VF kat sol
VF kat sağ

18 Şubat 2020

FARKLILIKLARA GÖZ KIRPMAK

Farklılıklara dil uzatıp bozuk çalmak yerine göz kırpıp zenginlik olarak kabul etmemiz gerekmez miydi ?? Her insan yaşam ağına düştüğü andan itibaren dünyaya yeni, farklı ve özgün bir renk olarak imzasını atar. Renk, dil, din, ırk, zihinsel ve fiziksel oluşumları kendine özgüdür. Aynı evde, aynı dinden, aynı anne babadan doğma çocukları ve hatta ikizleri bile birbirinden tamamen farklı iki insan olarak tanımlamamız yanlış olmayacaktır. Bir evin içinde yaşayan aile bireyleri sayısı kadardır o evin sahip olduğu renkler..

Evinden daha büyük olan evrenin her karış toprağına ekilen "renk tohumlarından" başka ne olabilir ki insan? Her insan kendi potansiyeliyle beraber; tohum olarak ekildiği toprak, su, iklim, güneş ve hatta rüzgardan etkilenerek kendi özünü oluşturur. Tohumları ekildiği topraktan bağımsız olarak görüp tek tip renk düşünmek  akıl noksanlığı ve akıl tutulmasından başka bir şey olamaz.

Evreni ve içindeki yasaları koyan Tanrı'nın, cömertçe sunmuş olduğu çeşitliliği ve zenginliği tek düze indirgemek cimrilik ve çirkinliktir. Farklı düşüncelere, inanışlara, kültürlere, dillere ve renklere; penceresi "evrensel değerlere" açılan bir açıdan bakmak insani ve barışçıl bir bakıştır. Bu bilinci her daim zihnimizde idrak edip yeni nesillere de inşa etmek her insanın temel görev ve sorumluluğu altında olmalı. Unutulmamalıdır ki; aklımızın ince kıvrımlarından milyonlarca bilgi geçince değil, farklılıkları fark edip onlara saygı duydukça bir arpa boyu yol alabiliriz. Her insanın üzerine düşen sorumluluğu alması temennisiyle. Renkli,  bilinçli ve sağlıklı kalın..