sık çıkartılarak sağ kesimden de çok ciddi bir oy almıştır.

Seçim süreci boyunca sayın İmamoğlu toplumumuzun dini hassasiyetleri ile ilgili konularda sık sık boy göstererek topluma; bakın ben de sizin gibi muhafazakar bir aile yapısından geliyorum mesajını verdi. Bu mesajı ile de çok ciddi bir oy aldı.

Siyasilerin halkı aldatma konusunda uğrak yeri olan Eyüp Sultan Camii'nde diz kırarak rahle önünde eksikleri ile beraber Kur'an okumaya çalıştı. Kameraların karşısına geçerek vermiş olduğu bu pozla da muhafazakar kesimden ciddi bir oy aldı.

Çok az bir farkla seçimi kazandı seçimlerin iptal edilmesi sonrasında mazlum durumuna düştü ve 800.000 oy alarak çok ciddi bir farkla �İstanbul büyükşehir belediye başkanı seçildi.

Şimdi şu soruyu soruyorum; seçimden önce sayın Ekrem İmamoğlu'na; erkek erkeğe kadın kadına evlenmeyi destekliyor musunuz? Sorusu yöneltilmiş olsaydı nasıl bir cevap verirdi?

Seçimden önceki sahte muhafazakar tutumu ile şimdiki tutumu arasındaki farktan daha farklı bir cevap olacağına inanmıyorum.

 Mazlum duruma düştükten sonra kendisine 800.000 oy verenler, bu eşcinsel sapkın evliliği onaylar tarzda yaptığı açıklamadan sonra, kendisine kesinlikle oy verecek değildir. Çünkü bu oy inanmıyorum ki tamamen bir tepki oyu olarak muhafazakar kesimden gelmişti.

Bu insanlar Allah'ın lanetlediği sapık cinsel ilişkileri, evlilik şeklinde bu topluma taşıyan insanlara Allah'a inançları gereği, Kur'an inançları gereği, peygambere inançları gereği asla tasvip etmeyecek ve ret edecektir.

İmamoğlu bugüne kadar yapmış olduğu açıklamalardan dolayı hep polemik konusu olacak pozisyonda kaldı. Cilalanıp milletin önüne konuldu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki seçilme başarısı kendisine bir dönem menfaat sağlayabilecek.

Belediye başkanlığı süreci içerisinde başarısızlıklarını ilerleyen zamanlarda daha çok net göreceğiz. Bu tip sosyal konulara girerek gündemde kalmak ve buradan bir kesimi konsolide etme süreci içerisinde açıklamalar yapması partisine de zarar verecektir.

Ekrem İmamoğlu'nun Erkek erkeğe, kadın kadına evliliklerin henüz toplumun hazır olmadığını söylemesi, Eyüp Sultan'a gidip okuduğu seçimden önceki Kur'an'a hakaret olarak yeter.

Allah'a karşı büyük bir suç işleyen bu açıklamayı oy uğruna yapıyor. Sayın İmamoğlu sizi önce tövbeye davet ediyorum sonra da yapmış olduğunuz bu açıklamada, eşcinsellikle ilgili evlilikleri asla tasvip etmediğinizi açıklamaya davet ediyorum.

Aksi halde bu konu üzerinden siz bu milletten çok büyük bir tokat yiyeceksiniz.

Selam ve dua ile...