27 Aralık 2020

​Fırtına Anı (Durante la tormenta)

İsimlerinden filmlerin ne anlattığını tahmin edebilirsiniz? Hemen hemen aklımızda yer eden filmlerin içeriği isimlerinden tahmin edilebilir düzeyde. Örneğin Köstebek filminin adından casusluk hikayesi barındırdığı belli. Ben bu filmi tahmin edemedim. İddia ediyorum siz de tahmin edemezdiniz. Fırtına Anı bana bu adıyla bir afet filmi olduğunu söylüyor.  Peki, aslında Fırtına Anı ne anlatıyor? Gelin Fırtına Anı filmi hakkında merakınızı giderin. 

Fırtına Anı uzay-zaman-solucan deliği gibi anlamadığımız zaman yolcuğu kavramlarını ele alıyor. Bizim içi önemli olan kısım bu teorileri anlamak değil Nolan’ın deyimiyle ‘hissetmek’. Hikayeye göre 25 yıl sonra tekrar eden fırtına anında bir kadın, 25 yıl önceye giderek bir çocuğun hayatını kurtarır. Tabi o çocuğun kaderiyle birlikte her şey değişir. 

Orijinal adı Durante La Tormenta olan Fırtına Anı filminin başrolünde Adriana Ugarte, Chino Darín, Javier Gutiérrez yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise en az oyuncular kadar yakından tanıdığımız Oriol Paulo var. 

Film birçok yerde ‘beyin yakan filmler’ listesinde yer alıyor. Ama kimin beynini, neden yakmış? Ben anlayamadım. Sürpriz beklenmedik, tahmin edilemez hiçbir şey yoktu bana göre. Her şeyin bu kadar başından tahmin edilebilmesine rağmen 2 saatlik, güzel, seyirlik bir film.  İçerisinde birden fazla olayı barındırması filme ayrı bit boyut kazandırıyor. Hem bilim kurgu hem polisiye suç hem de dram iç içe geçmiş şekilde güzel bir harman olarak çıkıyor karşımıza.