VF kat sol
VF kat sağ

15 Temmuz 2020

Gül Bahçelerinden Vazgeçip Şehadete Koşanlar

Yaşamak arzusu, diğer tüm arzuların üstünde beşer için. Yaşamak uğruna değil mi bunca yorgunluğu insanın, kelebeğin, karıncanın ve güllerin. Fakat an gelir, zaman durur, yaşamak arzusu unutulur ve ölüme koşar Anadolu'nun kahraman evlatları. Bin bir zahmetle büyüttüğü gül bahçelerinden vazgeçip, kızıla boyanmış ölüme, şehadete, sonsuzluğa koşarlar. Din uğruna, vatan uğruna, bayrak uğruna iman dolu göğsünü siper eder, küfrün azgın hücumuna.

Anadolu'm, eşsiz yurdum, dünyanın tüm çiçekleri senin topraklarında açmak ister. Toprağın ki altında yatar binlerce kefensiz şüheda. Malazgirt'te, Çanakkale'de 15 Temmuz gecesinde, sen hüzünlenme diye gül bahçelerinden geçip yoluna can vermişler. Toprağında şehadete ermişler ta ki ezanların dinmesin, bayrağın inmesin, namusun çiğnenmesin diye. Kahramanlıklarıyla tarihe değil cihana dahi sığmamışlar.

Anadolu'm şiirim, türküm, yasım, mutluluğum, umudum. Çiçekler dahi sana göçmek, topraklarını yurt tutmak ister. İsimsiz binlerce meçhul askerden herhangi birinin mezarını süslemeyi diler. Ne büyük bir bahtiyarlık bir çiçek için şüheda mezarında süs olmak, onun toprağında var olmak. Bilirim tüm çiçeklerin hülyasıdır meçhul askerin toprağında dirilmek.

Ve sadece çiçekler dirilmez şüheda toprağında. Bir millet dirilir ve çağa nizam verir. Yarım kalmış türkülerini yeniden söylemeye başlar. Umudunu yitirmiş mazlumların umudu dirilir. Kafirlerin korkusu dirilir. Zalime karşı öfkemiz dirilir. Şehitlerin kutsal toprağından alır harcını, en çetin saldırıları püskürtecek iman cephesi ve onun duvarlarında söner küfrün azgın sesi.

Kara toprağa düşen her şüheda bize bir kez daha hatırlatır üzerine bastığımız toprağın hangi bedeller ödenerek yurt olduğunu, inandığımız değerler uğruna sayısız evladımızın kendi canından, sevdiklerinden ve geleceğinden vazgeçişini haykırır suratımıza. Evet, tarihe sığmayan, toprağa sığmayan, cihana sığmayan bir milletin evlatlarıyız ve onlardan aldığımız kutsal emanetleri layıkıyla taşımakla mükellefiz.

Göğsümüzün ve gözümüzün üzerini kapatmış madde tozundan arınmak için bu aziz vatanın bekası için daha azimli ve daha şuurlu olmak zorundayız. Zira Anadolu, dünyanın emperyalist güçleri için hala ele geçirilmesi gereken bir hazine konumundadır. Bu eşsiz hazineyi ele geçirmek için ellerinden geleni yapacaklar. Kurdukları terör örgütleri kimi zaman insanların inançlarını kimi zaman etnik kimliklerini bazen de siyasi ayrılıklarını kullanacak. Fakat kurdukları her tuzak milletimizin imanı, fedakarlığı ve ferasetiyle boşa çıkacaktır. Bunun en son örneği 15 Temmuz gecesinde ortaya konmuştur.

Vatan hainleri şayet 15 Temmuz gecesi başarılı olsaydılar bugün çok farklı bir Türkiye'yi konuşuyor olacaktık. Bugün gül bahçelerinde oturuyor, yıldızlı gökyüzünü izleyebiliyor isek bu bizim için kendi gül bahçesinden çıkıp gidenler sayesindedir. Biz karanlıkta kalmayalım diye gözlerini dünyaya kapatanlarındır.

Yaklaşık yüz yıldır bu topraklarda cereyan eden her türlü terör saldırısının, darbe girişiminin ve çatışmaların tek bir amacı vardır o da bizim tek bir millet olabilme, vatanını canı pahasına savunma ve kutsallarımız uğruna mücadele etme azmimizi ve kararlılığımızı yok etmektir. Bugün gündemimize sokulan her türlü ayrıştırıcı dili ve oyunu reddediyoruz. Bizler binlerce yıldır olduğu gibi bundan sonra da bu topraklarda açılarımızı, sevinçlerimizi ve ideallerimizi yaşayarak ve yaşatarak var olacağız inşallah.

Kutsallarımız ve değerlerimiz uğruna, bu aziz vatan uğruna, 15 Temmuz'da, Çanakkale Savaşı'nda, İstanbul'un Fethi'nde ve dahi Malazgirt Savaşı'nda şehadete ermiş tüm şühedaya rahmet diliyorum. Rabbim onlardan razı olsun ve şehadetlerini kabul buyursun. Onlardan devraldığımız aziz emanetleri ve ideallerini sonsuza dek taşıma gayretinde olacağız.

Vesselam…