08 Şubat 2024

Gazze'den savaş günlükleri: Direnişin destanı

Gazze’nin soğuk kışında savaşın gölgesi şehrin her köşesini sarmış durumda. Direnişçiler, umut ve cesaretten örülmüş bir zırhla Batı’nın şımarık gücünün kağıttan kaplan ordusuna karşı 4 aydır destan yazıyor.

 

Mücadelenin ilk günlerinden beri beyaz bayrak dalgalanan tek bir Kassam cephesi bile yok. Bu, Gazze’nin ruhunu ve teslimiyete asla eğilmeyen bir milletin onurunu simgeliyor. 7 Ekim'de başlayan ve Gazze’nin yol haritasını belirleyecek bu savaşın gidişatına dair bizzat İsmail Heniye ve ekibinden aldığım son bilgiler direnişin kahramanlığını ve İsrail’in çöküşünü gözler önüne seriyor.

 

7 Ekim'de Gazzeli mücahitlerin kahramanca hamlesi İsrail’in en seçkin ordusun kabul edilen Gazze tümenini darmadağın etti. Bu, çok farkında değiliz ancak savaşın gidişatını değiştiren bir dönüm noktası oldu. Gazzeli mücahitler, sadece 6 dakika içinde Gazze sınırına 4 milyar dolardan fazla bir maliyetle inşa edilen duvarı yıkarak, İsrail’in bütün askeri hazırlıklarına ve teknolojik üstünlüğüne meydan okudu. Burada önlerine çıkan ve birebir karşı karşıya savaş imkanı buldukları İsrail karakollarını ezip geçtiler. 20 yıla yakın bir zamandır Gazze’yi kuşatan, büyük savaş tecrübesine sahip ve elleri kanlı Gazze tümenini çıplak ayaklı mücahitler ezdi geçti.

 

Savaşın sadece cephede değil, istihbarat cephesinde de Gazze’nin zaferleriyle dolu olduğu görülüyor. 7 Ekim'de bir İsrail istihbarat üssünden ele geçirilen bilgilerle İsrail’in Gazze'deki casusluk ağı çökertildi. Bu, Gazzelilerin sadece savaş alanında değil, istihbarat alanında da üstünlük kurduğunu gösteriyor. İsrail adeta Gazze’de 4 aydır gözleri görmeden, ne yaptığını bilmeden adım adım savaşıyor. Şu vakte kadar anlaşma haricinde bir tane rehineyi dahi kurtaramamış olmaları bunun en büyük neticesi oldu.

 

Gazzeli mücahitlerin kahramanlığı ve fedakarlığı, tüm dünyayı hayran bırakıyor. Heniye’nin ekibinin anlattığı bir isim var. 18 yıl İsrail zindanlarında hapis yatan, Gilad Şalid olayı ile serbest bırakılan, başka yere değil Gazze’ye dönmeyi tercih eden, kendisine Katar tarafından hediye edilen geniş ve ferah evi kabul etmeyen ve Kassam’a katılan Ali isimli mücahit İsrail için büyük bir tehdit oluşturuyor. Bu mücahit kısa sürede Cebaliye Tugayını dönüştürüp özel birliklere çevirdi ve bu tugay İsrail’in Gazze tümenini dağıttı. Tümen komutanını bu ekip öldürdü ve 5 önemli komutanı esir aldı. Zaten İsrail’in ilk bombaladığı yer onun evi oldu. Evi bombalandı ve eşi, çocukları; bütün ailesi şehit edildi. Fakat o mücadeleye yılmadan devam ediyor. Bu kahramanlar, açlık ve susuzluk gibi zor koşullara rağmen inançları ve cesaretleri sayesinde direnişlerini sürdürüyorlar.

 

Savaşın İsrail ve Filistin üzerindeki etkileri ise her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Gazze’de okullar, hastaneler ve camiler hemen hemen tamamen yıkılmış durumda. İsrail’in ekonomisi ise çökmek üzere. İsrail’in terörist halkı, savaşın getirdiği yoksulluk ve belirsizlik içinde umutsuzluğa kapılmış durumda. İsrail’den kaçan kaçana. İsrail yakın bir dönemde çok daha ağır bir tersine göç ile mücadele edemeyecek.

 

Gazze’deki direniş, tüm dünyaya ilham veriyor. Bu direniş, özgürlük ve bağımsızlık uğruna verilen mücadelenin sembolü haline geldi. İsrail ise her geçen gün daha da zayıflıyor ve uluslararası arenada itibarını kaybediyor. Bu savaşın sonunda Filistin’in zafer kazanacağına dair inancımız tamdır.

 

 

İSMAİL HENİYE VE EKİBİ İLE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMEDEN NOTLAR

 

·         Gazze’deki mücadeleyi Ramazan'ın ilk 10 günü, ortadaki 10 günü ve son 10 günü şeklinde açıklıyorlar. Kahramanlık, Fedakarlık ve Sabır’dan sonra bayram. 

 

·         İsrail ordusunun en tecrübeli tümeni 7 Ekim’de darmadağın edildi ve tümen komutanı dahil çok ağır kayıplar verildi.

 

·         Beyaz bayraklı, yani teslim olan hiçbir mücahid yok. Bu, büyük bir onur ve İsrailliler için büyük bir utanç kaynağı.

 

·         İsrailliler çok ağır kayıplar verdi, fakat bunu strateji gereği direnişçiler de çok dillendirmiyorlar.

 

·         Ekonomileri berbat durumda ve bu işin altından kalkamayacaklar.

 

·         İsrail’den gelen bilgilere göre toplum feci bir çöküntü içinde. İşgalciler inanılmaz psikolojik problemler yaşıyor. 7 Ekim saldırılarını her an her yerden bekliyorlar.

 

·         İsrail hükümeti içinde de ciddi mücadeleler var.

 

·         İsrail ordusunda da ayrılıklar, sıkıntılar ve görüş ayrılıkları var.

 

·         İsrail ile Amerika arasındaki görüş ayrılıkları ve ayrılıklar da var.

 

·         İsrail ağır bir darbe aldı. 6 Ekim'e asla geri dönemeyecekler ve daha ağır darbeler gelecek. Bunu çok iyi biliyorlar. Kaçacaklar.

 

·         Biz bu süreci atlatacağız, ama İsrail atlatamayacak.

 

·         Gazze’deki savaş bir Filistin davası değil, bir İslam davasıdır.

 

·         HAMAS bir Arap veya Filistin hareketi değil; İslami direniş hareketidir.

 

·         Gazze’deki durum çok zor. Okullar, hastaneler ve camiler yıkılmış durumda.

 

·         Savaşın çok ama çok ağır şartlarına rağmen Gazze halkı Mescid-i Aksa için bu mücadeleyi veriyor. Kazanan onlar.

 

·         7 Ekim'de İsrail’in en tecrübeli ordusu darmadağın edildi.

 

·         7 Ekim'de ele geçirilen bilgilerle İsrail’in Gazze'deki casusluk ağı çökertildi.

 

·         İsrail Gazze’den bilgi alamıyor, kör karanlıkta savaşıyor.

 

·         Gazze çevresindeki duvar İsrail’e 4 milyar dolardan fazlaya mal oldu, büyük güvenceler verdiler ancak mücahitler tarafından 6 dakikada düşürüldü.

 

·         Mücahitlerin durumu sıkıntılı, aç ve susuz savaşıyorlar.

 

·         Yardımların sürekli ulaştırılması gerekiyor.

 

·         Gazze’deki zor şartlara rağmen, halkın Mescid-i Aksa için gösterdiği fedakarlık ve direniş, takdire şayan bir durum.