VF kat sol
VF kat sağ

26 Temmuz 2016

Fark edemediniz ama balyoz darbe planı uygulandı

20 Ocak 2010 tarihinde  Taraf gazetesinin haberinde açıkladığı 2003 tarihli "Balyoz Harekât Planı" başlıklı belgeler ile Türkiye sarsılmış ve ardı ardına gelen tutuklamalarla Türkiye tarihinde görülmemiş olaylar yaşanmıştı.  İddianameye göre, 'Balyoz'un 5 aşamada gerçekleştirilmesi planlanmıştı:


Birinci aşama: İstihbarat faaliyetlerinin yer aldığı ve tamamlanmış olan aşama.

                         


İkinci aşama: Askeri müdahale için zemin hazırlama süreci olduğu öne sürülmekte.. İddianamede şöyle deniliyor: "Yapılanma içerisinde yer alan bazı jandarma görevlileri tarafından hazırlanan 'Sakal' ve 'Çarşaf' isimli eylem planlarıyla kargaşa yaratma planlandığı, 'Oraj' ve 'Suga' isimli planlarla hava sahası ve kıta sahanlığı konularında Yunanistan'ın taciz edilerek iki ülke ilişkilerinin gerilmesinin öngörüldüğü... Böylece öncelikle 1'inci Ordu merkezli İstanbul ve çevre illerde sıkıyönetim ilan edilmesini amaçladığı (...) tespit edilmiştir.

Şimdi bu maddeleri biraz açalım ve neler yaptıklarına bakalım:

 

Suga ve Oraj Eylem Planı

Ege'de Deniz Kuvvetleri sayesinde Yunanistan ile aramızda sorun çıkarılması planlanıyordu. Yunanistan ile aramızda savaş başlatmak için bir Türk jetinin düşürülüp, bunun Yunanlılar tarafından yapıldığı izlenimin yaratılmasını amaçlanıyordu. Bu plan dahilinde Ege'deki uçuş sayısının arttırılması da önerilmişti.

                     

 

Sakal Eylem Planı

Plan dahilinde Beyazıt Camii'ne bir Cuma namazı öncesi bomba konulması düşünülmüş. İnsan yoğunluğunun çok olması, giriş ve çıkışların kontrolsüz olması ve hedefe kolay yaklaşılabileceği için Beyazıt Camii seçilmiş. Bomba ezandan 10 dakika önce konulacaktı.

                                

 Çarşaf Eylem Planı

Fatih Camii'ne bir Cuma namazı farzı sırasında patlayacak bomba konulacaktı. Panik havası kameraya çekilirken insanların bölgedeki ajanların provokasyonuyla yönlendirilecekti. Gösterinin yapıldığı gece yarısı cübbeli, sarıklı ve çarşaflı grupların, ellerindeki yeşil bayrakları ve Molotof kokteylleri ile Hava Müzesi'ni basarak müzedeki uçakları tahrip etmeleri sağlanacaktı

                      

Bu esnada ülke ekonomik darboğaza sürüklenecek , harekata kamuoyu desteği sağlanması için de 137 gazeteciden faydalanılacaktı.                  

                             

    

                          

Bölücü terör örgütü ve El Kaide'nin büyük şehirlerde özellikle İstanbul'da eşzamanlı büyük eylemleri ve anılan eylemler sonrası icra edilecekti.

                                                                 

 

                                    

Sivil toplum kuruluşu ve üniversiteler ile koordine ederek çok geniş katılımlı toplumsal gösteriler ve eylemler neticesinde oluşan kaos ve karmaşa nedeniyle öncelikle olağanüstü hal ve sonrasında sıkıyönetim ilan edilecekti.

                     

 

Olağanüstü hal ve sonrasında sıkıyönetim ilanını müteakip derhal AKP hükümeti iktidardan zorla uzaklaştırılacak ve mevcut irticai yapılanma şiddetle bertaraf edilerek, belirlenen kadroların iktidara getirilmesinin yolu açılacaktı.

 

 

Teşkil edilecek birimlerle, kurum ve kuruluşları, özel hastaneler ve ilaç depoları, gümrükler, depolar, ambarlar ve büyük alışveriş merkezlerinin tamamı kontrol altına alınacak ve özellikle ülkeye yurtdışından giriş çıkışlara ikinci bir emre kadar müsaade edilmeyecekti.

 

                      

Harekâtın icrası ile birlikte her türlü yazılı, sözlü ve görsel basın yayın kuruluşları kontrol altında tutulacak, önceden tespit edilen AKP, yıkıcı, bölücü ve irticai gruplara müzahir tüm basın yayın kuruluşlarının yayınları derhal durdurulacaktı

                         

                              

Toprak altında gömülü mühimmat derhal çıkartılacak. Harekatta kullanılmak üzere yığınak noktalarında depolanan mühimmat, planlandığı şekilde dağıtılacaktı.

                         

Demokrat görüşleriyle bilinen 36 gazeteci tutuklanacaktı.

                         

Darbeye direnebilecek 200 bin kişi Şükrü Saracoğlu ve Burhan Felek statları ile Ümraniye Netaş tesislerine doldurulacaktı.

                 

 

Üçüncü aşama: Askeri müdahalenin fiilen ilan edildiği aşama.

              

Dördüncü aşama: Yürütme görevinin 'Milli Mutabakat Hükümeti tarafından devralması.

Beşinci aşama: Yürütmenin tekrar sivil yönetime devredilmesi için 'seçime' gidilmesi.

Evet geçtiğimiz günlerde Türk ordusuna kumpas kurma amacıyla hazırlanan Balyoz darbe planı harfiyen uygulandı çünkü uygulayan yazanın ta kendisiydi.

Yani ABD ve FETÖ…

Üçüncü aşamayı geçtiler ama dördüncü ve beşinci aşamaya geçemediler. Halk izin vermedi. Güneydoğu'da yaşanan hadiseler ve şehirlerde patlayan bombalar sonrasında halk zaten patlama noktasına gelmişti. Üç beş çapulcunun ülkeyi devralmaya çalışmasını gören halk adeta zıvanadan çıktı ve patlamasını işte bu darbecilere yaptı.

Şimdi cesedi öldürene sürükletecekler…